Pad Krapow med oksekød, er en klassisk thailandsk ret, som bliver lavet i gadekøkkener i byerne, da den både er nem at lave og smager godt.
Der skal masser af chili i pad krapow, så hvis du vild med stærk mad, er dette opskriften for dig.
Du kan selvfølgelig “snyde” og komme lidt mindre chili i retten. En halv eller 1 rød chili er ganske nok, til at give retten stærk smag.
Pad Krapow hedder oprindeligt Phat kaphrao på original sprog, men vi udtaler den pad krapow.
Man kan næsten ud af navnet høre, at det er en ret med smæk på smagen.
Prøv også Pad thai med kylling og nudler
Gå til
Umami
Ingefær, hvidløg og chili giver et bombardement af stærk smag, mens fiskesovs, østerssauce og soja giver aroma og smag, tilføjer bambusskud, gulerødder og rørsukker sødme og mild smag.
Thaibasilikum tilfører smag af anis.
Sammen tilføjer disse krydderier og ingredienser masser af god umami.
Thailandsk gadekøkken
I Thailand er det meget almindeligt, at der laves mad i gaderne på mobile køkkener.
Ingredienserne er ofte helt friske som chili og frisk ingefær, der tilfører enorm meget stærk smag, så hvis man ikke er så vild med stærk chili, skal man nok reducere chili til det halve, hvis det skal tilpasses det danske køkken.
Stærk Thailandsk mad
Pad Krakow er stærkt thailandsk mad og det er sådan den bliver lavet, selvom vi turister kan bede om, at få den mindre stærk.
Men er du i Thailand, så prøv den originale version, så ved du bedre hvordan du skal lave den, når du kommer hjem.
Ellers følg vores opskrift, som ikke er nær så stærk, som den originale ret.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør: ca. 5 min. Tilberedningstid: ca. 20 min. Samlet tid: ca. 30 min. Opskrift: til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Kød
500 g Oksekød (i strimler)
Grøntsager og krydderurter
1 pakke Pak choy
4 stk. Gulerødder
50 g Bambusskud (friske eller på dåse)
2 stk. Peberfrugt
2 stk. Chili (Thai chili, kan erstattes af rød jalapenos eller anden chili.)
1 håndfuld thaibasilikum
Sauce
Soja
Fiskesovs
Østerssovs
Rørsukker
3 dl Oksebouillon (eller bouillon terning)
Tilbehør
Olivenolie
4 dl Ris (eller bulgur)
Vand
Salt
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skyl og klargør grøntsager og krydderurter.
- Skræl ingefær og hak den fint.
- Pil løg og skær dem i både.
- Skær peberfrugt ud i strimler. Skræl gulerødder og skær dem ud i tynde strimler.
- Kom olie på en varm wok eller stegepande.
- Hak chili meget fint.
- Kom olie på en varm stegepande.
- Tilsæt kød og svits det indtil det et par minutter eller indtil det er brunet på overfladen.
- Kom de strimlede gulerødder og peberfrugt på panden og svits det 2 minutter under omrøring.
- Tilsæt nu løg og svits det 1 minut.
- Pil og hak hvidløg og kom det på en panden sammen med chili og svits det kort. Ca. 1 minut under omrøring. Jo længere du svitser det jo stærkere bliver retten.
- Tilsæt fiskesauce, østerssauce, soya, sukker og oksebouillon og rør det hele godt sammen.
- Lad det simre i ca. 10 til 15 minutter.
- Skyl pak choi og snit bladene groft og kom det i wokretten ca. 2 minutter før den er færdig, så pak choi bevarer farve og sprødhed.
🥗Tilbehør
- Kom ingredienserne til de kogte ris i en lille gryde og kog ris som anvist på posen.
- Sæt ris til side og anret dem i en skål og kom retten ovenpå, når Pad Krakow er klar.
🍽Servering
- Lige inden servering vendes grofthakket thaibasilikum i Pad krapow og retten serveres straks.
- Thaibasilikum mister sin smag hvis den tilsættes for tidligt.
Opskrift med noter
Pad Krapow med oksekød
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Kød
- 500 g Oksekød (i strimler)
Grøntsager og krydderurter
- 2 stk. Løg
- 4 stk. Pak choy
- 4 stk. Gulerødder
- 50 g Bambusskud (friske eller på dåse)
- 2 stk. Peberfrugt
- 4 fed Hvidløg
- 2 cm Ingefær
- 2 stk. Chili (Thai chili, kan erstattes af rød jalapenos eller anden chili.)
- 1 håndfuld thaibasilikum
Sauce
- 1 spsk. Soya
- 2 spsk. Fiskesovs
- 4 spsk. Østerssovs
- 1 spsk. Rørsukker
- 3 dl Oksebouillon (eller bouillon terning)
Tilbehør
- 4 spsk. Olivenolie
- 4 dl Ris (eller bulgur)
- 6 dl Vand
- ½ tsk. Salt
Sådan gør du
- Skyl og klargør grøntsager og krydderurter.
- Skræl ingefær og hak den fint.
- Pil løg og skær dem i både.
- Skær peberfrugt ud i strimler. Skræl gulerødder og skær dem ud i tynde strimler.
- Kom olie på en varm wok eller stegepande.
- Hak chili meget fint.
- Kom olie på en varm stegepande.
- Tilsæt kød og svits det indtil det et par minutter eller indtil det er brunet på overfladen.
- Kom de strimlede gulerødder og peberfrugt på panden og svits det 2 minutter under omrøring.
- Tilsæt nu løg og svits det 1 minut.
- Pil og hak hvidløg og kom det på en panden sammen med chili og svits det kort. Ca. 1 minut under omrøring. Jo længere du svitser det jo stærkere bliver retten.
- Tilsæt fiskesauce, østerssauce, soya, sukker og oksebouillon og rør det hele godt sammen.
- Lad det simre i ca. 10 til 15 minutter.
- Skyl pak choi og snit bladene groft og kom det i wokretten ca. 2 minutter før den er færdig, så pak choi bevarer farve og sprødhed.
Tilbehør
- Kom ingredienserne til de kogte ris i en lille gryde og kog ris som anvist på posen.
- Sæt ris til side og anret dem i en skål og kom retten ovenpå, når Pad Krakow er klar.
Servering
- Lige inden servering vendes grofthakket thaibasilikum i Pad krapow og retten serveres straks.
- Thaibasilikum mister sin smag hvis den tilsættes for tidligt.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer