Vi har arbejdet en del i vores køkken med en helt ny opskrift og endelig er den færdig. Her får du opskriften på Min madopskrift’s jule æblekage med, æbler, farin, kanel og kardemomme, til både børn og voksne.
Her får du en perfekt julekage til julens travle gæster, som vi er så stolte af, at vi har lavet et lille digt til den. Du kan læse digtet længere nede.
Kagebund: Bunden er tilsat vanilje, og kan også tilsættes små æblestykker, hvis man ønsker en mere rå bund.
Æblefyld: Ovenpå bunden, fordeler vi et pænt lag af tynde æblebåde.
Topping: Ovenpå æblebåde fordeler vi farin fyld der er tilsat kardemomme og kanel.
Glæd dig, vi er sikre på, du vil elske vores nye jule æblekage.
Hvis du vil gøre den endnu mere (julet), kan den pyntes med appelsin skiver.
Glæd dig, den er fantastisk lækker.
Prøv også bagt æblekage med kardemomme og chokolade
Gå til
Inden du går i gang
Her er nogle ting, du bør overveje eller være opmærksom på, før du laver vores Jule æblekage opskrift:
Hav ingredienser klar: Først skal du sørge for at have alle de nødvendige ingredienser og udstyr ved klar og ved hånden, inden du går i gang med opskriften.
Læs opskriften igennem: Det er også en god idé at læse hele opskriften igennem, inden du går i gang, bare for at sætte dig ind i processen, så du er forberedt, hvis noget kræver din opmærksomhed.
Æbler: Vælg friske og søde æbler, der passer godt til kagen. Disse danske æbler er perfekte: Filippa, rød aroma eller golden delicious. Vi har brugt rød aroma, fra vores have.
Æblebåde: Skær æblerne i tynde både eller skiver, og læg dem evt. i et lag af kanelsukker, så de får ekstra smag af kanel.
Springform: Smør din springform med lidt smør eller olie, så kagen ikke bager fast i springform under bagningen.
Ovn: Bunden skal forbages for, at undgå at kagebunden bliver klæg. Bag kagebunden i cirka 15 minutter ved 180 grader og indtil den er hævet.
Æblebåde: Æblebådene kommes ovenpå den forbagte bund, og skal ikke trykkes ned.
Fyld: Lav et tykt fyld af smør, farin, kardemomme og kanel, som skal fordeles ovenpå æblebåde. Fordel det godt rundt op både. Smag til. Du kan tilsætte ekstra kanel eller kardemomme.
Bagning: Min Madopskrift,s jule æblekage skal bages i cirka 30 – 35 minutter ved 180 grader.
Tilbehør: Du kan servere denne jule æblekage som den er, men vi synes den bliver endnu bedre, hvis den spises lun og serveres med vaniljeis, vaniljesauce, eller vaniljecremefraiche.
Digt om bagt æblekage
Her er et lille digt, jeg har skrevet mens jeg lavede denne skønne æblekage:
Æblekage, æblekage. Du er så sød og fuld af smag. Du får stemningen op i top, og mig til, at føle mig varm i kroppen, selvom vejret er koldt og vådt i dag.
Æblekage, æblekage. Du er så sprød og saftig. Du fylder vores hjem med dejlige og skønne dufte, mens ovnen er varm og kraftig.
Æblekage, æblekage. Du er så nem og kær i dette land. Du behøver kun nogle få enkle ingredienser og lidt sol og vand.
Æblekage, æblekage. Du er min yndlings kage. Du gør mig altid glad og mæt, når jeg trænger til lidt sødt at smage.
Derfor skal du lave Jule æblekage med farin og kardemomme
Nem og lækker opskrift: Du bør lave denne opskrift, fordi det er en lækker og nem måde at bruge friske danske æbler på.
Kombination: Denne opskrift kombinerer ingredienser fra brunsviger, remonce, kanelsnurrer og æblekager.
Bund: Æblekagen har en sprød og fast bund.
Æblefyld: Fyldet indeholder saftige æblebåde som giver kagen sin fine konsistens.
Farin fyld: Fyldet med farin og krydderier er sødt og godt krydret.
Jul: Den er perfekt at servere til julens gæster.
Kage til kaffen: Eller blot til en hyggelig kage til kaffen.
Julekage: Julekagen serveres lun og gerne med kold vaniljeis eller vaniljesauce til.
Flødeskum: Du kan også servere kagen med flødeskum.
Duft i huset: Denne æbletærte vil få dit hjem til at dufte himmels, imens tilberedes i ovnen.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør: 5 minutter. Arbejdstid: ca. 5 min. Tilberedningstid: ca. 30 min. Samlet tid er ca. 40 min. Opskrift til 8 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
200 gram Hvedemel
150 gram Smør (blødt)
100 gram Rørsukker
1 stk. Æg
1 spsk. Vand
1 tsk Bagepulver
½ stang Vanilje
Fyld
175 gram Brun farin
100 gram Smør
3 stk. Æbler (søde)
1 tsk Kanel
½ tsk. kardemomme
½ spsk. flormelis (kan udelades)
Tilbehør
2 dl Vaniljeis (vaniljesauce eller vaniljecremefraiche)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Bund
- Tænd ovnen på 180°
- Rør lidt kanel og sukker sammen til lidt kanelsukker.
- Skrab vaniljekorn ud af vaniljestangen og gnid dem sammen med lidt sukker, så vaniljekorn bedre fordeles.
- Kom ingredienserne (undtagen vand) til kagebunden op i en skål og rør det hele hurtigt sammen. Saml dejen med vandet, så kagedejen er blød og lækker. Brug hænderne til at samle dejen perfekt.
