Her får du en lækker og krydret marinade, som kan bruges til grøntsager på grillen. Marinaden til grøntsager, skal helst være uden sukker og honning, da sukker og honning brænder på, og giver sorte områder, der ikke smager godt eller er sunde, at spise. I opskriften herunder er der brugt mange krydderier, men nogle kan udelades hvis man ikke lige har dem. Marinade til grøntsager på grill, kan ændres med andre krydderier eller reduceres med de krydderier, som du netop har i køkkenskuffen, men fremgangsmåden er den samme.
Prøv også marinade til oksekød
Gå til
Krydderier sammensat til grøntsager
De krydderier som vi anvender herunder, er dem vi har sammensat, så de passer godt sammen til grøntsager. Marinaden kan også anvendes til lammekød og kylling, hvor der ønskes en sydlandsk smag. Krydderierne der er listet herunder, bør anvendes i den mængde de er angivet i, for at få den bedste smag.
Brug de rigtige krydderier sammen
Man kan godt udelade et krydderi, hvis man ikke har det i køkkenskuffen, smagen bliver så bare lidt anderledes, men man skal ikke tilsætte et nyt krydderi, der ikke passer ind i opskriften, det vil ødelægge opskriften og smagen.
Marinade til grøntsagsspyd
Marinade til grøntsager på grill, kan selvfølgelig også bruges på f.eks. de klassiske grøntsagsspyd, som er blevet meget populært at lave til grillen. Aubergine, squash, løg, tynde skiver kartofler, peberfrugt og champignons er perfekte ingredienser, at sætte på et spyd. Hvis der pensles mens spyd er på grillen, skal man være opmærksom på, at der kan komme store stikflammer.
Opskrift med noter
Marinade til grøntsager på grill
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- Grill
Ingredienser
- 2 dl olivenolie
- 4 fed hvidløg (finthakket)
- 1 spsk. paprika (stødt)
- 1 tsk. flagesalt
- ¼ tsk. koriander (stødt)
- ¼ tsk. kanel (stødt)
- ¼ tsk. muskatnød (stødt)
- 1 tsk. gurkemeje (stødt)
- 1 tsk. ingefær (finthakket)
- ¼ tsk. spidskommen (stødt)
- ¼ tsk. kardemomme (stødt)
- ½ tsk. anisfrø (stødt i morter)
- ¼ tsk. nelliker (stødt i morter)
- ¼ tsk. cayennepeber (stødt )
Tilbehør
- Forskellige grøntsager
- 2 stk. peberfrugt (rød)
- 1 stk. squash
- 1 stk. spidskål
- 100 g champignons
Sådan gør du
- Pil og pres hvidløg.
- Skræl ingefær og hak den fint.
- Kom alle ingredienserne i en skål og rør marinade sammen.
- Tag en stor frysepose og hæld marinaden i posen.
- Klargør de grøntsager som skal på grillen og skær dem i passende tynde skiver.
- Kom dem ned i posen og gnid marinaden godt rundt.
- Kom det hele i køleskabet i mindst 1 time.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 2 dl olivenolie
- 4 fed hvidløg finthakket
- 1 spsk. paprika stødt
- 1 tsk. flagesalt
- ¼ tsk. koriander stødt
- ¼ tsk. kanel stødt
- ¼ tsk. muskatnød stødt
- 1 tsk. gurkemeje stødt
- 1 tsk. ingefær finthakket
- ¼ tsk. spidskommen stødt
- ¼ tsk. kardemomme stødt
- ½ tsk. anisfrø stødt i morter
- ¼ tsk. nelliker stødt i morter
- ¼ tsk. cayennepeber stødt
🥗Tilbehør
- Forskellige grøntsager
- 2 stk. peberfrugt rød
- 1 stk. squash
- 1 stk. spidskål
- 100 g champignons
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Pil og pres hvidløg.
- Skræl ingefær og hak den fint.
- Kom alle ingredienserne i en skål og rør marinade sammen.
- Tag en stor frysepose og hæld marinaden i posen.
- Klargør de grøntsager som skal på grillen og skær dem i passende tynde skiver.
- Kom dem ned i posen og gnid marinaden godt rundt.
- Kom det hele i køleskabet i mindst 1 time.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Brug ikke sukker eller sødemidler i marinade til grill
- Skrab og tør marinaden af før der grilles. Det er ikke marinaden som skal grilles, men kødet eller grøntsager. Marinaden skal kun afgive smag.
- Marinér kød i op til 24 timer i køleskab. Grøntsager skal kun marineres op til 2 timer, da de ellers risikerer at blive slatne i konsistensen.
❓ FAQ
Jomfru Olivenolie
Nej, fordi sukker brænder ved lav temperatur, og giver sorte områder i kødet.
Marinaden skal ikke grilles, det er kødet eller grøntsager som skal grilles.
Vi prøver at få brune striber i kødet, men det er svært, helt at undgå sorte områder. Pensl kødet med olivenolie og sørg for, at grillen er varm inden kød eller grøntsager lægges på.
Kommentarer
Ingen kommentarer