Byggrød er en gammel opskrift, som var meget brugt i gamle dage, da byggryn er meget nærende. Server gerne frisk frugt til byggrøden. Det kunne være æble, men du kan også komme skiver af pærer, rosiner, vindruer, jordbær eller anden frugt eller bær i grøden.
Hvis man vil have en grøddag om ugen, kommer man ikke udenom byggrøden som er en dejlig sund og sød grød. I opskriften har vi brugt en kogetid på 1 time, men du kan med fordel lade grøden simre ved meget lav varme i længere tid, da byggryn er meget længe om, at blive møre. Da vandet/mælken fordamper i så lang tid, vil du skulle spæde op med enten mere mælk eller vand.
Opskrift med noter
Byggrød med revet æble
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Tilbehør
- 1 spsk. Sukker (Kanelsukker)
- 1 tsk. kanel
- 1 spsk. Smør
- 1 glas Juice (eller saft)
Sådan gør du
- Kom mælken i en gryde og kog det langsomt op under omrøring. Pas på det brænder let på.
- Drys byggryn i det kogende mælk mens du hele tiden rører rundt.
- Når det hele koger igen, dæmper du varmen til svag varme.
- Læg låg på gryden og kog grøde i ca. 1 time eller indtil den er færdig. Er grøden for tyk kommer du mere mælk eller vand i gryden, indtil grøden er som du vil have den.
- Skræl æblet lige inden grøden er færdig.
- Riv æble groft og bland det i grøden.
- Smag grøden til med salt.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Prøv også havregrød
Servering
Server straks i dybe tallerkener, og kom en god klat smør midt i grøden og drys kanelsukker over. Server med et glas juice eller mælk.
Tips til Byggrød
- Skær frugt i små stykker og server til.
- Du kan erstatte mælk med vand, hvis du ønsker mindre kalorier
Kommentarer
Ingen kommentarer