Pizzasnegle med krydret oksekød, er perfekt tilbehør og snacks til madpakken. Eller som mad eller snacks med hele familien eller vennerne. Du kan både spise dem kolde som de er, eller lune dem op i ovnen eller mikroovnen.
Pizzasnegle med oksekød er især populære hos teenagere og de yngre. Hvis du vil drysse lidt grønt over pizzasnegle inden servering er frisk oregano helt perfekt.
Frisk basilikum og et par dråber olivenolie dryppet over, vil også gøre disse Italienske pizzasnegle mere autentiske i smagen.
Opskrift udviklet af Lene Geisle og Nikolaj Geisle
Prøv også pizzasnegle med skinke
Gå til
Ikke helt færdigbagte pizzasnegle
I denne opskrift, har vi bagt to portioner med 10 styks af gangen. Den ene portion pizzasnegle er taget ud af ovnen et par minutter før de var helt færdige. Derved kan vi fryse denne portion pizzasnegle ned, og tage dem op når de skal spises.
Så varmer vi pizzasneglene op i ovnen ved 200 grader og bager dem til de er gyldne, sprøde og gennembagte.
Nemme pizzasnegle
Du får de lækreste og sprødeste pizzasnegle med oksekød, hvis du følger denne opskrift.
Det er en nem opskrift, da der er forholdsvis få ingredienser og når dejen er hævet færdig, kan pizzasnegle bages og serveres på under 20 minutter.
Forberedning
Hvis du vil forbedre noget, vil det være en fordel, at dejen og tomatsaucen er klar til brug. Så undgår du også utålmodige børn og unge, der er sultne.
Du kan forberede dejen og tomatsaucen dagen i forvejen, så dejen bare skal rulles ud. Tomatsaucen må gerne have køleskabstemperatur når den fordeles.
Smagen vil endda være bedre og mere koncentreret, hvis den har hvilet en dag.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Hviletid ca. 60 min. Tilberedningstid ca. 15 min. Samlet tid er ca. 1 time og 20 min. Opskrift giver ca. 20 stk. pizzasnegle.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Pizzadej
300 g hvedemel
100 g durummel
25 g gær
2½ dl vand (lunken)
1 spsk. olivenolie
1 spsk. smør
1 spsk. honning (eller sukker)
1 tsk. salt
Oksekødsfyld
400 g oksekød (hakket)
100 g bacon (i små tern)
150 g mozzarella (revet eller i skiver)
5 stk. forårsløg
1 stk. løg
Pizzasauce – Tomatsauce
1 dåse tomater (hakkede)
1 dåse tomatkoncentrat (70 g)
1 tsk. vineddike
1 tsk. salt
1 stk. løg (hakket)
2 fed hvidløg (finthakket)
1 spsk. oregano
1 tsk. basilikum
1 spsk. Olivenolie
1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Dej
Kom den lunkne vand i en skål og tilsæt gæren og rør det ud. Tilsæt resten af ingredienserne og rør og ælt dejen indtil den er glat og sej i konsistensen. Er dejen for blød tilsættes ekstra mel. Er dejen for tør, tilsættes ekstra væde.
Sæt madfilm over skålen og sæt dejen til hævning et lunt sted i ca. 60 minutter.
Pizzasauce – Tomatsauce
Pil og hak løg lidt groft og hvidløg fint.
Kom olivenolie i en gryde og steg løg og hvidløg ved middel varme i ca. 1 minut uden, at det tager farve.
Tilsæt tomatkoncentrat og oregano og basilikum. Rør det godt sammen og lad det simre et par minutter ved lav varme.
Tilsæt hakkede tomater og krydr med salt og friskkværnet peber. Smag til med vineddike og sukker. Lad varmen være lav og lige omkring kogepunktet og lad tomatsaucen simre i ca. 30 minutter og gerne længere f.eks indtil det skal bruges.
Oksekødsfyld
Skyl forårsløg og hak de grimme blade fra. Hak resten fint.
Skær bacon i tern og svits dem i en gryde indtil de har fået lidt farve. Tilsæt oksekødet og svits det med indtil det tager lidt farve.
Tilsæt de hakkede løg og forårsløg og rør godt rundt. Sæt det til side.
Pizzasnegle
Kom dejen ud på et meldrysset køkkenbord. Rul dejen ud til en rektangel på 30 cm og 45 cm.
Fordel tomatsaucen ovenpå. Du kan undlade, at bruge al tomatsaucen, hvis der ikke ønskes et tykt lag tomatsauce.
Fordel mozzarella ovenpå.
Krydr og drys oregano over.
Nu skal dejen med fyld rulles sammen og det er vigtigt, at rulle det stramt sammen, så rullen ikke bliver løs, så fyldet flyder ud.
Rul stramt sammen så du får en roulade. Skær rouladen ud til mellem 15 til 20 pizzasnegle, alt efter hvor tykke de ønskes.
Sæt pizzasnegle til hævning på smurt bageplade og under et fugtigt klæde i ca. 20 minutter.
Bag pizzasnegle med krydret oksekød midt i en 200° varm ovn i ca. 12 til 15 minutter eller til de er gyldne og sprøde.
Dem der ikke spises straks sættes til afkøling på bagerist.
🍽Servering
Pynt med frisk eller tørret oregano og servér straks
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Du kan spise pizzasnegle både lune og kolde
Varm og lun pizzasnegle op ved 200 grader
Dryp lidt olivenolie og drys friskhakket basilikum eller oregano over inden servering
Friske halve bagte cherrytomater, drysses med oregano, smager også godt ovenpå pizzasnegle.
Frisk oregano, timian og basilikum passer godt som pynt til pizzasnegle
❓ FAQ
Smørret i pizzadej giver en sødlig umami smag, når den bliver bagt ved høj temperatur i en pizzaovn. Derudover giver den volumen til dejen og sprød skorpe.
Sukker er med til, at give sødme til dejen. Derudover brænder sukker ved høj varme, og er med til, at give pizza farve og smag. Sukker er dog ikke nødvendigt i pizzadej.
Ja
Når pizzasnegle skal fryses ned, må de ikke bages færdige, for så bliver de tørre og kedelige når de bages kommer i ovnen.
Tag pizzasnegle ud af ovnen når de mangler mellem 2 til 5 minutter i at være færdige og kom dem straks i fryseren når de er kølet ned. Så kan de bages færdige, når de tages op af fryseren igen.
Opskrift med noter
Pizzasnegle med krydret oksekød
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Dej
Oksekødsfyld
- 400 g oksekød (hakket)
- 100 g bacon (i små tern)
- 150 g mozzarella (revet eller i skiver)
- 5 stk. forårsløg
- 1 stk. løg
Sådan gør du
Dej
- Kom den lunkne vand i en skål og tilsæt gæren og rør det ud. Tilsæt resten af ingredienserne og rør og ælt dejen indtil den er glat og sej i konsistensen. Er dejen for blød tilsættes ekstra mel. Er dejen for tør, tilsættes ekstra væde.
- Sæt madfilm over skålen og sæt dejen til hævning et lunt sted i ca. 60 minutter.
Pizzasauce – Tomatsauce
- Pil og hak løg lidt groft og hvidløg fint.
- Kom olivenolie i en gryde og steg løg og hvidløg ved middel varme i ca. 1 minut uden, at det tager farve.
- Tilsæt tomatkoncentrat og oregano og basilikum. Rør det godt sammen og lad det simre et par minutter ved lav varme.
- Tilsæt hakkede tomater og krydr med salt og friskkværnet peber. Smag til med vineddike og sukker. Lad varmen være lav og lige omkring kogepunktet og lad tomatsaucen simre i ca. 30 minutter og gerne længere f.eks indtil det skal bruges.
Oksekødsfyld
- Skyl forårsløg og hak de grimme blade fra. Hak resten fint.
- Skær bacon i tern og svits dem i en gryde indtil de har fået lidt farve. Tilsæt oksekødet og svits det med indtil det tager lidt farve.
- Tilsæt de hakkede løg og forårsløg og rør godt rundt. Sæt det til side.
Pizzasnegle
- Kom dejen ud på et meldrysset køkkenbord. Rul dejen ud til en rektangel på 30 cm og 45 cm.
- Fordel tomatsaucen ovenpå. Du kan undlade, at bruge al tomatsaucen, hvis der ikke ønskes et tykt lag tomatsauce.
- Fordel mozzarella ovenpå.
- Krydr og drys oregano over.
- Nu skal dejen med fyld rulles sammen og det er vigtigt, at rulle det stramt sammen, så rullen ikke bliver løs, så fyldet flyder ud.
- Rul stramt sammen så du får en roulade. Skær rouladen ud til mellem 15 til 20 pizzasnegle, alt efter hvor tykke de ønskes.
- Sæt pizzasnegle til hævning på smurt bageplade og under et fugtigt klæde i ca. 20 minutter.
- Bag pizzasnegle med krydret oksekød midt i en 200° varm ovn i ca. 12 til 15 minutter eller til de er gyldne og sprøde.
- Dem der ikke spises straks sættes til afkøling på bagerist.
Servering
- Pynt med frisk eller tørret oregano og servér straks
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer