Bær giver for det meste en rigtig god kryddersnaps, og bær fra hvidtjørn er heller ikke nogen undtagelse. Husk bær skal have frost eller have været i fryseren inden brug.
Hvidtjørn kryddersnaps er vel oplagt at lave. Der gror næsten hvidtjørn overalt, blandt andet ofte i hegn, naturområder samt ved strand og skov.
Hvidtjørn er en stor busk som kan blive et lille træ. Det er de knaldrøde bær som kommer om efteråret som kan bruges i naturmedicin.
De røde bær giver den færdige kryddersnaps en lys rødlig farve og smagen er meget mild og delikat.
Bær der er tørret i ovnen inden brug, giver en mere kraftig kryddersnaps. Bruges rå bær, skal du bruge mindre, da bær indeholder vand. Du kan tørre bær i ovnen i nogle timer ved lav varme (ca. 50 grader), for at få vand væk.
Inden du går i gang kan du læse vores guide her: Kryddersnaps guide
Ingredienser Hvidtjørnbær kryddersnaps:
- Et halvt fyldt glas med tørrede bær fra hvidtjørn
- Vodka triple distilled eller klar snaps
Fremgangsmåde:
- Skyl bærrene og tag kun de bedste bær og fyld lidt under halvdelen af et glas.
- Tilsæt vodka, fyld helt op til låget og skru låget godt på.
- Lad blandingen trække mørkt og tørt i ca. 1 måned, gerne 2 måneder.
- Si herefter bærrene fra og hæld snapsen på flaske eller karaffel.
- Drammen bør trække yderligere 2 uger inden den drikkes.
Tips til Hvidtjørnbær kryddersnaps
- Bær kan tørres inden brug for at fremhæve smagen
- Bær skal have frost inden brug for at fremhæve smagen
Kommentarer
Ingen kommentarer