• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
×

Forside » Svinekød og flæskekød

Frikadeller med stuvet hvidkål

Af Bjørn Nielsen Opdateret 2 år siden

Frikadeller med grovsnittet løg

Her kan du følge os

Del meget gerne
  • Total2
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Frikadeller med stuvet hvidkål – klassisk opskrift

Frikadeller med stuvet hvidkål, er en gammel dansk klassisk ret, som består af få ingredienser. Det er den gode sauce og den mættende fornemmelse, som gør, at denne gamle klassiske menu, stadig spises i hele Danmark.

Frikadeller med stuvet hvidkål er en herlig sund, nem og lækker hverdagsmad.

Ingredienser frikadeller:

  • 500 g magert, hakket svin og kalvekød
  • 1 dl mel eller havregryn
  • 1 æg
  • 1 stort fintrevet løg
  • 1 ½ dl mælk
  • 1 dl pilsnerøl (Kan sagtens erstattes af mælk)
  • Friskkværnet peber
  • 1 tsk. salt
  • Margarine til stegning

Ingredienser stuvet hvidkål:

  • ½ alm. hvidkålshoved
  • Ca. 2 liter vand, eller så hvidkålen er helt dækket (ved kogning i gryde)
  • ½ tsk. salt

Sauce til stuvet hvidkål:

  • 3 spsk. hvedemel
  • 5 dl mælk
  • Margarine
  • 1 knsp. stødt muskat

Fremgangsmåde:

Kom alle ingredienserne i en stor skål. Hold evt. lidt af mælken tilbage.

Rør farsen grundigt, til en ensartet fast konsistens. Tilsæt evt. det sidste mælk.

Lad farsen hvile i køleskabet i en time.

Steg frikadellerne sprøde og gyldne i margarinen ved middel varme.

Hvidkål:

Snit hvidkålshovedet i tynde strimler.

Tag en dampkoger eller speciel gryde til at dampe grøntsager med, kom vand i og damp hvidkålen mør under låg.

Det tager ca. 5 til 10 min.

Har du ikke en dampkoger, koges hvidkålen mør i lidt let saltet vand. Det tager lidt længere tid. Beregn fra 10 til 15 min.

Tag et stykke hvidkål op og mærk om den er mør. Giv evt. hvidkålen længere tid.

Sauce:

Tag en saucegryde og tænd på middel varme. Ryst en meljævning af mel og mælk. Lav saucen ved, at varme det meste af mælken op og tilsætte meljævningen lidt af gangen, indtil saucen har den rette konsistens.

Smag til med muskatnød, salt og peber.

Sovsen må gerne være lidt tyk i konsistensen, da hvidkålen tilfører saucen vand, og derved bliver lidt tyndere.

Tilsæt hvidkålen og rør den godt ud i saucen.

Lad stuvningen simre og samle sig i ca. 5 min.

Smag til med salt, peber og muskat.

Tips:

Saucen smager endnu bedre, hvis du koger lidt grøntsager f.eks. gulerødder og porrer i en anden gryde, og erstatter noget af mælken med grøntsags vand.

Frikadellerne kan smages til med forskellige tørre krydderier, hakkede krydderurter og finthakkede grøntsager.

Spidskål kan erstatte hvidkål

Mere fra samme kategori:

Cookies med lakrids og chokolade
Chocolate chip cookies
Brændende kærlighed
Kylling og sød kartoffel i karrysauce
Tunsteaks
Langtidsstegt cuvette roast
Del meget gerne
  • Total2
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Kort beskrivelse
recipe image
Navn på opskrift
Frikadeller med stuvet hvidkål
Udgivet den:
9 år siden
Forberedelsestid:
15M
bagetid:
15M
Totaltid
30M
Rating:
41star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)

Mere fra Svinekød og flæskekød

  • Svinemørbrad med kartoffelmos
    Svinemørbrad med kartoffelmos
  • Koteletter med bacon og asparges
    Koteletter med bacon og pasta
  • Marineret svinemørbrad og peberfrugt på spyd
    Marineret svinemørbrad og peberfrugt på spyd
  • Sweet potato & peanut curry pork med ris, svinekød og grøntsager
    Sweet potato & peanut curry pork

Skrevet i: Alle madopskrifter, Billig mad, Børnevenlig mad, Mad på 30 minutter, Svinekød og flæskekød Tags: Frikadeller med stuvet hvidkål, Frikadeller med stuvet hvidkål - klassisk opskrift

Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Min Madopskrift 5 star rating

Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


Logo min madopskrift

Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

Artikler
Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Læserinteraktioner

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primær Sidebar

Populært netop nu

  • Mad på raclette
    Raclette mad
  • Alt til et lækkert frokostbord
    Alt til et lækkert frokostbord
  • Glutenfri gulerodsboller
    Glutenfri gulerodsboller
  • Bacon Cheese burger - Tømmermands burger
    Burgere – tømmermænds burgere

Sæsonbestemte opskrifter

  • Kærnemælkssuppe med rosiner
    Kærnemælkssuppe med rosiner
  • Spidskålssalat med nødder, æbler og rosiner
    Spidskålssalat med æble og nødder
  • Gulerodssalat med rosiner og citron
    Gulerodssalat med rosiner og citron
  • Broccolisalat sund opskrift
    Broccolisalat sund opskrift

Alle opskrifter afprøvet

På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk og dessert. Artikler om mad, livsstil, hus og have.

Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

Bjørn Nielsen
Ejer

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

Mere om os →

Footer

Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


Profilbille Lene Geisle

Lene Geisle - Chef kokken

Hendes passion er at lave og servere flere forskellige mindre retter, der kan spises og nippes til samtidigt, så aftensmaden også bliver spændende. Retter som er sunde og giver behagelig velvære efter spisningen.

Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

Desserter indgår også i hendes repertoire.

Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

Nyhedsbrev - Kontakt Lene

Profilbillede Fie

Julie Fie - Mad til unge og familien

Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. For Julie er det hyggelige og sunde måltid, det vigtigste. At samles sammen over mad, som er sundt, samtidigt med, at der også skal være plads til, mad der bare smager godt og nyde de søde sager, uden at der skal tænkes så meget over det. Julie Fie har nemlig også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

Nyhedsbrev - Kontakt os

Bjørn Nielsen

Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

Alle opskrifter Afprøvet

Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

Nyhedsbrev - Kontakt os


Login

Est. 2012 - Copyright © 2023 · minmadopskrift.dk ·