Ricottaost er en ost med få kalorier og mange proteiner og er derfor meget populær at bruge i madlavningen. Opskriften her på ricottatærte med italiensk skinke, giver to tærter, så du kan evt. variere fyldet på den ene tærte med dit favorit fyld.
Du kan bruge svinemørbrad i stedet for skinke.
Når du køber ricotta skal du købe den salte udgave som hedder Ricotta Salata, ellers får du den søde udgave som bruges i desserter. Ricottaost laves både blandt andet som oske, gede og bøffelost, men vi har brugt den ost som er lavet af komælk.
Prøv også farmors oksekødstærte
Gå til
Italienske tærter
Da vi var i italien smagte vi flere forskellige tærter med lækker ost, med ost laves i mange versioner, så det er næsten umuligt at kopiere en lækker opskrift man har smagt sydpå, når man kommer hjem fra ferie.
Men Ricottaost er helt sin egen og er en god fedtfattig ost, som kan bruges til toppings og gratinering i stedet for de mere fede oste og smager nogenlunde ens, uanset hvor de købes.
Derfor skal du lave ricottatærte
Lækker smagskombination: Denne opskrift kombinerer den cremede rigdom af ricottaost med den pikant og salte smag af italiensk skinke. Kombinationen af disse smage skaber en liflig og tilfredsstillende ret, der helt sikkert vil glæde dine smagsløg.
Alsidighed: Ricottatærten kan serveres som både forret eller hovedret. Den er velegnet til forskellige lejligheder, fra afslappede sammenkomster til mere formelle begivenheder. Tærten kan nydes varm eller ved stuetemperatur, hvilket giver fleksibilitet ved servering.
Udstilling af italienske smage: Med kombinationen af ricottaost og italiensk skinke fremhæver denne tærte smagen fra Italien. Det giver dig mulighed for at nyde og værdsætte den traditionelle smag af italiensk køkken på en unik og fornøjelig måde.
👨🏻🍳Beskrivelse af Ingredienser
Her er en beskrivelse af hver enkelt ingrediens i “Ricottatærte med Italiensk Skinke” opskriften og hvad de bidrager med til retten:
Tærtedej: Tærtedejen fungerer som bunden af tærten. Dens smøragtige og sprøde tekstur giver en lækker kontrast til det cremede fyld.
Ricotta ost: Ricotta ost er stjerneingrediensen i tærten. Dens cremede og let kornede tekstur tilføjer fylde og glathed til fyldet. Ricotta har en mild og let sød smag, der passer godt sammen med tærtens salte elementer.
Italiensk skinke: Italiensk skinke, såsom prosciutto eller parmaskinke, skæres i tynde skiver og bruges som topping til tærten. Det tilføjer et salt og krydret element, der afbalancerer ricottaens cremethed. Skinken bringer også en distinkt og smagfuld smag, der komplementerer de andre ingredienser.
Æg: Æg bruges i fyldet til at binde ricottaen og skabe en cremeagtig konsistens, når den bages. De tilføjer velsmag, fasthed og struktur til tærten, hvilket gør den lettere at skære og servere.
Parmesanost: Parmesanost rives og blandes i ricottafyldet for ekstra smag og binder smagene sammen.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør: ca. 10 minutter. Arbejdstid: ca. 10 min. Køletid: Samlet tid: ca. 2 timer og 40 min. Opskrift giver to tærter. Til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
300 gram hvedemel
200 gram smør (eller margarine evt. halvt af hver)
1 ½ dl vand
1 tsk. Salt
Fyld
500 gram broccoli (dampet )
1 stk. porre
400 gram skinke (god Italiensk )
2 spsk. havregryn
¼ liter fløde
400 gram ricottaost
2 spsk. parmesan
1 Knivspids muskatnød
2 stk. æggeblommer
1 stk. æg (til pensling)
2 tsk. oregano (frisk finthakket)
2 tsk. timian (frisk finthakket)
1 håndfuld basilikum (frisk grofthakket)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Bland mel, salt og peber i en stor skål.
Skær og smuldr smørret ud i mindre stykker og rør det i melet.
Tilsæt vand, æggeblommer og saml hurtigt dejen til en bolle.
