Kraftig krydret Iransk oksegryde der giver en dejlig eftersmag når den spises. Server gryderetten med ris da du får masser af dejlig krydret sauce, som du kan komme over ris. Du kan lave en frisk salat til, og her vil friske røde peberfrugter, tomat, skrællet agurk og rødløg være et godt valg. Lav en lille vinaigrette til at hælde over salaten.
Prøv også alt i en gryde med oksekød
Gå til
Simre
Jo længere du lader den Iranske oksegryde simre under låg, jo mere mørt kød får du og jo mere smag vil du opnå. Hvis du lader din oksegryde simre i ca. tre timer, vil du få en særdeles kraftig smag.
Tilbehør
Som tilbehør til Iransk oksekødgryde med ris, laver vi en frisk salat med vinaigrette og vi har også små skåle med forskellige nødder, da det ofte er tilbehøret når retten serveres i Iran.
Vi serverer en god kraftig italiensk rødvin til. Zinfandel synes vi er det perfekt valg, da den bløde runde smag med noter af vanilje, giver god velsmag til den krydrede mad.
Opskrift med noter
Iransk oksegryde med koriander
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Tilbehør
- 4 dl Basmatiris
Sådan gør du
- Tag en stor gryde og kom olivenolie i og varm gryden op. Svits kødet til det tager farve. Krydr med salt og peber.
- Pil og hak løg og hvidløget fint. Kom det med op i gryden og svits dem med i ca. 2 minutter.
- Skyl aubergine og hak den groft. Kom den op i gryden og rør rundt.
- Skyl forårsløg, persille og koriander og dup tør. Hak det hele fint og kom det i gryden. Rør det godt sammen.
- Hæld gurkemeje i gryden og rør rundt. Hæld citronsaft og bouillon i gryden og kog det langsomt op. Lad retten simre under låg i ca. 2 timer, alt efter hvilket kød du bruger. Smag til ind imellem og mærk om kødet er mørt.
Tilbehør
- Kog ris efter anvisningen på pakken.
Servering
- Skyl og dræn kidneybønnerne fra dåsen, og vend dem i gryderetten. Smag til med salt og peber, og servér med ris.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstiden er 2 timer. Samlet tid er 2 timer og 10 min. Til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 400 g Oksekød I tern
- 1 stk. Aubergine
- 2 spsk. Olivenolie
- 1 stk. Løg
- 2 fed Hvidløg
- 1 bundt Forårsløg
- 100 g Persille Bredbladet
- 1 bundt Koriander Frisk
- 1 spsk. Gurkemeje Stødt
- ½ stk. Citron
- ½ liter Grøntsagsbouillon
- 1 ds Baked beans På dåse
- 1 tsk. Salt og peber
🥗Tilbehør
- 4 dl Basmatiris
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tag en stor gryde og kom olivenolie i og varm gryden op. Svits kødet til det tager farve. Krydr med salt og peber.
- Pil og hak løg og hvidløget fint. Kom det med op i gryden og svits dem med i ca. 2 minutter.
- Skyl aubergine og hak den groft. Kom den op i gryden og rør rundt.
- Skyl forårsløg, persille og koriander og dup tør. Hak det hele fint og kom det i gryden. Rør det godt sammen.
- Hæld gurkemeje i gryden og rør rundt. Hæld citronsaft og bouillon i gryden og kog det langsomt op. Lad retten simre under låg i ca. 2 timer, alt efter hvilket kød du bruger. Smag til ind imellem og mærk om kødet er mørt.
- Skyl og dræn kidneybønnerne fra dåsen, og vend dem i gryderetten. Smag til med salt og peber, og servér med ris.
🥗Tilbehør
- Kog ris efter anvisningen på pakken.
🍽Servering
- Anret ris i den ene side af tallerkenen og retten på den anden halvdel og pynt med persille.
Kommentarer
Ingen kommentarer