Tomat-topping
Af Min madopskrift
Til 10 stk. pizza
Til pizza hører der også traditionel pizza topping til. Købe topping smager generelt ikke særligt godt, og ødelægger lidt af den gode hjemmelavede smag.
Hjemmelavet pizza topping giver pizzaen den helt rigtige autentiske pizza smag og er SÅ nem at lave.
Pizza topping:
- 1 dåse flåede tomater
- 1 lille dåse koncentreret tomatpure.
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. paprika
- 2 fed hvidløg finthakket
- 1 alm. Løg pillet og grofthakket
- ½ stang bladselleri skåret i 5 cm stykker.
- 1 spsk. vineddike
- 1 tsk. Sukker
- ½ rød chili, vasket og evt. renset for frø
- Olie til stegning
- Salt og peber
- 1 spsk. tørret oregano
Fremgangsmåde tomat-topping:
Hæld lidt olie i en blender og hæld alle ingredienserne i undtagen hvidløg, oregano, paprika og koncentreret tomatpure.
Hæld lidt olie i en lille gryde og sæt på middel varme. Svits nu kort hvidløg og tilsæt derefter tomatpure og svits yderlige 1 minut sammen med 1 spsk. paprika.
Tilsæt indholdet fra blender, og lad indholdet simre ind på svag varme, til indholdet er tykt. Smag til sidst topping til med salt peber og oregano.
Tips
Det er meget vigtigt at topping er tykt og uden for meget vand, da vandet fra topping ellers kan trænge i ind pizzadejen og gøre den blød.
Kommentarer
Ingen kommentarer