Skær evt. lidt dej fra, som kan bruges til strimler. (Kan udelades)
Sæt dejen i køleskab i ca. 1 time
Rul dejen ud i to smurte springform (ca. 22 cm i diameter).
Lad dejen gå ca. ¾ op ad formens side, da dejen hæver pænt op.
Prik bunden med en gaffel hist og her.
Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
Forbag nu tærtebunden i ca. 10 til 15 minutter, ved 200 grader på midterste rille i ovnen. Eller indtil den er let gylden.
Damp eller kog porre og broccoli næsten møre. Sættes til afdrypning.
Kom olie på en stegepande.
Skær skinke i tynde skiver og svits til det har fået farve.
Tilsæt krydderier og drys havregryn over og svits det kort under kraftig omrøring.
Fordel det i den færdigbagte tærtebund. Gem gerne lidt sprødstegt skinke/mørbrad som fordeles over tærten inden servering.
Rør æggeblommer, parmesan, muskatnød, fløde og ricottaost sammen i en skål og hæld det over fyldet i den færdigbagte tærtebund.
Fordel dampede broccoli og porre i små stykker og fordel det godt i fyldet.
Skær dejen i 6 strimler og læg tre på langs og læg de næste 3 på tværs så du får et pænt mønster. (Dette kan udelades).
Pensl med sammenpisket æg.
Tærten bages færdig ved 200 grader nederst eller midt i ovnen, i ca. 15 minutter eller indtil den er færdigbagt
Servering
Fordel lidt sprødstegt skinke over tærten og server straks.
Server evt. frisk salat og dampet broccoli til tærten.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til Italiensk ricottatærte:
Udskift skinke med stegt kylling.
Kom andre grøntsager i som f.eks. blomkål
Opskrift med noter
Ricottatærte med italiensk skinke
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 300 gram hvedemel
- 200 gram smør (eller margarine evt. halvt af hver)
- 1 ½ dl vand
- 1 tsk. Salt
Fyld
- 500 gram broccoli (dampet )
- 1 stk. porre
- 400 gram skinke (god Italiensk )
- 2 spsk. havregryn
- ¼ liter fløde
- 400 gram ricottaost
- 2 spsk. parmesan
- 1 Knivspids muskatnød
- 2 stk. æggeblommer
- 1 stk. æg (til pensling)
- 2 tsk. oregano (frisk finthakket)
- 2 tsk. timian (frisk finthakket)
- 1 håndfuld basilikum (frisk grofthakket)
Sådan gør du
- Bland mel, salt og peber i en stor skål.
- Skær og smuldr smørret ud i mindre stykker og rør det i melet.
- Tilsæt vand, æggeblommer og saml hurtigt dejen til en bolle.
- Skær evt. lidt dej fra, som kan bruges til strimler. (Kan udelades)
- Sæt dejen i køleskab i ca. 1 time
- Rul dejen ud i to smurte springform (ca. 22 cm i diameter).
- Lad dejen gå ca. ¾ op ad formens side, da dejen hæver pænt op.
- Prik bunden med en gaffel hist og her.
- Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
- Forbag nu tærtebunden i ca. 10 til 15 minutter, ved 200 grader på midterste rille i ovnen. Eller indtil den er let gylden.
- Damp eller kog porre og broccoli næsten møre. Sættes til afdrypning.
- Kom olie på en stegepande.
- Skær skinke i tynde skiver og svits til det har fået farve.
- Tilsæt krydderier og drys havregryn over og svits det kort under kraftig omrøring.
- Fordel det i den færdigbagte tærtebund. Gem gerne lidt sprødstegt skinke/mørbrad som fordeles over tærten inden servering.
- Rør æggeblommer, parmesan, muskatnød, fløde og ricottaost sammen i en skål og hæld det over fyldet i den færdigbagte tærtebund.
- Fordel dampede broccoli og porre i små stykker og fordel det godt i fyldet.
- Skær dejen i 6 strimler og læg tre på langs og læg de næste 3 på tværs så du får et pænt mønster. (Dette kan udelades).
- Pensl med sammenpisket æg.
- Tærten bages færdig ved 200 grader nederst eller midt i ovnen, i ca. 15 minutter eller indtil den er færdigbagt
Servering
- Fordel lidt sprødstegt skinke over tærten og server straks.
- Server evt. frisk salat og dampet broccoli til tærten.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer