• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Dip & Dressing

    Marinade til oksekød

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 11 måneder siden

    Marinade til oksekød

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total14
    • 7
    • 7
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Her får du en god krydret marinade til oksekød, og også opskriften på, hvordan du steger den perfekte steak, så den smager som på restaurant. Marinaden, som vi rører sammen, kan ændres, så betragt den som en grundopskrift. Det er meningen, at man kun skal ane smagen fra marinaden. Det er timian og rosmarin, som skal være de foretrukne smagsgivere. Dette kan du læse mere, i afsnittet, sådan steger du den perfekte steak.

    Prøv også whiskymarinade

    Gå til
    • 📋 Opskrift
    • Sådan steger du den perfekte steak
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ
    Steaks stegt med friske krydderurter på en pande
    Steaks stegt med friske krydderurter på en pande

    📋 Opskrift

    Marinade til oksekød

    Marinade til oksekød

    Opskrift på marinade til oksekød
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 2 min
    Arbejdstid 4 min
    Samlet tid 6 min
    Ret Tilbehør
    Køkken Dansk
    Antal 4 Personer
    Kalorier 11 %

    Ingredienser
      

    • 2 spsk. Brun farin
    • ½ dl Whisky
    • 1 dl Olivenolie
    • ½ spsk. Soya
    • 2 spsk. Sesamfrø
    • 1 dåse tomatpuré (lille)
    • 1 stk. Løg (finthakket)
    • 1 spsk. Chili
    • 1 spsk. Paprika
    • 1 tsk. Sellerifrø
    • 1 spsk. Balsamico
    • ½ tsk. Spidskommen
    • 1 knivspids Friskkværnet peber

    Krydderurter under stegningen

    • 4 kviste Rosmarin
    • 8 kviste Timian

    Sådan gør du
     

    • Tag lidt køkkenrulle og fjern kødsaft.
    • Tag en stor frysepose på ca. 6 liter og læg bøf i posen.
    • Rør alle ingredienserne (undtagen sesamfrø) til marinaden sammen. Hæld marinaden over bøf og gnub den godt ind i bøf.
    • Kom sesamfrø på en tør pande og rist dem 1 minut og hæld dem straks over bøf i posen og gnid det hele godt ind.
    • Sæt det hele ind i køleskabet i mindst 3 timer og gnid posen et par gange.

    Stegning eller grill

    • Tag kødet ud af køleskabet og fjern marinaden, så bøf eller steaks er tørre. Læg dem på en tallerken, så de får stuetemperatur.
    • Kom dobbelt folie på en grill eller bruge en stegeplade. På komfuret bruges en god tyk stegepande. Pensl kødet på begge sider med olivenolie, drys godt med flagesalt over bøf og kom dem på en rygende varm stegepande eller grillplade.
    • Hæld lidt mere olivenolie på steaks. Læg nu 1 kvist rosmarin og 2 kviste timian under hver steak og svits steaks ca. 1 minut på hver side, så steaksne får en brun overflade på hver side.
    • Skrue ned for varmen og steg eller grill steaks ca. 2-3 minutter på hver side. Tag en spiseske og kom hele tiden varm stegefedt over steaks.
    • Pak dem derefter ind i stanniol med krydderurter og lad bøf eller steaks hvile i ca. 5 minutter så kødsaften samler sig. Servér straks

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 228kcal (11%) | Kulhydrater: 16g (5%) | Protein: 2g (4%) | Fedt: 15g (23%) | Mættet fedt: 2g (13%) | Flerumættet fedt: 2g | Enkelumættet fedt: 10g | Fiber: 3g (13%) | Sukker: 9g (10%) | Vitamin A: 604IU (12%) | Vitamin C: 25mg (30%) | Calcium: 110mg (11%) | Jern: 3mg (17%)
    Keyword brun farin, Marinade til oksekød, sesamfrø, whisky
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    Sådan steger du den perfekte steak

    Her får du hemmeligheden på, at få en steak eller bøf til at smage som den gør når man spiser på en restaurant. Det er flagesalt som er med til, at give smag til bøf.

