Påskefrokost er en tradition mange holder hvert år og gerne i f.eks. sommerhuset med den nærmeste familie. I Danmark er der tradition for, at man fejrer påsken med god mad, snaps, øl og sodavand.
En typisk påskefrokost og påskemiddag består ofte af det helt store kolde påskebord, som smørrebrød, serveret med iskold snaps til.
Men lune retter som leverpostej, frikadeller. flæskesteg med rødkål og medister, serveres også.
Prøv også Alt til et lækkert frokostbord
Gå til
Planlægning af påskefrokosten
Normalt har vi vores tips i bunden af hver opskrift, men her placerer vi tips i toppen, da vi synes vores tips til, at få den perfekte påskefrokost, er vigtigt.
Her ser du vores tips til, at få en dejlig påskefrokost:
Planlæg: Lav en liste over alle de retter, du vil servere, og lav en tidslinje for, hvornår du skal i gang med at tilberede hver enkelt.
Hold det simpelt: Forsøg ikke at lave for mange komplicerede retter. Hold dig til et par retter, som du ved de fleste kan lide, og som du ved hvordan man laver, så retten også smager godt.
Overvej diætrestriktioner: Hvis du har gæster med diætrestriktioner, så sørg for at have muligheder for dem. Overvej at lave en vegetarisk, vegansk, salat, grøntsags eller glutenfri ret.
Pynt bordet: Sæt et festligt præg på dit bord med nogle dekorationer, som har påsketema, gule farver, gule blomster, pastelfarvede servietter og søde påskeæg i gule og grønne farver. Friske afskårne blomster og små grene med i vaser, med nyudsprungne blade eller blomster.
Server en række retter: Tilbyd en blanding af forretter, hovedretter, tilbehør og desserter for at sikre, at der er noget for enhver smag.
Glem ikke drinksene: Servér et udvalg af drinks, som f.eks. vin, cocktails, øl og ikke-alkoholiske muligheder som juice, saftevand eller sodavand.
Nyd dig selv og dine gæster: Husk, at det vigtigste er at hygge dig og bruge tid sammen med dine gæster. Lad være med at stresse for meget over maden eller pynten – det er med at nyde og leve i nuet med sine gæster og kære.
Tradition
Påskefrokosten er traditionsrig på samme måde som julefrokoster, dvs. der er en hel masse ting man “bør” servere til en påskefrokost.
Herunder finder du vores forslag til, det store kolde påskebord med lune retter. Hertil ost og frugt.
Det typiske påskefrokost bord
Det typiske påskefrokost og påskemiddag bord er det store kolde bord, med æg, rejer, marinerede sild, karrysild og snaps.
Dertil tilbydes også citron sodavand og øl, som f.eks. påskebryg. Serveres varm mad som hovedret er lam meget anvendt.
Måske du også vil se Alt til et lækkert frokostbord.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Ingredienser til det store kolde påskebord
800 g Rugbrød
400 g Sild (Marinerede)
400 g Sild (Karry)
50 g Kapers (Til sild)
2 stk. Løg (Løgringe til sild)
1 bundt Dild
200 g Karrysalat
1 stk. Agurk
100 g Peberrod (Revet)
8 stk. Æg (Kogte)
400 g Rejer (Store)
2 stk. Citron (Skåret i skiver og både)
1 bakke Karse
1 stk. Æble (Skåret i tynde skiver)
1 bundt Purløg
50 g Kaviar
4 stk. Avocado (Skåret i skiver)
50 g Stenbiderrogn
20 g Sild (Benfri (Til æggemad))
50 g Mayonnaise
200 g Tunsalat
200 g Laks (Varmrøget)
200 g Laks (Koldrøget)
20 g Dildsennep
200 g Hønsesalat
200 g Laksesalat
200 g Skinke
50 g Asparges
50 g Italiensk salat
1 stk. Salt og peber
8 stk. Franskbrød (Til Laks og rejer)
50 g Smør
Ingredienser til påskefrokost: Lune retter
8 stk. Fiskefileter (Lune med remoulade)
400 g Leverpostej (Varm hjemmelavet med bacon)
16 stk. Bacon (I skiver og ristet sprøde)
8 stk. Æg (Halve og lune)
100 g Rejer (Til æg (kolde))
50 g Kaviar (Til æg (kolde))
16 stk. Frikadeller (Lune)
Drikkelse til påskebord
1 fl Snaps (Gerne dildsnaps)
4 liter Vand (Iskoldt)
8 stk. Øl (Påskebryg)
8 stk. Sodavand (Til børnene og andre som ikke drikke øl)
Ingredienser til dessert
400 g Ost (Forskellige )
1 pk Kiks (Forskellige )
50 g Smør
500 g Vindruer
2 stk. Melon
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Fremgangsmåde kolde retter
Server altid de kolde retter først.
Anret de forskellig sild sammen med godt brød, dild, skiver af æble, kapers, karrysalat og løgringe. Server evt. en snaps.
Når sild er spist anrettes resten på påskebordet og placeres pænt og rigtigt. Dvs. sørg for, f.eks. at rejer og mayonnaise står tæt.
Anret de kolde ingredienser på bordet i passende skåle og tallerkener.
Når de kolde retter er spist, serveres alle de lune retter.
Fremgangsmåde lune retter
Anret de forskellige ingredienser på fade og tallerkener.
Server alle de lune retter sammen.
Dessert og ost
Sørg for, at frugten er kold og skåret ud i passende stykker og anrettet på passende tallerkener.
Anret resten.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Kaviar kan erstattes af stenbiderrogn
Retter der kan serveres til påske
Braiseret lammeskank, rosmarinkartofler og dampkogte urter
Lakseruller og tunmousseruller
Entrecote steak i ovn med sauce bearnaise
Opskrift med noter
Påskefrokost retter
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Ingredienser til det store kolde påskebord
- 800 g Rugbrød
- 400 g Sild (Marinerede)
- 400 g Sild (Karry)
- 50 g Kapers (Til sild)
- 2 stk. Løg (Løgringe til sild)
- 1 bundt Dild
- 200 g Karrysalat
- 1 stk. Agurk
- 100 g Peberrod (Revet)
- 8 stk. Æg (Kogte)
- 400 g Rejer (Store)
- 2 stk. Citron (Skåret i skiver og både)
- 1 bakke Karse
- 1 stk. Æble (Skåret i tynde skiver)
- 1 bundt Purløg
- 50 g Kaviar
- 4 stk. Avocado (Skåret i skiver)
- 50 g Stenbiderrogn
- 20 g Sild (Benfri (Til æggemad))
- 50 g Mayonnaise
- 200 g Tunsalat
- 200 g Laks (Varmrøget)
- 200 g Laks (Koldrøget)
- 20 g Dildsennep
- 200 g Hønsesalat
- 200 g Laksesalat
- 200 g Skinke
- 50 g Asparges
- 50 g Italiensk salat
- 1 stk. Salt og peber
- 8 stk. Franskbrød (Til Laks og rejer)
- 50 g Smør
Ingredienser til påskefrokost: Lune retter
- 8 stk. Fiskefileter (Lune med remoulade)
- 400 g Leverpostej (Varm hjemmelavet med bacon)
- 16 stk. Bacon (I skiver og ristet sprøde)
- 8 stk. Æg (Halve og lune)
- 100 g Rejer (Til æg (kolde))
- 50 g Kaviar (Til æg (kolde))
- 16 stk. Frikadeller (Lune)
Drikkelse til påskebord
Sådan gør du
Fremgangsmåde kolde retter.
- Server altid de kolde retter først.
- Anret de forskellig sild sammen med godt brød, dild, skiver af æble, kapers, karrysalat og løgringe. Server evt. en snaps.
- Når sild er spist anrettes resten på påskebordet og placeres pænt og rigtigt. Dvs. sørg for, f.eks. at rejer og mayonnaise står tæt.
- Anret de kolde ingredienser på bordet i passende skåle og tallerkener.
- Når de kolde retter er spist, serveres alle de lune retter.
Fremgangsmåde lune retter
- Anret de forskellige ingredienser på fade og tallerkener. Server alle de lune retter sammen.
Dessert og ost
- Sørg for, at frugten er kold og skåret ud i passende stykker og anrettet på passende tallerkener. Anret resten.
Noter
- Kaviar kan erstattes af stenbiderrogn
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer