• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
×

Forside » Opskrifter » Sauce

Estragonsauce der aldrig skiller

Af Bjørn Nielsen Opdateret 2 år siden

Estragonsauce med hamburgerryg

Her kan du følge os

Del meget gerne
  • Total4
  • 4
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Estragonsaucen er en af de mest kendte saucer og går også under navnet bearnaise. Estragonsauce er en kraftig tyk sauce med en meget krydret smag, som passer perfekt til grillet eller stegt oksekød. Der skal bruges en håndfuld frisk estragon som hakkes fint. Hvis saucen bliver for tyk, kan du komme lidt lunken sødmælk eller vand i under omrøring.

Estragonsauce kan tilsættes lidt stegefedt, for at give den en pikant smag af det kød den skal serveres til

Hvis du vil gøre lidt ekstra ud af estragonsaucen, kan du stege ca. 250 g halverede champignons i smør og olivenolie. Når champignons har tabt vandet og fået farve kommer du dem op i estragonsaucen. Du får en rigtig lækker sauce som du kan servere til retter med stegt kød.

Prøv også kongebearnaise lavet med stavblender

Gå til
  • 📖 Opskrift
  • ⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
  • 🥘 Ingredienser
  • 🔪 Sådan gør du
  • Kan retten fryses ned
  • Kan man forberede noget på forhånd
  • Hvad er mest populære tilbehør
  • Kan saucen laves mere spicy

📖 Opskrift

Estragonsauce med hamburgerryg

Estragonsauce der aldrig skiller

Opskrift på estragonsauce der aldrig skiller
Din skærm er tændt hele tiden

Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
Klargør 5 min
Tilberedningstid 15 min
Arbejdstid 5 min
Samlet tid 25 min
Ret Sauce
Køkken Dansk
Antal 4 Personer
Kalorier 51 %

Udstyr

  • Stavblender

Ingredienser
  

Nem estragon essens

  • 1 bdt. Estragonstilke
  • 1 stk. Skalotteløg
  • 10 stk. Peberkorn (Store sorte)
  • 1 spsk. Hvidvinseddike

Estragonsauce

  • 6 stk. Æggeblommer (Pasteuriserede og stuetemperatur)
  • 1 spsk. Estragoneddike (Eller hvidvinseddike)
  • 1 spsk. Citronsaft
  • 1 tsk. Salt
  • 500 g Smør (Saltet)
  • 1 bdt. Estragon (Frisk)
  • 1 knivspids Cayennepeber

Sådan gør du
 

Estragonessens

  • Pil og hak skalotteløg og kom det i en gryde sammen med, hele peberkorn, estragonstilke og hvidvinseddike. Kog det op og lad det derefter simre under låg i ca. 15 minutter.
  • Sættes til afkøling og sigtes derefter gennem en sigte eller klæde. Det skal have stuetemperatur når du bruger det.

Estragonsauce

  • Skyl estragonen og tag bladende af stilkene og dup dem tørre og hak bladende fint.
  • Hak smørret groft og kom det i en gryde og varm det forsigtigt op indtil vallen kommer. Pas på at smørret ikke koger og tager farve.
  • Kom de lune Ingredienser, estragonessens, æggeblommer, cayennepeber, eddike og salt i et højt smalt glas.
  • Tag en stavblender og blend det hele sammen.
  • Tilsæt det meget varme smør i en tynd stråle imens der hele tiden blendes. Stop når du ser den hvide valle.
  • Kassér den hvide valle.
  • Smag til med salt og lidt citronsaft.
  • Til sidst blendes det finthakkede estragon i saucen.

Ernærnærings fakta

Kalorier: 1016kcal (51%) | Kulhydrater: 8g (3%) | Protein: 7g (14%) | Fedt: 109g (168%) | Mættet fedt: 67g (419%) | Trans fedt: 4g | Fiber: 1g (4%) | Sukker: 1g (1%) | Vitamin A: 3842IU (77%) | Vitamin C: 9mg (11%) | Calcium: 156mg (16%) | Jern: 3mg (17%)
Keyword Estragonsauce der aldrig skiller
Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal

Tilberedningstiden er 15 min. Det tager ca. 25 minutter at lave retten. Til 4 personer.

🥘 Ingredienser

Nem estragon essens

  • 1 bdt. Estragonstilke
  • 1 stk. Skalotteløg
  • 10 stk. Peberkorn store sorte
  • 1 spsk. Hvidvinseddike

Estragonsauce

  • 6 stk. Æggeblommer Pasteuriserede og stuetemperatur
  • 1 spsk. Estragoneddike Eller hvidvinseddike
  • 1 spsk. Citronsaft
  • 1 tsk. Salt
  • 500 g Smør Saltet
  • 1 bundt Estragon Frisk
  • 1 knivspids Cayennepeber

🔪 Sådan gør du

Estragonessens

  1. Pil og hak skalotteløg og kom det i en gryde sammen med, hele peberkorn, estragonstilke og hvidvinseddike. Kog det op og lad det derefter simre under låg i ca. 15 minutter.
  2. Sættes til afkøling og sigtes derefter gennem en sigte eller klæde. Det skal have stuetemperatur når du bruger det.

Estragonsauce

  1. Skyl estragonen og tag bladende af stilkene og dup dem tørre og hak bladende fint.
  2. Hak smørret groft og kom det i en gryde og varm det forsigtigt op indtil vallen kommer. Pas på at smørret ikke koger og tager farve.
  3. Kom de lune Ingredienser, estragonessens, æggeblommer, cayennepeber, eddike og salt i et højt smalt glas.
  4. Tag en stavblender og blend det hele sammen.
  5. Tilsæt det meget varme smør i en tynd stråle imens der hele tiden blendes. Stop når du ser den hvide valle.
  6. Kassér den hvide valle.
  7. Smag til med salt og lidt citronsaft.
  8. Til sidst blendes det finthakkede estragon i saucen.

💭 Tips

Kan retten fryses ned

Nej, det er den ikke velegnet til.

Kan man forberede noget på forhånd

Ja, man kan lave essensen på forhånd og forberede til saucen.

Hvad er mest populære tilbehør

Kartofler, pommes frites, kylling, bøf og steaks.

Kan saucen laves mere spicy

Ja, tilsæt lidt cayennepeber eller finthakket chili.

Mere fra samme kategori:

Lakridskage
Oksesteak med rødvinssauce
Basilikum dressing med citron
Isbjørn drink hjemmelavet
Lammeculotte med rosmarinkartofler
Tomat-topping til pizza
Del meget gerne
  • Total4
  • 4
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Mere fra Sauce

  • Italiensk tomatsauce opskrift
    Italiensk tomatsauce
  • Mornaysauce
    Mornaysauce
  • Bechamelsauce
    Bechamelsauce nem og hurtig
  • Kylling i sursød sauce med ris
    Kylling i sur/sød sauce

Skrevet i: Alle madopskrifter, Sauce, Tilbehør til mad Tags: æg, cayennepeber, citron, estragon, vineddike

Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Min Madopskrift 5 star rating

Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


Logo min madopskrift

Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

Artikler
Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Læserinteraktioner

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primær Sidebar

Populært netop nu

  • Mad på raclette
    Raclette mad
  • Alt til et lækkert frokostbord
    Alt til et lækkert frokostbord
  • Glutenfri gulerodsboller
    Glutenfri gulerodsboller
  • Bacon Cheese burger - Tømmermands burger
    Burgere – tømmermænds burgere

Sæsonbestemte opskrifter

  • Kærnemælkssuppe med rosiner
    Kærnemælkssuppe med rosiner
  • Spidskålssalat med nødder, æbler og rosiner
    Spidskålssalat med æble og nødder
  • Gulerodssalat med rosiner og citron
    Gulerodssalat med rosiner og citron
  • Broccolisalat sund opskrift
    Broccolisalat sund opskrift

Alle opskrifter afprøvet

På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk og dessert. Artikler om mad, livsstil, hus og have.

Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

Bjørn Nielsen
Ejer

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

Mere om os →

Footer

Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


Profilbille Lene Geisle

Lene Geisle - Chef kokken

Hendes passion er at lave og servere flere forskellige mindre retter, der kan spises og nippes til samtidigt, så aftensmaden også bliver spændende. Retter som er sunde og giver behagelig velvære efter spisningen.

Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

Desserter indgår også i hendes repertoire.

Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

Nyhedsbrev - Kontakt Lene

Profilbillede Fie

Julie Fie - Mad til unge og familien

Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. For Julie er det hyggelige og sunde måltid, det vigtigste. At samles sammen over mad, som er sundt, samtidigt med, at der også skal være plads til, mad der bare smager godt og nyde de søde sager, uden at der skal tænkes så meget over det. Julie Fie har nemlig også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

Nyhedsbrev - Kontakt os

Bjørn Nielsen

Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

Alle opskrifter Afprøvet

Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

Nyhedsbrev - Kontakt os


Login

Est. 2012 - Copyright © 2023 · minmadopskrift.dk ·