Hokkaido græskar er smukke orange-gule både udenpå og indeni. Ovenikøbet har græskaret en meget mild smag der smager rigtig godt og er ikke mindst særlig velegnet i supper. Hokkaidosuppe med linser er en dejlig nem opskrift at gå til, og du får en dejlig smuk og lækker cremet suppe som smager delikat og krydret.
Prøv også græskarbrød med kærnemælk
Gå til
Opskrift med noter
Hokkaidosuppe med linser
Bedøm gerne opskriften
Sådan gør du
- Skær græskar ud i fire både og fjern kerner og skær frugtkødet ud.
- Pil og hak hvidløg
- Skær frugtkødet i små stykker og kom det i en gryde med varm olie og svits græskarkødet så det får lidt smag. Kom kun hele stykker græskar i, lad små stykker og vand blive.
- Hæld hvidløg, chili og karry ned til græskar og svits karry under omrøring.
- Hæld resten af græskar, vand og linser ned i gryden.
- Kog det op og lad suppen koge i ca. en halv time eller til suppen er rygende varm.
- Blend suppen med en stavblender (Anbefales) ellers kom det i en blender der kan tåle varme. (Pas på at du ikke får varm suppe på dig når du blender, da suppen skaber overtryk).
- Smag til med salt og peber, bouillon, ketchup, balsamico og honning.
- Tilsæt fløde og rør rundt og kog det op.
- Smag til igen og tilsæt ekstra fløde eller vand efter behov.
- Rist græskarkerner og rugbrød.
Servering
- Drys græskarkerner over suppen og pynt med hakket persille. Anret ristet rugbrød i en kurv.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 30 min. Samlet tid er ca. 40 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Ingredienser til Hokkaidosuppe med linser
- 1 stk. Græskar (Hokkaido)
- 4 fed Hvidløg
- 150 g Linser (Røde da de koger lettere ud)
- 4 spsk. Olivenolie
- 1 spsk. Karry
- 1 tsk. Chili
- 1 spsk. Balsamico
- 3 dl. Grøntsagsbouillon
- 1 dl. Ketchup
- 2 dl. Vand
- 2 dl. Fløde
- 1 spsk. Honning
- 1 tsk. Salt og knivspids friskkværnet peber
🥗Tilbehør
- 50 g græskarkerner (Ristede )
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skær græskar ud i fire både og fjern kerner og skær frugtkødet ud.
- Pil og hak hvidløg
- Skær frugtkødet i små stykker og kom det i en gryde med varm olie og svits græskarkødet så det får lidt smag. Kom kun hele stykker græskar i, lad små stykker og vand blive.
- Hæld hvidløg, chili og karry ned til græskar og svits karry under omrøring.
- Hæld resten af græskar, vand og linser ned i gryden.
- Kog det op og lad suppen koge i ca. en halv time eller til suppen er rygende varm.
- Blend suppen med en stavblender (Anbefales) ellers kom det i en blender der kan tåle varme. (Pas på at du ikke får varm suppe på dig når du blender, da suppen skaber overtryk).
- Smag til med salt og peber, bouillon, ketchup, balsamico og honning.
- Tilsæt fløde og rør rundt og kog det op.
- Smag til igen og tilsæt ekstra fløde eller vand efter behov.
- Rist græskarkerner og rugbrød.
Servering
- Drys græskarkerner over suppen og pynt med hakket persille.
- Anret ristet rugbrød i en kurv.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan komme lidt nudler i suppen
Kommentarer
Ingen kommentarer