Estragonsaucen er en af de mest kendte saucer og går også under navnet bearnaise. Estragonsauce er en kraftig tyk sauce med en meget krydret smag, som passer perfekt til grillet eller stegt oksekød. Der skal bruges en håndfuld frisk estragon som hakkes fint. Hvis saucen bliver for tyk, kan du komme lidt lunken sødmælk eller vand i under omrøring.
Estragonsauce kan tilsættes lidt stegefedt, for at give den en pikant smag af det kød den skal serveres til
Hvis du vil gøre lidt ekstra ud af estragonsaucen, kan du stege ca. 250 g halverede champignons i smør og olivenolie. Når champignons har tabt vandet og fået farve kommer du dem op i estragonsaucen. Du får en rigtig lækker sauce som du kan servere til retter med stegt kød.
Prøv også kongebearnaise lavet med stavblender
Gå til
Opskrift med noter
Estragonsauce der aldrig skiller
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- Stavblender
Ingredienser
Nem estragon essens
- 1 bdt. Estragonstilke
- 1 stk. Skalotteløg
- 10 stk. Peberkorn (Store sorte)
- 1 spsk. Hvidvinseddike
Estragonsauce
- 6 stk. Æggeblommer (Pasteuriserede og stuetemperatur)
- 1 spsk. Estragoneddike (Eller hvidvinseddike)
- 1 spsk. Citronsaft
- 1 tsk. Salt
- 500 g Smør (Saltet)
- 1 bdt. Estragon (Frisk)
- 1 knivspids Cayennepeber
Sådan gør du
Estragonessens
- Pil og hak skalotteløg og kom det i en gryde sammen med, hele peberkorn, estragonstilke og hvidvinseddike. Kog det op og lad det derefter simre under låg i ca. 15 minutter.
- Sættes til afkøling og sigtes derefter gennem en sigte eller klæde. Det skal have stuetemperatur når du bruger det.
Estragonsauce
- Skyl estragonen og tag bladende af stilkene og dup dem tørre og hak bladende fint.
- Hak smørret groft og kom det i en gryde og varm det forsigtigt op indtil vallen kommer. Pas på at smørret ikke koger og tager farve.
- Kom de lune Ingredienser, estragonessens, æggeblommer, cayennepeber, eddike og salt i et højt smalt glas.
- Tag en stavblender og blend det hele sammen.
- Tilsæt det meget varme smør i en tynd stråle imens der hele tiden blendes. Stop når du ser den hvide valle.
- Kassér den hvide valle.
- Smag til med salt og lidt citronsaft.
- Til sidst blendes det finthakkede estragon i saucen.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstiden er 15 min. Det tager ca. 25 minutter at lave retten. Til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Nem estragon essens
- 1 bdt. Estragonstilke
- 1 stk. Skalotteløg
- 10 stk. Peberkorn store sorte
- 1 spsk. Hvidvinseddike
Estragonsauce
- 6 stk. Æggeblommer Pasteuriserede og stuetemperatur
- 1 spsk. Estragoneddike Eller hvidvinseddike
- 1 spsk. Citronsaft
- 1 tsk. Salt
- 500 g Smør Saltet
- 1 bundt Estragon Frisk
- 1 knivspids Cayennepeber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Estragonessens
- Pil og hak skalotteløg og kom det i en gryde sammen med, hele peberkorn, estragonstilke og hvidvinseddike. Kog det op og lad det derefter simre under låg i ca. 15 minutter.
- Sættes til afkøling og sigtes derefter gennem en sigte eller klæde. Det skal have stuetemperatur når du bruger det.
Estragonsauce
- Skyl estragonen og tag bladende af stilkene og dup dem tørre og hak bladende fint.
- Hak smørret groft og kom det i en gryde og varm det forsigtigt op indtil vallen kommer. Pas på at smørret ikke koger og tager farve.
- Kom de lune Ingredienser, estragonessens, æggeblommer, cayennepeber, eddike og salt i et højt smalt glas.
- Tag en stavblender og blend det hele sammen.
- Tilsæt det meget varme smør i en tynd stråle imens der hele tiden blendes. Stop når du ser den hvide valle.
- Kassér den hvide valle.
- Smag til med salt og lidt citronsaft.
- Til sidst blendes det finthakkede estragon i saucen.
💭 Tips
Kan retten fryses ned
Nej, det er den ikke velegnet til.
Kan man forberede noget på forhånd
Ja, man kan lave essensen på forhånd og forberede til saucen.
Hvad er mest populære tilbehør
Kartofler, pommes frites, kylling, bøf og steaks.
Kan saucen laves mere spicy
Ja, tilsæt lidt cayennepeber eller finthakket chili.
Kommentarer
Ingen kommentarer