Her får du en herlig efterårs og vintermenu. Tilbehøret i denne ret, får de store kyllingelår til, at smage himmelsk. Vi lægger de store kyllingelår ovenpå en bund af forskellige rodfrugter med masser af smag og vitaminer.
Marokkansk kylling med rodfrugter er billig gæstemad, men kan også laves til hverdag, hvor der er lidt ekstra tid.
Marokkansk kylling med rodfrugter, giver en god mæthedsfornemmelse og er tilmed en sund ret, som er rimelig billig at lave.
Du kan lave hele denne ret dagen i forvejen, så den lige er klar til, sætte i ovnen, dagen efter.
Prøv også kylling med ris og porrer
Gå til
Kylling på rist
Brug gerne en kylling af god kvalitet, da saften fra kyllingelår under stegningen drypper ned og afgiver smag til rodfrugter, så de derved får ekstra god smag.
Man kan også placere en rist ovenover rodfrugter hvor kyllingelår placeres, så kødsaften under tilberedningen på samme måde, vil dryppe ned til rodfrugter.
Sprødt skind
Hvis skindet på kyllingelår ikke bliver sprødt men stadig er lyst, kan man placere kyllingelår på risten over rodfrugter, og så give kyllingelår høj varme nogle minutter på denne måde.
Marinade
Marinade som laves i denne opskrift, kan både pensles på kyllingelår og bruges som ekstra dyppelse til rodfrugterne. Marinaden har en mild krydret smag hvis den røres rigtig sammen.
Du kan gemme marinaden i køleskabet, hvis den ikke bliver spist op. Holdbarheden er ca. 3 dage i køleskabet, hvis den ikke har været på bordet.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 50 min. Samlet tid er ca. 1 time og 15 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 4 stk. kyllingelår (Store med stykke)
Marinade
- 2 spsk. yoghurt naturel
- 1 spsk. chilisauce (evt. harissa)
- 1 spsk. olivenolie
- 2 tsk. honning
- 2 tsk. salt
Bagte rodfrugter
- 250 g gulerødder
- 200 g pastinak
- 200 g rødbeder
- 250 g søde kartofler
- 150 g kartofler
- 150 g feta
- 100 g valnøddekerner
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. paprika (stødt)
- 1 tsk. salt og friskkværnet peber
Yoghurtdressing
- 2 dl yoghurt naturel
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. citronsaft
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
🍽Servering
- ½ stk. granatæble
- 1 håndfuld basilikum (hakket)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- De store ferske kyllingelår lægges i et ildfast fad. Derefter røres marinaden sammen i en skål. Smør og fordel marinaden over kyllingelår.
- Pak fadet ind med husholdningsfilm inden de kommer i køleskabet, så de ikke afgiver smag til resten af fødevarerne i køleskabet. Lad kyllingelårene blive i marinaden i mindst et par timer eller til næste dag.
Bagte rodfrugter
- Klargør rodfrugter ved, at skrælle alle rodfrugterne, Skær dem alle i lidt grove stykker. Fordel dem i et ovnfast fad og fordel dem godt sammen.
- Tænd ovnen på 220°
- Vend rodfrugtstykker i olie, spidskommen, koriander, paprika, salt og friskkværnet peber, og sæt fadet i ovnen i ca. 15 minutter.
- Læg de marinerede kyllingelår oven på de let bagte rodfrugter og giv det hele yderligere 25 minutter.
- Hak feta i små let grove stykker.
- Tag fadet ud af ovnen og læg kyllingelår på en ren tallerken. Drys feta og valnødder over rodfrugter og vend det hele rundt. Læg kyllingelår ovenpå igen.
- Sæt fadet i ovnen i yderligere 10 minutter eller til kyllingelårene er gyldne og gennemstegte.
Yoghurtdressing
- Rør alle ingredienserne til yoghurtdressingen sammen i en lille skål.
🍽Servering
- Skær granatæblet igennem og pil kernerne ud. Drys de røde kerner over hele retten. Derefter drysses retten med friskhakket basilikum.
- Fordel lidt yoghurtdressing over kyllingelår.
- Anret en skål med yoghurtdressing og servér straks .
📖Variation
Marokkansk kylling med rodfrugter kan varieres på mange forskellige måder. Vi giver nogle eksempler herunder
Grøntsager – Hvis man udover rodfrugter ønsker grøntsager, kan der de sidste 10 – 15 minutter tilsættes små buketter af broccoli ovenpå rodfrugter.
Krydderier – Ønskes der flere krydderier, kan man tilsætte det marokkanske krydderi Ras el hanout, som er et blandingskrydderi, som ofte har en yderst delikat smag, da det er en blanding af gode krydderier, som ikke altid er de samme. Fås i Bazar og lign.
Børnevenlig – Hvis retten skal serveres for børn, vil det være en god ide, at lave nogle pommes frites, som serveres sammen med rodfrugter.
Opskrift med noter
Marokkansk kylling med rodfrugter og nødder
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 4 stk. kyllingelår (Store med lår)
Marinade
- 2 spsk. yoghurt naturel
- 1 spsk. chilisauce (evt. harissa)
- 1 spsk. olivenolie
- 2 tsk. honning
- 2 tsk. salt
Bagte rodfrugter
- 250 g gulerødder
- 200 g pastinak
- 200 g rødbeder
- 250 g søde kartofler
- 150 g kartofler
- 150 g feta
- 100 g valnøddekerner
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. spidskommen (stødt)
- 1 tsk. paprika (stødt)
- 1 tsk. salt og friskkværnet peber
Yoghurtdressing
- 2 dl yoghurt naturel
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. citronsaft
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
Servering
- ½ stk. granatæble
- 1 håndfuld basilikum (hakket)
Sådan gør du
- De store ferske kyllingelår lægges i et ildfast fad. Derefter røres marinaden sammen i en skål. Smør og fordel marinaden over kyllingelår.
- Pak fadet ind med husholdningsfilm inden de kommer i køleskabet, så de ikke afgiver smag til resten af fødevarerne i køleskabet. Lad kyllingelårene blive i marinaden i mindst et par timer eller til næste dag.
Bagte rodfrugter
- Klargør rodfrugter ved, at skrælle alle rodfrugterne, Skær dem alle i lidt grove stykker. Fordel dem i et ovnfast fad og fordel dem godt sammen.
- Tænd ovnen på 220°
- Vend rodfrugtstykker i olie, spidskommen, koriander, paprika, salt og friskkværnet peber, og sæt fadet i ovnen i ca. 15 minutter.
- Læg de marinerede kyllingelår oven på de let bagte rodfrugter og giv det hele yderligere 25 minutter.
- Hak feta i små let grove stykker.
- Tag fadet ud af ovnen og læg kyllingelår på en ren tallerken. Drys feta og valnødder over rodfrugter og vend det hele rundt. Læg kyllingelår ovenpå igen.
- Sæt fadet i ovnen i yderligere 20 minutter eller til kyllingelårene er gyldne og gennemstegte.
Yoghurtdressing
- Rør alle ingredienserne til yoghurtdressingen sammen i en lille skål.
Servering
- Skær granatæblet igennem og pil kernerne ud. Drys de røde kerner over hele retten. Derefter drysses retten med friskhakket basilikum.
- Fordel lidt yoghurtdressing over kyllingelår.
- Anret en skål med yoghurtdressing og servér straks .
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Du kan også lave og klargøre rodfrugter dagen før, så det hele er klar til, at komme i ovnen dagen efter.
- Hvis det er storspisende gæster, kan der evt. kommes 2 ekstra kyllingelår ovenpå rodfrugter.
❓ FAQ
Ja, hele retten kan forberedes, så den er klar til, at komme i ovnen dagen efter.
Ja, der kan varieres i rodfrugter, krydderier og grøntsager
3 dage i køleskabet
Ja, de fleste børn vil kunne lide denne menu, hvis der også serveres pomme frites
Kommentarer
Ingen kommentarer