Brændte mandler med kanel og kardemomme, er rigtig nemme, at lave selv. De smager også skønt og har en dejlig smag af julens krydderier. Brændte mandler er det lækreste juleknas, som du får på markeder, gågader og indkøbscentre i juletiden, ja i dag nærmest hele året rundt!
Gå til
Julens krydderier
Er man ved at lave almindelige brændte mandler, kan man lave denne variant af brændte mandler, som her laves med ekstra krydderier, som giver en ekstra smagsvariant til denne klassiker.
Sukker
Brændte mandler er meget sukkerholdigt og klæbrigt, så husk og børst tænderne grundigt bagefter. Brændte mandler bør også kun gives til børn i begrænsede mængder.
Opskrift med noter
Brændte mandler med julens krydderier
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 200 gram mandler
- 100 gram melis
- 50 gram flormelis
- 1 spsk. lurpak smør
- 1 ½ dl. vand
- ½ tsk. kanel
- ½ tsk. kardemomme
Sådan gør du
- Hæld alle ingredienserne op på en stor pande. Tænd op på kraftig varme lad sukkeret smelte uden omrøring.
- Skru ned for varmen.
- Lad vandet fordampe.
- Tilsæt nu smørret og rør det rundt.
- Sukkeret skifter nu farve og bliver brunt og klæbrigt.
- Rør nu rundt hele tiden.
- Nu skal sukkermassen sætte sig på mandlerne. Mandlerne er færdige når sukkermassen har sat sig på mandlerne, og mandlerne ikke ruller nemt på panden mere.
- De brændte mandler er færdige når alt sukkeret har sat sig på mandlerne, det tager ca. 10 minutter til 15 minutter.
- Først er sukkermassen hvidlig, men forsæt med at røre rundt, sukkeret smelter igen og karamelliserer til den ønskede konsistens.
- Pas på ikke at brænde sukkeret eller karamelmasse på. Hvis det dufter brændt skal du fjerne panden med det samme.
- Tag mandlerne af og lig dem på noget bagepapir. Skil mandlerne fra hinanden inden sukkeret bliver koldt.
- Lad mandlerne køle helt ned. De mandler som er klistret sammen alligevel, skilles af.
- Kom de brændte mandler i en kagedåse og server dem som juleknas.
Noter
- Mandlerne skal være god tid på panden, så de bliver møre.
- Tager du mandlerne af for hurtigt, bliver de hårde.
- Man kan nøjes med at tilsætte det krydderi man bedst kan lide.
- Er mandlerne meget nemme at skille af bagefter, har de højst sandligt fået for lidt tid på panden. Sukkeret skal karamellisere og blive brunt!
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 200 gram mandler
- 100 gram melis
- 50 gram flormelis
- 1 spsk. lurpak smør
- 1 ½ dl. vand
- ½ tsk. kanel
- ½ tsk. kardemomme
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Hæld alle ingredienserne op på en stor pande. Tænd op på kraftig varme lad sukkeret smelte uden omrøring.
- Skru ned for varmen.
- Lad vandet fordampe.
- Tilsæt nu smørret og rør det rundt.
- Sukkeret skifter nu farve og bliver brunt og klæbrigt.
- Rør nu rundt hele tiden.
- Nu skal sukkermassen sætte sig på mandlerne. Mandlerne er færdige når sukkermassen har sat sig på mandlerne, og mandlerne ikke ruller nemt på panden mere.
- De brændte mandler er færdige når alt sukkeret har sat sig på mandlerne, det tager ca. 10 minutter til 15 minutter.
- Først er sukkermassen hvidlig, men forsæt med at røre rundt, sukkeret smelter igen og karamelliserer til den ønskede konsistens.
- Pas på ikke at brænde sukkeret eller karamelmasse på. Hvis det dufter brændt skal du fjerne panden med det samme.
- Tag mandlerne af og lig dem på noget bagepapir. Skil mandlerne fra hinanden inden sukkeret bliver koldt.
- Lad mandlerne køle helt ned. De mandler som er klistret sammen alligevel, skilles af.
- Kom de brændte mandler i en kagedåse og server dem som juleknas.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Mandlerne skal være god tid på panden, så de bliver møre. Tager du mandlerne af for hurtigt, bliver de hårde.
- Man kan nøjes med at tilsætte det krydderi man bedst kan lide.
- Er mandlerne meget nemme at skille af bagefter, har de højst sandligt fået for lidt tid på panden. Sukkeret skal karamellisere og blive brunt!
❓ FAQ
Ja, lakridspulver
Kommentarer
Ingen kommentarer