• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Sauce

    Mornaysauce

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 1 måned siden

    Mornaysauce

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total1
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Her får du opskriften på den klassiske franske Mornaysauce, som faktisk blot er bechamelsauce tilsat revet ost. Gruyere ost bruges traditionelt, men du kan sagtens bruge revet mozzarella eller anden revet ost. Hvis du vil have Mornaysauce så tæt på orginal som muligt, så skal saucen være tyk og cremet i konsistensen og være krydret og pyntet med lidt friskkværnet peber og muskatnød på toppen.

    Prøv også Bechamelsauce

    Gå til
    • Gruyere ost eller mozzarella
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    Gruyere ost eller mozzarella

    Hvis man vil lave den originale mornaysauce, er Gruyere det rigtige valg, da det er en ost med rigtig meget smag. Men man kan sagtens lave en lækker mornaysauce med mindre dyre oste. Måske er det endda lidt synd, at komme en dyr ost i en saucen, da mindre dyre oste sagtens kan bruges. Ægte hvid mozzarella og Emmentaler er velegnet. Almindelig revet ost kan også bruges, men skal være af rigtig god kvalitet, da osten ellers risikerer at blive trevlet når den tilsættes i saucen.

    Mornaysauce
    Mornaysauce krydret med kværnet peber og muskat

    📋 Opskrift

    Mornaysauce

    Mornaysauce med gruyere ost

    Opskrift på klassisk mornaysauce
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 2 min
    Tilberedningstid 10 min
    Arbejdstid 3 min
    Samlet tid 15 min
    Ret Sauce
    Køkken Fransk
    Antal 4 personer
    Kalorier 20 %

    Ingredienser
      

    • 50 gram smør
    • 2 spsk. hvedemel
    • 4 dl sødmælk
    • 50 gram smør
    • 150 g ost (revet F.eks. Gruyere ost)
    • 1 knivspids muskatnød (fintrevet)
    • ¼ tsk. flagesalt

    Sådan gør du
     

    • I en lille gryde smeltes smørret ved svag varme. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt under kraftig omrøring eller piskning og forsæt indtil du har en klump.
    • Så tilsætte lidt af mælken under kraftig omrøring eller piskning og indtil du har brugt al mælken.
    • Saucen skal være uden klumper. Lad saucen simrer i ca. 5 minutter under låg, så den kan samle sig. Pisk i saucen ind i mellem, så den ikke brænder på.
    • Tilsæt revet ost og pisk saucen sammen.
    • Smag morneysaucen til med lidt salt, friskrevet muskatnød og peber.
    • Mornaysauce er nu klar til, at blive brugt som topping i f. eks. ovnretter som lasagne.

    Noter

    • Mornaysauce bruges til blandt andet, lasagne, gratin og musaka

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 407kcal (20%) | Kulhydrater: 9g (3%) | Protein: 13g (26%) | Fedt: 36g (55%) | Mættet fedt: 22g (138%) | Flerumættet fedt: 1g | Enkelumættet fedt: 9g | Trans fedt: 1g | Fiber: 1g (4%) | Sukker: 5g (6%) | Vitamin A: 1163IU (23%) | Vitamin C: 1mg (1%) | Vitamin D: 1µg (7%) | Vitamin E: 1mg (7%) | Vitamin K: 3µg (3%) | Calcium: 395mg (40%) | Kopper: 1mg (50%) | Folat: 16µg (4%) | Jern: 1mg (6%) | Mangan: 1mg (50%) | Magnesium: 24mg (6%) | Fosfor: 283mg (28%)
    Keyword Mornaysauce, Mornaysauce med Gruyere ost
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Klargør ca. 2 minutter. Arbejdstid ca. 3 min. Tilberedningstid ca. 10 min. Samlet tid er ca. 15 min. Opskrift til 4 personer.

    🥘 Ingredienser

    • 50 gram smør
    • 2 spsk. Hvedemel
    • 4 dl sødmælk
    • 50 gram smør
    • 150 Revet revet ost (Gruyere ost)
    • Fintrevet muskatnødder
    • ¼ tsk. flagesalt

    🔪 Sådan gør du

    1. I en lille gryde smeltes smørret ved svag varme. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt under kraftig omrøring eller piskning og forsæt indtil du har en klump.
    2. Så tilsætte lidt af mælken under kraftig omrøring eller piskning og indtil du har brugt al mælken.
    3. Saucen skal være uden klumper. Lad saucen simrer i ca. 5 minutter under låg, så den kan samle sig. Pisk i saucen ind i mellem, så den ikke brænder på.
    4. Tilsæt revet ost og pisk saucen sammen.
    5. Smag morneysaucen til med lidt salt, friskrevet muskatnød og peber.
    6. Mornaysauce er nu klar til, at blive brugt som topping i f. eks. ovnretter som lasagne.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Du kan bruge al slags revet ost, f.eks. mozzarella
    • Sødmælk kan erstattes af letmælk
    • Du kan erstatte lidt af sødmælk med fløde, hvis det skal være ekstra cremet og lækkert

    ❓ FAQ

    Hvilke andre oste ligner Gruyère ost?

    Emmentaler eller en fast saltost f.eks. Fransk Comté

    Kan mornaysauce fryses?

    Ja

    Hvad bruges mornaysauce til?

    Mornaysauce bruges til blandt andet, lasagne, gratin og musaka

    Er det nemt at lave mornaysauce?

    Ja, det tager ca. 15 minutter

    Del meget gerne
    • Total1
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Bechamelsauce nem og hurtig
    Laks med spinat og mornaysauce »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Sauce, Tilbehør til mad Tags: hvedemel, mælk, muskatnød, ost

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind