Det er lækkert at lave en hjemmelavet leverpostej, og den er faktisk ret nem at lave. Hjemmelavet leverpostej smager bedre end færdiglavede, så spring bare ud i det. Lav dog ikke mere leverpostej, end du kan spise på et par dage, da leverpostej mister lidt af sin smag, allerede efter to dage i køleskabet.
Du kan købe færdige frosne leverpostejblandinger i de fleste supermarkeder, hvis du ikke vil lave leverpostejen helt fra bunden selv.
Slagterens hjemmelavede Leverpostej
Her får du opskriften på slagterens leverpostej. Den er let at gå til, og du kan variere ingredienser efter din helt egen smag. Bemærk også, at nogen kommer lidt ansjoser i deres leverpostej. Se mere i noter.
Opskrift med noter
Hjemmelavet leverpostej
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- Røremaskine
Sådan gør du
- Tag en skål og kom lever og spæk i.
- Brug gerne en røremaskine.
- Rør det sammen.
- Kom nu resten af ingredienserne i.
- Hæld nu denne leverpostejblanding i tre små smurte aluforme.
- Bag leverpostejen i ovnen ved 175 gr. på nederste ribbe i ca. 1½ time eller til leverpostejen er gennembagt.
- Lad leverpostejen køle ned i ca. 30 min inden du spiser den.
- Rist bacon gyldne og sprøde og kom de sprøde bacon på en tallerken. Steg champignons gyldne i baconfedtet.
Servering
- Server leverpostej i foliebakken med ristet bacon og champignons ovenpå.
Noter
- Du kan sætte låg på alubakker med den rå leverpostejblanding og komme dem i fryseren.
- Det kan ikke anbefales at komme den færdige bagte leverpostej i fryseren, da indholdet af fedt er højt.
- Tag leverpostejblandingen op i god tid, f.eks. dagen før den skal bruges og lad den tø op i køleskabet.
- Du kan give leverpostejen ekstra smag ved at komme et par finthakkede ansjosfileter eller benfri sild i.
- Reducer så 2 tsk. salt til en 1 tsk. salt, da ansjosfileter er salte.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer