Kung Pao chicken, en klassisk kinesisk afhentningsret med stegt kylling, jordnødder og ovnbagte grøntsager, som er let at lave hjemme. Der findes mange skønne versioner af denne ret, som har den fordel, at den kan laves på ca. 30 minutter.
Kung Pao kylling laves traditionelt med specialingredienser, som Sichuan peberkorn, kinesisk soya, kinesisk risvin og hele tørrede røde chili. De har sammen en krydret, sød og sur pikant smag som er traditionel i kung pao kylling, og som gør denne ret, til rigtig dejlig aftensmad med ris. Vi har erstattet Sichuan peberkorn med chili, hvis du har disse peberkorn.
Gå til
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 2 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Kyllingestykker i lage
- 2 stk. Kyllingebryster
- ½ stk. Lime saften
- 4 stk. Limeblade
- 1 spsk. Soja
- 1 spsk. Riseddike
- ½ tsk. Maizena
Grøntsager i ovn
- 2 stk. Peberfrugter Gul og rød
- ½ stk. Appelsin saft
- ½ stk. Broccoli
- ½ spsk. Olivenolie
- 1 knivspids Salt og peber
Grøntsager på pande
- 3 fed Hvidløg
- 1 stk. Lime økologisk
- 1 stk. Chili frisk rød
- 3 cm Ingefær
- 3 stk. Forårsløg
- ½ tsk. Flagesalt
Sauce
- 2 dl Hønsebouillon
- ½ stk. Appelsin saft
- 1 tsk. Sesamolie
- 2 tsk. sukker
- 1 spsk. Riseddike
- 1 tsk. Majsstivelse
- 1 spsk. Hoisinsauce stor
🥗Tilbehør
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Lage
- Skær kylling i lidt grove stykker.
- Bland sojasauce, Hoisinsauce, limesaft, limeblade, riseddike og majsstivelse sammen i en skål eller frostpose, sammen med kyllingestykkerne. Lad det trække i en time i køleskabet.
Ovnbagte grøntsager
- Forvarm ovnen på 200°.
- Skyl alle grøntsager grundigt i koldt vand og klargør dem.
- Skær peberfrugter i strimler, skær broccoli ud i små buketter og kom det hele i en skål. Vend det rundt i olivenolieolie, appelsinsaft og drys lidt salt ovenpå og vend det hele ud på en smurt bageplade eller ildfast fad. Giv det ca. 20 minutter eller til peberfrugt har fået lidt farve og er blevet møre.
Kylling
- Kom kyllingestykkerne uden lage, på en varm stegepande og svits dem gyldne og sprøde. Undgå at få alt for meget af lagen fra skålen med på panden. Sæt det til side.
Grøntsager og kylling på pande
- Skær forårsløg ud i 1 cm tykke skiver. Hak hvidløg, ingefær og chili meget fint. Riv det grønne af limefrugt. Svits det hele på en varm stegepande i ca. 1 minut.
- Smag til og tilsæt de stegte kyllingestykker og rør rundt. Tilsæt saften fra lime og rør godt rundt.
Sauce
- Hæld sojasauce, sukker, riseddike, appelsinsaft, hønsebouillon, sesamolie, vand, majsstivelse og hoisinsauce på en pande og varm det op og kog det lidt ind.
Anretning
- Fordel sauce over grøntsager og kylling på pande og rør det sammen. Vend det sammen med de ovnbagte grøntsager.
- Sæt fadet på bordet.
🍽Servering
- Kog ris som anvist på pakken.
- Tilbered ris efter pakkens anvisning, og servér retten drysset med peanuts eller jordnødder.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
Du kan riste nødder hvis du vil have ekstra smag.
Brug sichuan peberkorn i stedet for chili, hvis du har disse peberkorn.
❓ FAQ
I sin enkelthed er Kung Pao kylling en simpel ret med kyllingebryst, der er skåret ud i lidt grove stykker og lægges i en lage af “Kung Pao sauce”, som primært består af sojasovs, riseddike og lidt sukker. Derefter tilsætter man sine egne smagsgivere som f.eks. krydderier.
Ja
Retten kan holde sig frisk 1 dag i køleskabet.
Ca. 1 måned.
Opskrift med noter
Kung Pao-Chicken
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Kyllingestykker i lage
- 2 stk. Kyllingebryster
- ½ stk. Lime (saften)
- 4 stk. Limeblade
- 1 spsk. Soja
- 1 spsk. Riseddike
- ½ tsk. Maizena
Grøntsager i ovn
- 2 stk. Peberfrugter (Gul og rød)
- ½ stk. Appelsin (saft)
- ½ stk. Broccoli
- ½ spsk. Olivenolie
- 1 knivspids Salt og peber
Grøntsager på pande
Sauce
- 2 dl Hønsebouillon
- ½ stk. Appelsin (saft)
- 2 tsk. Sukker
- 1 tsk. Sesamolie
- 1 spsk. Riseddike
- 1 tsk. Majsstivelse
- 1 spsk. Hoisinsauce (stor)
Sådan gør du
Lage
- Skær kylling i lidt grove stykker.
- Bland sojasauce, Hoisinsauce, limesaft, limeblade, riseddike og majsstivelse sammen i en skål eller frostpose, sammen med kyllingestykkerne. Lad det trække i en time i køleskabet.
Ovnbagte grøntsager
- Forvarm ovnen på 200°.
- Skyl alle grøntsager grundigt i koldt vand og klargør dem.
- Skær peberfrugter i strimler, skær broccoli ud i små buketter og kom det hele i en skål. Vend det rundt i olivenolieolie, appelsinsaft og drys lidt salt ovenpå og vend det hele ud på en smurt bageplade eller ildfast fad. Giv det ca. 20 minutter eller til peberfrugt har fået lidt farve og er blevet møre.
Kylling
- Kom kyllingestykkerne uden lage, på en varm stegepande og svits dem gyldne og sprøde. Undgå at få alt for meget af lagen fra skålen med på panden. Sæt det til side.
Grøntsager og kylling på pande
- Skær forårsløg ud i 1 cm tykke skiver. Hak hvidløg, ingefær og chili meget fint. Riv det grønne af limefrugt. Svits det hele på en varm stegepande i ca. 1 minut. Smag til og tilsæt de stegte kyllingestykker og rør rundt. Tilsæt saften fra lime og rør godt rundt.
Sauce
- Hæld sojasauce, riseddike, appelsinsaft, hønsebouillon, sesamolie, vand, majsstivelse og hoisinsauce på en pande og varm det op og kog det lidt ind.
Anretning
- Fordel sauce over grøntsager og kylling på pande og rør det sammen. Vend det sammen med de ovnbagte grøntsager.
- Sæt fadet på bordet.
Servering
- Kog ris som anvist på pakken.
- Tilbered ris efter pakkens anvisning, og servér retten drysset med peanuts eller jordnødder.
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer