Her får du opskriften på sprøde og krydrede røsti kartofler. De smager fantastisk og er perfekte som tilbehør, til alle retter med kød. Røsti kartofler var især populært i 80erne, men det er en skam, for de smager virkeligt godt.
Vi er vilde med paprika og derfor drysser og krydrer vi røsti kartofler med paprika, men det kan du udelade.
I den originale opskrift, bruges ikke paprika, men vi synes røsti smager meget bedre når de er krydret med paprika.
Du kan selvfølgelig også krydre røsti med timian, hvis du vil hellere servere røsti kartofler i stedet for kartofler stegt i timian. Røsti kan varieres i smag, så de passer til enhver hovedret med kød.
Prøv også hakkebøffer med røsti
Gå til
Spare tid ved frysning
Du kan spare tid, og fryse de færdiglavede røsti ned, hvis du skal lave store portioner. Røsti varmes så op i ovnen ved 200 grader.
Du skal blot være opmærksom på, at når du fryser dem ned, så må røsti ikke være færdiglavet, da de ellers vil blive tørre og kedelige i smagen.
Tykke eller flade røsti
Forskellen på tykke og flade røsti er, at jo fladere røsti er, jo sprødere vil de være. Jo tykkere røsti, jo mere saftige vil de være.
De fleste foretrækker nok en mellemting, så sørg for, at røsti ikke bliver for høje, for så vil der være for meget blødt fyld.
Men det er selvfølgelig en smagssag hvad der foretrækkes. Til retter med sauce, må røsti godt være lidt tykkere, da der jo så vil komme sauce på kartoflerne.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Tilberedningstid ca. 20 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 1200 g kartofler
- 4 spsk. rasp
- 1 stk. æg
- 1 stk. løg (groftrevet)
- 1 spsk. hvedemel
- 2 spsk. Olivenolie (til stegning)
- 1 tsk. salt og peber
- 1 spsk. groft salt (til udvanding)
- 1 spsk. paprika
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Begynd med, at skrælle kartofler og fjerne urenheder. Rives derefter groft og kommes i en stor skål. Tilsæt lidt groft salt og bland det hele sammen. Stilles til side i ca. 30 minutter.
- Kom det hele i et dørslag og skyl det med koldt vand fra vandhanen. Vrid så meget vand ud som muligt og læg det hele på et rent viskestykke så der suges så meget væske væk som muligt.
- Kom det i en skål igen og tilsæt resten af ingredienserne, undtagen paprika og bland det hele sammen.
- Form nu nogle runde bolde og tryk dem godt flade. Jo mere flade jo mere sprøde bliver røsti kartofler. Krydr og drys røsti med paprika.
- Kom olivenolie og måske en klat smør på en varm stegepande og kom de flade røsti kartofler på og steg dem i ca. 4 minutter på hver side eller indtil de er gyldne og sprøde.
- Kom et ildfast fad i ovnen og sæt temperaturen på 175 grader.
- Kom løbende røsti i et det ildfaste fad, der er i ovnen, så de holdes varme.
- Servering
- Røsti kartofler skal serveres med det samme og direkte fra ovnen, da de hurtigt mister deres sprødhed og smager allerbedst når de er frisklavet.
📖Variation
Røsti kartofler kan varieres så de passer til enhver hovedret. Herunder giver vi dig nogle eksempler.
Stærk – Du kan tilsætte både friskhakket chili eller chilipulver, men du også blot drysse lidt chili over røsti, så der kan vælges forskellige ved bordet.
Paprika, rosmarin og timian – er meget oplagt at krydre med. Du kan også her blot nøjes med, at drysse krydderierne ovenpå røsti.
Salt – Hvem elsker ikke salt ovenpå kartofler, så drys røsti med rigeligt flagesalt, så det både ser ud og smager godt.
Opskrift med noter
Røsti kartofler med paprika
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Sådan gør du
- Begynd med, at skrælle kartofler og fjerne urenheder. Rives derefter groft og kommes i en stor skål. Tilsæt lidt groft salt og bland det hele sammen. Stilles til side i ca. 30 minutter.
- Kom det hele i et dørslag og skyl det med koldt vand fra vandhanen. Vrid så meget vand ud som muligt og læg det hele på et rent viskestykke så der suges så meget væske væk som muligt.
- Kom det i en skål igen og tilsæt resten af ingredienserne, undtagen paprika og bland det hele sammen.
- Form nu nogle runde bolde og tryk dem godt flade. Jo mere flade jo mere sprøde bliver røsti kartofler. Krydr og drys røsti med paprika.
- Kom olivenolie og måske en klat smør på en varm stegepande og kom de flade røsti kartofler på og steg dem i ca. 4 minutter på hver side eller indtil de er gyldne og sprøde.
- Kom et ildfast fad i ovnen og sæt temperaturen på 175 grader.
- Kom løbende røsti i et det ildfaste fad, der er i ovnen, så de holdes varme.
Servering
- Røsti kartofler skal serveres med det samme og direkte fra ovnen, da de hurtigt mister deres sprødhed og smager allerbedst når de er frisklavet.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Du kan krydre røsti kartofler med timian
- Du kan fryse røsti ned og tage dem op og varme dem i ovnen, hvis du vil forberede noget og spare tid. Men så skal røsti ikke være helt færdiglavet
Kommentarer
Ingen kommentarer