Opskrift på super mørt oksekød der er skåret i skiver. Sticky crispy beef får ekstra smag og sprødhed da den vendes i marinade og panko rasp. Når man bruger panko rasp, så den bliver den ekstra crispy, sprød og lækker i konsistensen. Du kan købe panko rasp i mange supermarkeder efterhånden, ellers kan du bruge almindelig rasp. Du kan selvfølgelig også bruge oksemørbrad, ribeye steak eller oksefilet i stedet for flanksteak, det handler bare om, at det kød du bruger er mørt.
Prøv også crispy oksemørbrad grillet i kuglegrill
Gå til
Opskrift med noter
Sticky crispy beef
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 200 g Flanksteak (Eller andet mørt oksekød)
- 2 fed Hvidløg
- 2 stk. Skalotteløg
- 1 spsk. ingefær (revet)
- ½ dl panko rasp
- 1 dl Olivenolie
- 1 stk. Æg
Marinade
- 3 dl Oksebouillon (eller fond)
- 2 spsk. Soyasauce
- ½ tsk Chili (Rød eller chiliflager)
- ½ stk Lime
- 2 spsk. Farin (brun)
Tilbehør
- 2½ dl Ris
Sådan gør du
- Kog ris som anvist på posen.
- Tag en skål og rør ingredienser til marinaden sammen.
- Snit et skalotteløg, hvidløg, chili og ingefær fint.
- Tag kødet og skær nogle 1 cm tykke skiver. Pisk ægget.
- Tag en tykbundet gryde, jernpande eller wok og tilsæt godt med olivenolie.
- Vend først kødstrimler i pisket æg. Kom panko rasp i en dyb tallerken og vend kødet på begge sider og læg dem på en anden tallerken. Kød skal være helt dækket af rasp.
- Kødet lægges nu enkeltvis på panden. De må ikke røre hinanden. Svits kødet i ca. 1 minut eller indtil de er blevet gyldne og sprøde. Det kan være du er nødt til, at stege lidt af gangen hvis det ikke kan være på panden. Læg kødet på et rent viskestykke, til overskydende fedt.
- Svits nu chili, ingefær, hvidløg og et skalotteløg i olien i ca. 1 minut, så det lige får lidt farve. Tilsæt nu marinaden og varm det op. Kom kødstykkerne op i saucen og giv det 1 minut mere.
Servering
- Anret ris på en dyb tallerken og hæld sauce og kødstykker ovenpå. Servér straks
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 200 gram Oksemørbrad Eller flanksteak og andet mørt kød
- 2 fed Hvidløg
- 2 stk. Skalotteløg
- 1 spsk. ingefær revet
- ½ dl panko rasp
- 1 dl Olivenolie
? Marinade
🥗Tilbehør
- 2 ½ dl Ris
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
? Marinade
- Tag en skål og rør ingredienser til marinaden sammen.
Crispy beef
- Snit et skalotteløg, hvidløg, chili og ingefær fint.
- Tag en tykbundet gryde, jernpande eller wok og tilsæt godt med olivenolie.
- Tag kødet og skær nogle 1 cm tykke skiver.
- Sæt risene over at koge – ca. 1 deciliter pr. person kogt i 1,5 dl vand – kog i 10-12 minutter og lad dem dampe af i 5-10 min.
- Mens risene koger, blander du ingredienserne til saucen i en lille skål – bland soya, bouillon, brun farin og saften af en halv lime.
- Hæld majsstivelsen i en dyb tallerken – når olien er varm (lige inden den begynder at ryge), dypper du hver skive kød i majsstivelse, så de bliver helt dækket – børst overskydende af. Steg dem 4-5 af gangen i den varme wok i ca. 45-60 sekunder, indtil de er blevet gyldne, mørke og sprøde i overfladen. Lad dem dryppe af på en tallerken med køkkenrulle.
- Hæld olien fra wokken på nær 1 spiseskefuld – steg dine grøntsager (chili, ingefær, 1 forårsløg og hvidløg) i den resterende olie et minuts tid. Tilsæt herefter saucen og kog den op – lad den simre i 2-3 minutter og tilsæt eventuelt lidt majsstivelse rørt op i vand for at tykne saucen hurtigere. Den må nemlig ikke reducere alt for meget, så soyaen dermed bliver for salt.
- Vend de sprøde kødstrimler i saucen sammen med et hakket forårsløg – lad det simre i nogle minutter og servér så på toppen af nykogte ris med eventuelt lidt ekstra forårsløg, frisk chili og sesamfrø.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Du kan bruge hvilken som helst mørt oksekød, men oksemørbrad er bedst.
Kan Sticky crispy beef fryses ned
Ja, men den er bedst når den er frisklavet, da den mister sin sprødhed ved frysning.
Hvad kan forberedes
Ja, man kan røre dressingen sammen på forhånd.
Hvad er det mest populære tilbehør
Flutes ev.t med hvidløg og smør. Ris.
Kan den laves mere spicy
Ja, kom lidt cayennepeber eller mere finthakket rød chili i marinaden.
Kommentarer
Ingen kommentarer