Du kan også lave boller af dejen og det vil helt sikkert være et “hit” til en børnefødselsdag. Franskbrød tofarvet med kakao er et smukt brød, og det er samtidigt lidt spændende, hvordan det ser ud når det skæres. Smagen af kakao er ikke så gennemtrængende, så du kan evt. tilsætte mørk chokolade hvis du ønsker en kraftigere smag. Prøv også verdens bedste brød
Gå til
Flot mønster
Dette franskbrød er tofarvet og får et flot mønster når du skærer nogle skiver franskbrød. Brødet er dejligt sprødt og har en god fylde. Det er især børn som synes dette franskbrød er lækkert.
Tilsæt anden smag
Hvis du vil gå “all in” kan du lave en ekstra portion dej med en essens der har jordbærsmag og bruge rød frugtfarve. Så du både får kakaoboller og jordbærboller. Du kan også lave tilsætte citronsaft og skal og gul frugtfarve, så smagen bliver af citron.
Opskrift med noter
Franskbrød tofarvet med kakao
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Sådan gør du
- Kom den lune væske i en skål og rør gæren ud. Lad gæren virke ca. 5 minutter i skålen.
- Tilsæt nu alle ingredienser undtagen kakao og rør og ælt det sammen til dejen har en god konsistens.
- Skær dejen ud i to lige dele og kom den ene halvdel i skålen sammen med kakao og rør og ælt det sammen, indtil dejen er ensfarvet.
- Kom de to deje i hver sin skål og de sættes nu til hævning under film eller fugtigt klæde i en time.
- Rul begge deje ud til ens firkanter og læg dejen med kakao nederst og kom den almindelige dej ovenpå.
- Rul dejen sammen til en roulade.
- Smør en rugbrødsform og læg dejen i og sæt det til hævning i ca. 30 minutter under film eller fugtigt klæde.
- Pensl dejen med sammenpisket æg og drys med havregryn.
- Bages midt i 180 grader varm ovn i ca. 35 minutter eller indtil brødet er gyldent. Stik evt. en strikkepind ind i brødet. Hænger der dej ved skal brødet bages yderligere.
- Bank brødet ud af formen ved at vende det på hovedet og sæt brødet til afkøling på bageristen.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 35 min. Samlet tid er ca. 1 time og 45 min. Opskrift giver 1 brød.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 3 dl Kærnemælk lun
- 1 dl Varmt vand
- 2 stk. Æg
- 25 gram Gær
- 1 spsk. Honning lyng eller mørk sirup
- 150 gram Havregryn
- 50 gram Grahamsmel
- 425 gram Hvedemel
- 2 tsk. Salt
- 2 spsk. Olivenolie
- 1 spsk. Kakao
- 50 gram Chokolade Mørkt
🥬Pynt
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Kom den lune væske i en skål og rør gæren ud. Lad gæren virke ca. 5 minutter i skålen.
- Tilsæt nu alle ingredienser undtagen kakao og rør og ælt det sammen til dejen har en god konsistens.
- Skær dejen ud i to lige dele og kom den ene halvdel i skålen sammen med kakao og rør og ælt det sammen, indtil dejen er ensfarvet.
- Kom de to deje i hver sin skål og de sættes nu til hævning under film eller fugtigt klæde i en time.
- Rul begge deje ud til ens firkanter og læg dejen med kakao nederst og kom den almindelige dej ovenpå.
- Rul dejen sammen til en roulade.
- Smør en rugbrødsform og læg dejen i og sæt det til hævning i ca. 30 minutter under film eller fugtigt klæde.
- Pensl dejen med sammenpisket æg og drys med havregryn.
- Bages midt i 180 grader varm ovn i ca. 35 minutter eller indtil brødet er gyldent. Stik evt. en strikkepind ind i brødet. Hænger der dej ved skal brødet bages yderligere.
- Bank brødet ud af formen ved at vende det på hovedet og sæt brødet til afkøling på bageristen.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan komme revet citronskal, gul farve og citronsaft i den ene dej, hvis du vil have en gul halvdel.
❓ FAQ
Ca. 3 dage, opbevaret i et rent viskestykke i brødskab.
Ja, du kan udskifte med jordbærsmag eller citronsmag og lign. Se opskrift
Kommentarer
Ingen kommentarer