    1. Pensl kødet på begge sider med olivenolie, drys godt med flagesalt over bøf og kom dem på en rygende varm stegepande eller grillplade.
    2. Læg nu 1 kvist rosmarin og 2 kviste timian under hver steak og svits steaks ca. 1 minut på hver side, så steaksne får en brun overflade på hver side.
    3. Skrue ned for varmen og steg eller grill steaks ca. 2-3 minutter på hver side.
    4. Pak dem derefter ind i stanniol med krydderurter og lad bøf eller steaks hvile i ca. 5 minutter så kødsaften samler sig.
    5. Servér straks

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Arbejdstid er ca. 5 min. Samlet tid er ca. 6 min. Opskrift til 4 bøf

    🥘 Ingredienser

    • 2 spsk. Brun farin
    • ½ dl Whisky
    • 1 dl Olivenolie
    • ½ spsk. Soya
    • 2 spsk. Sesamfrø
    • 1 dåse tomatpuré lille
    • 1 stk. Løg finthakket
    • 1 spsk. Chili
    • 1 spsk. Paprika
    • 1 tsk. Sellerifrø
    • 1 spsk. Balsamico
    • ½ tsk. Spidskommen
    • 1 knivspids Friskkværnet peber

    Krydderurter til steaks under stegningen

    • 4 kviste rosmarin
    • 8 kviste timian

    🔪 Sådan gør du

    1. Tag lidt køkkenrulle og fjern kødsaft.
    2. Tag en stor frysepose på ca. 6 liter og læg bøf i posen.
    3. Rør alle ingredienserne (undtagen sesamfrø) til marinaden sammen.
    4. Hæld marinaden over bøf og gnub den godt ind i bøf.
    5. Kom sesamfrø på en tør pande og rist dem 1 minut og hæld dem straks over bøf i posen og gnid det hele godt ind.
    6. Sæt det hele ind i køleskabet i mindst 3 timer og gnid posen et par gange.

    Stegning eller grill

    1. Tag kødet ud af køleskabet og fjern marinaden, så bøf eller steaks er tørre. Læg dem på en tallerken, så de får stuetemperatur.
    2. Kom dobbelt folie på en grill eller bruge en stegeplade. På komfuret bruges en god tyk stegepande.
    3. Pensl kødet på begge sider med olivenolie, drys godt med flagesalt over bøf og kom dem på en rygende varm stegepande eller grillplade. Hæld lidt mere olivenolie på steaks.
    4. Læg nu 1 kvist rosmarin og 2 kviste timian under hver steak og svits steaks ca. 1 minut på hver side, så steaksne får en brun overflade på hver side. Skrue ned for varmen og steg eller grill steaks ca. 2-3 minutter på hver side. Tag en spiseske og kom hele tiden varm stegefedt over steaks.
    5. Pak dem derefter ind i stanniol med krydderurter og lad bøf eller steaks hvile i ca. 5 minutter så kødsaften samler sig.
    6. Servér straks
    Krydret marinade til oksekød
    Krydret marinade til oksekød

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Du kan ændre marinaden med de krydderier du har. Det er meningen, at man kun skal ane smagen fra marinaden.

    ❓ FAQ

    Kan marinaden fryses ned ?

    Nej, den er bedst frisklavet.

    Kan marinaden laves mere spicy ?

    Ja, tilsæt lidt cayennepeber eller mere chili

    Kan man lave marinaden dagen før ?

    Ja, men den må kun være 1 dag gammel, pga. farlige bakterier

    Kan man marinere kødet i 24 timer ?

    Ja, men så er smagen fra marinaden meget fremtrædende

    Del meget gerne
    • Total14
    • 7
    • 7
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Mere fra Dip & Dressing

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Artikler, Dip & Dressing Tags: chili, løg, paprika, Rosmarin, sellerifrø, sesamfrø, spidskommen, timian, tomatpuré, Whisky

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Blandet saft lavet på saftkoger
    • Valnøddesnaps

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Blommekage New York Times
    • Blommetærte med marcipan
    • Bedste metode til, at fjerne ukrudt mellem fliser

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind