Dine gæster vil elske disse nøddehorn, som også er en rigtig jule og nytårskage, som man dog sagtens kan spises hele året. Du kan bage nøddehorn og opbevare dem i en kagedåse eller du kan fryse dem ned. Nøddehorn er i familie med kransekage og er en helt fantastisk lækker lille kage. Bag evt. nøddehorn med marcipan sammen med børnene til jul, fødselsdag eller nytår.
Prøv også bagerens hjemmelavede romkugler
Nøddehorn med nougat
Vi har tilføjet nougat til nøddehorn, men det kan bare udelades, hvis der kun ønskes marcipan i nøddestykkerne. Som med kransekage, kan der også tilsætte pistacie, eller der lam kommes lidt mandel eller romessens i marcipandejen, hvis man vil have nøddehorn med forskellig smage.
Opskrift med noter
Nøddehorn med marcipan, hasselnødder og nougat
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 400 g marcipan
- 100 g nougat
- 1 stk. æggehvide
- 110 g flormelis
- 50 g mandelflager
Pynt
- 150 g chokolade (mørk)
Sådan gør du
- Riv marcipan groft og kom det i en skål.
- Kom æggehviden og flormelis i skålen og saml dejen til en fast dej. Tilsæt ekstra flormelis hvis dejen er for lind.
- Drys flormelis på køkkenbordet og del dejen i 3.
- Rul dem til 3 lige lange pølser.
- Rul nougat ud.
- Lav en fordybning og kom nougat ned i fordybningen og saml rullen.
- Skær hver stang i 6 stykker.
- Rul dem i mandelflager.
- Lægges nu på en smurt bageplade eller bageplade beklædt med bagepapir.
- Form hvert stykke til et lille horn eller lige stykke.
- Bag nøddehorn ved 200 grader i ca. 15 minutter til de er gyldne.
- Sættes derefter til afkøling på bageristen i ca 30 min.
- Smelt forsigtigt chokoladen over vandbad.
- Dyp enderne på hvert nøddehorn i chokolade. Alternativt også eller kun bunden.
- Sættes på køl eller køler helt af på køkkenbordet.
Noter
- Du kan erstatte mandelflager med nødder eller bruge begge dele
- Du kan erstatte nougat med marcipan med pistacie
- Opbevares i en lufttæt kagedåse
- Nøddehorn kan fryses ned
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 15 timer. Samlet tid er ca. 25 min. Opskrift giver 18 stk. nøddehorn.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 400 g marcipan
- 100 g nougat
- 1 stk. æggehvide
- 110 g flormelis
- 50 g mandelflager
🥬Pynt
- 150 g chokolade (mørk)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Riv marcipan groft og kom det i en skål.
- Kom æggehviden og flormelis i skålen og saml dejen til en fast dej. Tilsæt ekstra flormelis hvis dejen er for lind.
- Drys flormelis på køkkenbordet og del dejen i 3.
- Rul dem til 3 lige lange pølser.
- Rul nougat ud.
- Lav en fordybning og kom nougat ned i fordybningen og saml rullen.
- Skær hver stang i 6 stykker.
- Rul dem i mandelflager.
- Lægges nu på en smurt bageplade eller bageplade beklædt med bagepapir.
- Form hvert stykke til et lille horn eller lige stykke.
- Bag nøddehorn ved 200 grader i ca. 15 minutter til de er gyldne.
- Sættes derefter til afkøling på bageristen i ca 30 min.
- Smelt forsigtigt chokoladen over vandbad.
- Dyp enderne på hvert nøddehorn i chokolade. Alternativt også eller kun bunden.
- Sættes på køl eller køler helt af på køkkenbordet.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan erstatte mandelflager med nødder eller bruge begge dele
- Du kan erstatte nougat med marcipan med pistacie
- Opbevares i en lufttæt kagedåse
- Nøddehorn kan fryses ned
❓ FAQ
Nej, men ingredienserne er næsten de samme.
Nøddehorn bliver dyppet i chokolade og bliver pyntet med mandelflager.
Kommentarer
Ingen kommentarer