- På denne måde får du en almindelig kagebund. Hvis du vil have en kagebund, som er mere svampet, kan du tilsætte en håndfuld finthakkede æbler, som du fordeler godt i kagebunden.
- Smør en springform på både kanter og bund med lidt smør.
- Kom kagedejen i springformen og fordel den godt og helt ud til kanterne.
- Bag kagebunden midt i ovnen i ca. 15 minutter og til den er hævet op.
- Imens klargøres æbler.
- Skyl æbler og skær dem ud i ca. 10 både. Fjern kernehuset og skræl ved stilk og top, så du får nogle flotte både.
- Kom æblebåde op i en skål og vend dem i kanelsukker. Dette kan udelades, hvis du ikke vil bruge så meget sukker.
🍳Fyld
- Tilsæt smør, brun farin, kanel og kardemomme til en skål og rør det sammen.
- Fordel nu æblebåde ovenpå bunden.
- Tag nu dit fyld og fordel det forsigtigt ovenpå æblebåde på kagebunden. Tryk det ikke ned, for så falder kagebunden sammen.
- Drys toppen med lidt brun farin. Til sidst drysser du flormelis ovenpå, hvis du ønsker lidt hvidt (sne).
- Kom jule æblekagen midt ind i ovnen og bag den ved 180° i ca. 30 – 35 minutter
🍽Servering
- Min Madopskrift,s jule æblekage smager allerbedst når den spises er lun, men kan sagtens spises kold, hvis den pakkes godt ind, så den ikke bliver tør.
- Tilbyd vaniljeis, cremefraiche der er rørt sammen med vanilje eller en købt vaniljesauce.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til Jule æblekage med farin og kanel:
- Du kan lægge æblebåde i en sukkerlage med forskellige jule krydderier, som: kanel, kardemomme, nelliker, stjerneanis og vanilje.
- Du kan drysse kagen med flormelis lige inden servering.
- Du kan tilsætte små stykker æbler til dejen, hvis du ønsker en mere grov kagebund. Æbler tilfører saft og lækker konsistens.
- Du kan pynte kagen med gran og appelsiner der er skåret i både eller skiver for, at gøre kagen mere julet.
❓ FAQ
Du skal bruge næsten alle friske og søde danske æble. Vi har brugt rød aroma, som vi synes passer godt til kagen. Disse æbler er særligt velegnet: Filippa, rød aroma eller golden delicious.
Ja, du kan fryse kagen ned og lune den forsigtigt op igen.
Du skal beregne
Æblekagen kan spises som den er, men kan også serves med vaniljeis, vaniljesauce eller vaniljecremedfraiche.
Opskrift med noter
Jule æblekage med farin og kanel
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- 1 Springform 26 cm
Ingredienser
Kagebund
- 200 gram Hvedemel
- 150 gram Smør (blødt)
- 100 gram Rørsukker
- 1 stk. Æg
- 1 spsk. Vand
- 1 tsk Bagepulver
- ½ stang Vanilje
Fyld
- 175 gram Brun farin
- 100 gram Smør
- 3 stk. Æbler (søde)
- 1 spsk. Sirup
- 1 tsk Kanel
- ½ tsk. kardemomme
- ½ spsk. flormelis (kan udelades)
Tilbehør
- 2 dl Vaniljeis (vaniljesauce eller vaniljecremefraiche)
Sådan gør du
Bund
- Tænd ovnen på 180°
- Rør lidt kanel og sukker sammen til lidt kanelsukker.
- Skrab vaniljekorn ud af vaniljestangen og gnid dem sammen med lidt sukker, så vaniljekorn bedre fordeles.
- Kom ingredienserne (undtagen vand) til kagebunden op i en skål og rør det hele hurtigt sammen. Saml dejen med vandet, så kagedejen er blød og lækker. Brug hænderne til at samle dejen perfekt.
- På denne måde får du en almindelig kagebund. Hvis du vil have en kagebund, som er mere svampet, kan du tilsætte en håndfuld finthakkede æbler, som du fordeler godt i kagebunden.
- Smør en springform på både kanter og bund med lidt smør.
- Kom kagedejen i springformen og fordel den godt og helt ud til kanterne.
- Bag kagebunden midt i ovnen i ca. 15 minutter og til den er hævet op.
- Imens klargøres æbler.
- Skyl æbler og skær dem ud i ca. 10 både. Fjern kernehuset og skræl ved stilk og top, så du får nogle flotte både.
- Kom æblebåde op i en skål og vend dem i kanelsukker. Dette kan udelades, hvis du ikke vil bruge så meget sukker.
Fyld
- Tilsæt smør, brun farin, sirup, kanel og kardemomme til en skål og rør det sammen.
- Fordel nu æblebåde ovenpå bunden.
- Tag nu dit fyld og fordel det forsigtigt ovenpå æblebåde på kagebunden. Tryk det ikke ned, for så falder kagebunden sammen.
- Drys toppen med lidt brun farin. Til sidst drysser du flormelis ovenpå, hvis du ønsker lidt hvidt (sne).
- Kom jule æblekagen midt ind i ovnen og bag den ved 180° i ca. 30 – 35 minutter
Servering
- Min Madopskrift,s jule æblekage smager allerbedst når den spises er lun, men kan sagtens spises kold, hvis den pakkes godt ind, så den ikke bliver tør.
- Tilbyd vaniljeis, cremefraiche der er rørt sammen med vanilje eller en købt vaniljesauce.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer