Dejlig varm krydret smag og lækre ingredienser er nøgleord for laks i rød karry og kokosmælk. Den røde karry passer godt til den møre laks. Beregn ca. 200 g laks til hver portion, som dog kan hæves til ca. 250 g laks hvis der skal være ekstra meget kød. Laks i rød karrypasta kan laves på ca. 30 minutter. Prøv også oksekød i rød karry og kokosmælk
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 5 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 2 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 500 g Laks 2 stk. hele skiver
- 2 tsk. Honning
- 1 tsk. Paprika
- 1 spsk. Sennepsfrø
- 250 g Pak choy kan erstattes af palmekål
- 1 bundt Forårsløg
- 1 stk. lime økologisk
- 4 spsk. Olivenolie
- 2 spsk. Rød karrypasta
- 1 dåse Kokosmælk
- 2 stk. Kaffir limeblade tørret
- 1 tsk. Salt og friskkværnet peber
? TILBEHØR
?SÅDAN GØR DU
- Skyl og hak forårsløgene. Skyl lime, dup den tør. Tag et rivejern og riv den grønne skal på lime ned på en tallerken. Pres limesaften ud i en skål.
- Tag en stor wok eller tykbundet gryde og tilsæt olivenolie. Svits karrypastaen i ca. 1 minut eller indtil det begynder at dufte. Tilsæt ca. 5 skiver af gangen eller så det dækker ca. halvdelen af bunden af gryden og svits det indtil det har fået farve. Tag det op og sæt det til side. Gentag indtil alt kødet er stegt.
- Så tilsættes revet limeskal, kokosmælk og limeblade. Varm det langsomt op, tilsæt kødet og lad det simre lidt.
- Tilsæt champignons og forårsløg og rør rundt. Smag til med limesaften, salt og friskkværnet peber.
NUDLER
- Følg anvisningen på emballagen.
? SERVERING
- Servér retten med kogte nudler i bunden af en dyp tallerken og oksekødet i rød karrypasta ovenpå. Pynt evt. med lidt friskhakket koriander.
- Sæt en lille skål med peanuts ved bordet.
? TIPS OG FAQ
- Laks i rød karrypasta, smager fantastisk som den er, men man kan tilsætte lidt finthakket hvidløg, chili og ingefær.
- Fiskesauce kan også tilsættes for variation.
Ja, men så skal man lave nye nudler. Holdbarhed ca. 30 dage.
Laks i rød karry kan holde sig frisk i køleskabet i ca. 3 dage ved 4 graders varme, hvis maden opbevares i en tætsluttet beholder.
Opskrift med noter
Laks i rød karry og kokosmælk
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 500 g Laks (2 stk. hele skiver)
- 2 tsk. Honning
- 1 tsk. Paprika
- 1 spsk. Sennepsfrø
- 250 g Pak choy (kan erstattes af palmekål)
- 1 bundt Forårsløg
- 1 stk. lime (økologisk)
- 4 spsk. Olivenolie
- 2 spsk. Rød karrypasta
- 1 dåse Kokosmælk
- 2 stk. Kaffir limeblade (tørret)
- 1 tsk. Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200°. Læg laks med skinsiden nedad i et ildfast fad. Pensl kødsiden med honning og drys med lidt sennepsfrø, paprika, salt og lidt friskværnet peber. Kom det ind i ovnen. Tag laks ud, når de har fået farve og er gennemstegt.
- Skyl, hak forårsløg og Pak choy. Skyl lime, dup den tør. Tag et rivejern og riv det grønne skal på lime ned på en tallerken. Pres limesaften ud i en skål.
- Tag en stor wok eller tykbundet gryde og tilsæt olivenolie. Svits pak choy så det får lidt farve. Tilsæt karrypastaen og svits det med i ca. 1 minut eller indtil det begynder at dufte.
- Tilsæt fintrevet lime, kokosmælk og limeblade og rør rundt. Varm det langsomt op, og lad det simre lidt.
- Tilsæt forårsløg og rør rundt. Smag til med limesaften, salt og friskkværnet peber.
Nudler
- Følg anvisningen på emballagen.
Servering
- Servér retten med kogte nudler i bunden af en dyp tallerken. Hæld lidt af indholdet fra gryden ovenpå og anret laks. Pynt evt. med lidt friskhakket koriander.
- Sæt en lille skål med peanuts ved bordet. (Kan udelades).
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer