En rigtig lørdags menu, det kan man godt kalde Oksesteak med rødvinssauce. Her får du mørt kød, god smag fra kød og krydderurter og dejlig sprøde pommes frites. Server gerne en frisk salat med en olie/eddike dressing til.
Vi laver tit en hvidløgs mayonnaise til, at dyppe pommes frites i, men i denne opskrift er der rødvinssaucen. Hvis du ikke vil lave oksesteaks på panden, er de særdeles velegnede til grill.
Opskrift med noter
Oksesteak med rødvinssauce
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Ingredienser rødvinssauce
- 1 stk. Skalotteløg
- 2 dl. Rødvin
- 1 dl. Oksefond
- 75 g Champignons
- 1 tsk. Smør
- 1 spsk. Gorgonzola (Eller engelsk sauce)
- 2 tsk. Timian
- 1 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber
Tilbehør
- 600 g bagekartofler
Sådan gør du
Fremgangsmåde kartofler i ovn
- Skræl kartofler og skær dem ud i aflange pommes frites. Læg dem i vand efterhånden som de skrælles.
- Hæld vandet fra og kom pommes frites i et rent tørt viskestykke og dup dem tørre.
- Hæld pommes frites ud på en bageplade med olivenolie og vend dem i olien. Krydr med salt og sæt dem ind i en ovn på 200 grader og giv dem ca. 35 minutter eller indtil de er gyldne og sprøde.
Fremgangsmåde steaks
- Skyl krydderurter.
- Lad steaks tørre og få stuetemperatur på en tallerken.
- Brun steaks ved meget kraftig varme i olie og smør i ca. 1 minut på hver side.
- Smid de hele fed hvidløg med skal på ned på panden.
- Skrue ned for varme og krydr steaks med salt op peber og læg rosmarin og timian stilke på steaks og vend dem forsigtigt om og gentag når de er stegt på hver side.
- Giv steaks ca. 4 minutter på hver side i alt. De skal stadig mærkes bløde som gummi.
- Tag steaks af panden og pak dem ind i sølvpapir. Så saften bliver i kødet.
Fremgangsmåde rødvinssauce
- Pil og hak skalotteløg fint. Skyl de friske champignons og skær dem i skiver og svits dem i fedtstoffet fra steaks. Når de har smidt noget af vandet og inden de tager farve smider du løg og timian på panden og svitser det med i ca. 1 minut.
- Hæld rødvin, oksefond og gorgonzola ost på panden og kog det langsomt op. Lad det simre i ca. 30 minutter.
- Tag en ny gryde og sæt en sigte over. Hæld saucen gennem sigten og ned i den nye gryde. Varm op og smag til med gorgonzola ost, salt og friskkværnet peber.
- Du kan evt. lave en meljævning så saucen bliver tykkere.
Servering
- Serveres med hele fed hvidløg på toppen af steaks.
- Sprøde store pommes frites eller små kogte kartofler og frisk salat og dressing.
- Anret rødvinssauce i en lille skål, som man kan bruge til at dyppe kød.
- Anret hvidløgsmayonnaise i en lille skål, som man kan bruge til at dyppe pommes frites.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Prøv også ribeye steak med kartoffel fondant
Opskriften på rødvinssauce er kun til to personer, hvis du vil lave til 4 personer, tilsætter du dobbelt rødvin og fond. Du kan bruge en god oksebouillon hvis du ikke har en fond klar eller en i fryser.
Hvis du skal lave en god oksesteak med rødvinssauce, vil vi anbefale, at købe en velhængt steak hos den lokale slagter, eller bruge oksemørbrad, da det er et mørt stykke kød.
Tips
- Server en mørk øl eller kraftig rødvin til
Kommentarer
Ingen kommentarer