Her er en opskrift på en meget speciel valnødsnaps eller valnøddelikør, som man nok ikke finder andre steder. Valnød portvins snaps er en snaps/likør, som vi laver hen på sensommeren og som gemmes og åbnes til jul. Det er en dejlig krydret julesnaps, som kan gemmes i lang tid.
Prøv også valnøddesnaps
Gå til
Høst af valnødder
Valnødder til valnøddesnaps skal høstes i slutningen af juli eller starten af august og inden skallen bliver hård. Man kan godt bruge valnødder som er ældre, men så vil smagen ikke være så intens, da det både er i den grønne skal og inde i den umodne valnød, at smagsstofferne sidder.
Opskrift med noter
Valnød portvins snaps
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Sådan gør du
Valnøddeessens
- Flæk valnødder og kom dem i et stort glas der er skoldet i kogende vand.
- Hæld vodka eller klar snaps over og stil det mørkt.
- Ryst glasset en gang hver dag i ca. 30 dage. Åben glasset hver gang, så frisk luft kan komme ned i glasset.
- Efter mindst 1 måned (gerne længere) skal essensen filtreres gennem et kaffefilter og ned i et nyt glas.
Valnød portvins snaps
- Bruges der sukker i næste trin, skal blandingen koges op, indtil sukkeret smelter.
- Rødvin og honning hældes op i glasset og samme proces med rystning og åbning af glas gentages.
- Denne gang skal der smages på Valnød portvin snaps efter ca. 30 dage og når man kan konstatere, at snapsen smager godt er den klar til servering og hældes på små skoldede flasker.
- Der må ikke skoldes i atamon, da det ødelægger modningen og smagen.
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Forberedelsestid er ca. 5 min. Samlet tid er ca. 3 måneder. Opskrift giver 1 flaske
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 300 g Valnødder, grønne
- 3 dl vodka eller klar snaps
- 1 flaske rødvin
- 300 g honning eller rørsukker
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Valnøddeessens
- Flæk valnødder og kom dem i et stort glas der er skoldet i kogende vand.
- Hæld vodka eller klar snaps over og stil det mørkt.
- Ryst glasset en gang hver dag i ca. 30 dage. Åben glasset hver gang, så frisk luft kan komme ned i glasset.
- Efter mindst 1 måned (gerne længere) skal essensen filtreres gennem et kaffefilter og ned i et nyt glas.
Valnød portvins snaps
- Bruges der sukker i næste trin, skal blandingen koges op, indtil sukkeret smelter.
- Rødvin og honning hældes op i glasset og samme proces med rystning og åbning af glas gentages. Denne gang skal der smages på Valnød portvin snaps efter ca. 30 dage og når man kan konstatere, at snapsen smager godt er den klar til servering og hældes på små skoldede flasker. Der må ikke skoldes i atamon, da det ødelægger modningen og smagen.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Hvis der skal laves en julesnaps tilsættes 1 stk. Kanelstang og 1 vaniljestang sammen med de grønne valnødder.
❓ FAQ
Det er meget forskelligt. I denne opskrift skal snapsen trække i mindst 1 måned eller mere under hver lagring.
Nej, ikke nødvendigvis, da optimal opbevaring af snaps er mørkt og køligt og ikke stuetemperatur.
Ja, og hvis du tilsætter lidt kanelstang, stjerneanis eller vanilje, bliver smagen endnu mere krydret.
Den er bedst ved stuetemperatur, da aromaer, dufte og noter mistes, når snapsen er iskold.
Valnødder til valnøddesnaps skal høstes i slutningen af juli eller starten af august.
Djon Andersen
Er det rødvin eller portvin der skal i? .- der står begge dele forskellige steder…
Bjørn Nielsen
Hej Djon
Der skal rødvin i opskriften.
Når man tilsætter sukker og vin til en kryddersnaps, bliver det til brandy eller portvin snaps.
Tilsætter man andre naturlige ingredienser, er det stadig en kryddersnaps.
Denne portvins snaps smager rigtig godt, med en sød krydret eftersmag.
Håber det giver mening.
Hilsen
Bjørn
Sonja Lindegaard Nielsen
hvornår på året skal valnødderne høstes?
Bjørn Nielsen
Hej Sonja
Valnødder til valnøddesnaps, skal høstes i slutningen af juli eller starten af august.
Mvh.
Bjørn