Til fire personer
Ingredienser:
800 gram svinemørbrad
Marinade til svinemørbrad:
- 1 spsk. olie
- 2 stk. fed hvidløg
- 1 spsk. sojasauce
- 1 spsk. paprika
- 1½ spsk. brun farin
- Salt og peber
Parmesanostsmør:
1 dl parmesanost, fintrevet
50 gram blødt smør
Grillet kartoffels puré:
8 store kartofler skåret i skiver (Kan med fordel koges dagen før)
2 spsk. olivenolie
½ dl purløg finthakket. Eller persille, estragon
2 små gulerødder.
1 spsk. smør
Salt og peber
Tilbehør:
Grøn salat
Fremgangmåde marinade:
- Bland alle ingredienser
- Læg mørbraden i en frydepose og hæld marinaden over
- Marinerer minimum 1 time i køleskabet
Fremgangsmåde:
Tænd først op i grillen. Lav så marinaden. Og mens kødet marinerer i køleskabet, laves parmesanostsmørret. Bland ost og det bløde smør med et piskeris eller elpisker til en luftig masse. Hæld massen ud på bagepapir og rul det sammen til en passende rulle og læg det i køleskabet.
Rens og skræl kartoflerne, og skær dem i skiver. Hæld dem i en skål og hæld olie og dem og rør rundt. Læg skiverne på grillen og grill dem til de er møre og færdige. Skræl gulerødder, halver dem, og grill dem.
Læg svinemørbraden på, når de sidste skiver er ved at være færdige. Vend den jævnligt og grill den i ca. 15 minutter. Derefter lægges den i stanniol og pakkes ind i et viskestykke og hviler i 10 minutter.
Svinemørbraden er klar når kødsaften er klar eller har en indre temperatur på ca. 65 – 70 grader.
Mos de grillede kartofler, gulerødder og tilsæt friske urter, som f.eks. purløg.
Frisk estragon er også en pragtfuld smagsgiver til denne ret og kan erstatte purløg.
Smag til med smør og salt og peber.
Skær kødet i skiver, og server med en klat kartoffelpuré og med en skive parmesanostsmør på toppen.
Server en grøn salat til.
Tips
Gulerødder kan fravælges, med er med til at give sødme til kartoflerne.
Kommentarer
Ingen kommentarer