De tynde pandekager med kærnemælk, øl, vanilje og appelsinsaft smager bare meget bedre end de almindelige pandekager og er super sprøde. Pandekagerne får den gode smag fra både kærnemælken og appelsinsaften, som tilmed giver pandekagerne en let sprødhed. Husk og lad dejen stå og trække en halv eller en lille time, så den får den helt rigtige konsistens.
Prøv også laktosefri pandekager med vaniljeis
Gå til
Opskrift med noter
Pandekager med kærnemælk, ekstra sprøde
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 6 stk. æg
- 4 spsk. sukker
- 1½ tsk. vaniljestang (eller 2 tsk. vaniljesukker)
- ½ tsk. salt
- 500 g hvedemel
- 5 dl kærnemælk (økologisk kærnemælk)
- 1½ dl øl (mørkt)
- 75 g Smør (eller margarine til bagningen)
- 2 stk. appelsiner (økologiske)
Sådan gør du
- Æg, mel, sukker og vanilje piskes sammen.
- Tilsæt smeltet smør/margarine og derefter mælk og øl, mens der piskes.
- Så tilsættes saft fra appelsiner og evt. lidt revet skal af ¼ appelsin. Pisk det hele godt sammen.
- Lad dejen hvile en halv time før du steger pandekagerne.
Servering
- Pandekagerne kan serveres med: brombær syltetøj, honning, sirup, mørk farin, chokoladesovs eller vaniljeis.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 15 min. Samlet tid er ca. 29 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 6 stk. æg
- 4 spsk. sukker
- 1½ tsk. vaniljestang (eller 2 tsk. vaniljesukker)
- ½ tsk. salt
- 500 g hvedemel
- 5 dl kærnemælk (økologisk kærnemælk)
- 1½ dl øl (mørkt)
- 75 g Smør (eller margarine til bagningen)
- 2 stk. appelsiner (økologiske)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Æg, mel, sukker og vanilje piskes sammen.
- Tilsæt smeltet smør/margarine og derefter mælk og øl, mens der piskes.
- Så tilsættes saft fra appelsiner og evt. lidt revet skal af ¼ appelsin. Pisk det hele godt sammen.
- Lad dejen hvile en halv time før du steger pandekagerne.
🍽Servering
- Pandekagerne kan serveres med: brombær syltetøj, honning, sirup, mørk farin, chokoladesovs eller vaniljeis.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan erstatte appelsinsaft med appelsinsirup
- Du kan komme lidt stødt kardemomme i dejen
❓ FAQ
Ja, friskpresset appelsinsaft er det bedste.
Appelsinsaft giver ekstra god smag og ekstra sprødhed til pandekager.
Kommentarer
Ingen kommentarer