Her fรฅr du opskriften pรฅ den klassiske franske Mornaysauce, som faktisk blot er bechamelsauce tilsat revet ost.
Gruyere ost bruges traditionelt, men du kan sagtens bruge revet mozzarella eller anden revet ost.
Hvis du vil have Mornaysauce sรฅ tรฆt pรฅ original som muligt, sรฅ skal saucen vรฆre tyk og cremet i konsistensen og vรฆre krydret og pyntet med lidt friskkvรฆrnet peber og muskatnรธd pรฅ toppen.
Prรธv ogsรฅ Bechamelsauce
Indhold i opskrift - Hop til:
Gruyere ost eller mozzarella
Hvis man vil lave den originale mornaysauce, er Gruyere det rigtige valg, da det er en ost med rigtig meget smag.
Men man kan sagtens lave en lรฆkker mornaysauce med mindre dyre oste. Mรฅske er det endda lidt synd, at komme en dyr ost i en saucen, da mindre dyre oste sagtens kan bruges.
รgte hvid mozzarella og Emmentaler er velegnet. Almindelig revet ost kan ogsรฅ bruges, men skal vรฆre af rigtig god kvalitet, da osten ellers risikerer at blive trevlet nรฅr den tilsรฆttes i saucen.

โฒ๏ธ Klargรธring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargรธr ca. 2 minutter. Arbejdstid ca. 3 min. Tilberedningstid ca. 10 min. Samlet tid er ca. 15 min. Opskrift til 4 personer.
๐ฅ Ingredienser – Indkรธbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslรฅr ogsรฅ andre alternativer til ingredienser. Hvis du รธnsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at รฆndre eller tilfรธje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkรธbsseddel.
- 50 gram smรธr
- 2 spsk. Hvedemel
- 4 dl sรธdmรฆlk
- 50 gram smรธr
- 150 Revet revet ost (Gruyere ost)
- Fintrevet muskatnรธdder
- ยผ tsk. flagesalt
๐ช Fremgangsmรฅden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmรฅde i nummerere trin. Her finder du ogsรฅ alternativer til fremgangsmรฅder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- I en lille gryde smeltes smรธrret ved svag varme. Tilsรฆt hvedemel lidt efter lidt under kraftig omrรธring eller piskning og forsรฆt indtil du har en klump.
- Sรฅ tilsรฆtte lidt af mรฆlken under kraftig omrรธring eller piskning og indtil du har brugt al mรฆlken.
- Saucen skal vรฆre uden klumper. Lad saucen simrer i ca. 5 minutter under lรฅg, sรฅ den kan samle sig. Pisk i saucen ind i mellem, sรฅ den ikke brรฆnder pรฅ.
- Tilsรฆt revet ost og pisk saucen sammen.
- Smag morneysaucen til med lidt salt, friskrevet muskatnรธd og peber.
- Mornaysauce er nu klar til, at blive brugt som topping i f. eks. ovnretter som lasagne.
๐ญโ Tips og FAQ
๐ญ Tips
- Du kan bruge al slags revet ost, f.eks. mozzarella
- Sรธdmรฆlk kan erstattes af letmรฆlk
- Du kan erstatte lidt af sรธdmรฆlk med flรธde, hvis det skal vรฆre ekstra cremet og lรฆkkert
โ FAQ
Emmentaler eller en fast saltost f.eks. Fransk Comtรฉ
Ja
Mornaysauce bruges til blandt andet, lasagne, gratin og musaka
Ja, det tager ca. 15 minutter
๐ Komplet opskrift med noter

Mornaysauce med gruyere ost
Bedรธm opskriften โญ Hvor mange stjerner fรฅr den? โญโญโญโญโญ
Ingredienser
- 50 gram smรธr
- 2 spsk. hvedemel
- 4 dl sรธdmรฆlk
- 50 gram smรธr
- 150 g ost (revet F.eks. Gruyere ost)
- 1 knivspids muskatnรธd (fintrevet)
- ยผ tsk. flagesalt
Sรฅdan gรธr du
- I en lille gryde smeltes smรธrret ved svag varme. Tilsรฆt hvedemel lidt efter lidt under kraftig omrรธring eller piskning og forsรฆt indtil du har en klump.
- Sรฅ tilsรฆtte lidt af mรฆlken under kraftig omrรธring eller piskning og indtil du har brugt al mรฆlken.
- Saucen skal vรฆre uden klumper. Lad saucen simrer i ca. 5 minutter under lรฅg, sรฅ den kan samle sig. Pisk i saucen ind i mellem, sรฅ den ikke brรฆnder pรฅ.
- Tilsรฆt revet ost og pisk saucen sammen.
- Smag morneysaucen til med lidt salt, friskrevet muskatnรธd og peber.
- Mornaysauce er nu klar til, at blive brugt som topping i f. eks. ovnretter som lasagne.
Noter
- Mornaysauce bruges til blandt andet, lasagne, gratin og musaka
Ernรฆrnรฆrings fakta
Ernรฆringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.

















Kommentarer
Ingen kommentarer