Nogen gange må man godt forkæle sig selv lidt om morgenen. Sprøde morgenmadspandekager skal selvfølgelig være med mysli eller havregryn, da det giver dig en rigtig god start.
Spis gerne lidt yoghurt og drik et glas juice. Så er du fyldt op med god energi.
Gå til
Havregryn
Havregryn kan bruges til både at lave müsli og pandekager. Havregryn blandet med andre ingredienser kan laves til en mysli, og havregryn kan også bruges som mel i pandekager. Der er mange opskrifter med havregryn, både sunde og de mere søde opskrifter. Alt i alt er havregryn en fantastisk ingrediens i enhver ret.
Ingredienser brugt i opskriften
Hvedemel – Vi bruger en god almindelig Dansk økologisk hvedemel, men næsten al hvedemel kan bruges. Dog ikke hvedemel af typer 00, da vi ønsker sprøde pandekager.
Havregryn – Her bruger en finvalsede økologiske. Alle finvalsede havregryn kan dog bruges. Grovvalsede havregryn kan også bruges, men man får nok ikke samme fine pandekager.
Æg – Her bruger vi store økologiske, men alle hønseæg kan bruges.
Kærnemælk – Her foretrækker vi ægte kærnemælk og gerne økologisk.
Appelsiner – Her bruger vi store søde appelsiner
Smør – Her bruger vi lurpak, men du kan også bruge et smør blandingsprodukt eller margarine.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør 5 minutter. Arbejdstid ca. 40 min. Tilberedningstid ca. 2 min. Samlet tid er ca. 47min. Opskrift giver ca. 20 stk.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Ingredienser Sprøde morgenmadspandekager med mysli
175 gram hvedemel
75 gram havregryn (eller mysli)
4 stk. æg
4 stk. appelsiner (saften)
3 dl kærnemælk
2 tsk. bagepulver
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
100 gram smør eller margarine til bagning
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tag en stor skål.
- Kom mel, mysli, salt, sukker og bagepulver op i skålen og rør det sammen.
- Tag en anden skål og pisk æg, appelsinsaft og kærnemælk sammen.
- Pisk melblandingen ned i kærnemælk blandingen så der ikke bliver klumper. Konsistensen skal være som yoghurt naturel, så pandekagerne bliver lidt tykkere end normalt.
- Kom en klat smør eller margarine på en rygende varm stegepande.
- Bag nogle tykke pandekager.
- Pandekager bages ca. 1 minut på hver side eller indtil de er gyldne og sprøde.
🍽Servering
Serveres med syltetøj, frisk frugt, brun farin og honning til
Opskrift med noter
Morgenmadspandekager med mysli
Giv os op til en 5-stjernet vurdering med kommentar!
Ingredienser
- 175 gram hvedemel
- 75 gram havregryn (eller mysli)
- 4 stk. æg
- 4 stk. appelsiner (saften)
- 3 dl kærnemælk
- 2 tsk. bagepulver
- 1 spsk. sukker
- ½ tsk. salt
- 100 gram smør eller margarine til bagning
Sådan gør du
- Tag en stor skål.
- Kom mel, mysli, salt, sukker og bagepulver op i skålen og rør det sammen.
- Tag en anden skål og pisk æg, appelsinsaft og kærnemælk sammen.
- Pisk melblandingen ned i kærnemælk blandingen så der ikke bliver klumper. Konsistensen skal være som yoghurt naturel, så pandekagerne bliver lidt tykkere end normalt.
- Kom en klat smør eller margarine på en rygende varm stegepande.
- Bag nogle tynde pandekager.
- Pandekager bages ca. 1 minut på hver side eller indtil de er gyldne og sprøde.
Servering
- Serveres med syltetøj, frisk frugt, brun farin og honning
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer