Risotto er altid lækkert, og i denne menu, risotto med skaldyr, får menuen den lige lidt ekstra. Meget velegnet til, at servere til gæster, hvis de er til skaldyr. Tilbyd en stor skål frisk salat til.
Prøv også fisk med risotto
Gå til
Opskrift med noter
Risotto med skaldyr
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 2 stk. løg (groft hakkede)
- 2 fed hvidløg
- 25 g smør
- 1 spsk. olivenolie
- ½ g safran
- 2½ dl ris
- 6 dl hønsebouillon (5 – 6 dl)
- 200 g muslinger (fra dåse)
- 250 g rejer (store pillede )
- 1 dåse artiskokhjerter
- 1 spsk. dild (finthakket )
- 1 spsk. estragon (finthakket )
- 1 tsk. salt og lidt peber
Sådan gør du
- Svits løgene gyldne i en gryde i smør og olie i et par minutter, mens der røres.
- Kom safran tråde ved løgene, tilsæt derefter risene og rør omhyggeligt, så det hele blandes godt.
- Hæld bouillon ved og kog risene møre og løse under låg i 18-20 minutter.
- Vend forsigtigt muslinger, rejer og artiskokhjerter i risene, rør smørret i, varm det hele godt igennem og smag til med dild, estragon, salt og peber før retten anrettes på et varmt serveringsfad og pyntes med lidt estragon samt citron både.
Noter
- Champignons er også meget velegnede til denne ret
- ¼ tsk. gurkemeje kan tilsættes for udseendets skyld
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 10 minutter. Tilberedningstid ca. 15 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 2 stk. løg (groft hakkede)
- 2 fed hvidløg
- 25 g smør
- 1 spsk. olivenolie
- ½ g safran
- 2½ dl ris
- 6 dl hønsebouillon (5 – 6 dl)
- 200 g muslinger (fra dåse)
- 250 g rejer (store pillede )
- 1 dåse artiskokhjerter
- 1 spsk. dild (finthakket )
- 1 spsk. estragon (finthakket )
- 1 tsk. salt og lidt peber
🥬Pynt
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Svits løgene gyldne i en gryde i smør og olie i et par minutter, mens der røres.
- Kom safran tråde ved løgene, tilsæt derefter risene og rør omhyggeligt, så det hele blandes godt.
- Hæld bouillon ved og kog risene møre og løse under låg i 18-20 minutter.
- Vend forsigtigt muslinger, rejer og artiskokhjerter i risene, rør smørret i, varm det hele godt igennem og smag til med dild, estragon, salt og peber før retten anrettes på et varmt serveringsfad og pyntes med lidt estragon samt citron både.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Champignons er også meget velegnede til denne ret
- ¼ tsk. gurkemeje kan tilsættes for udseendets skyld
Kommentarer
Ingen kommentarer