Her får du en god krydret marinade til oksekød, og også opskriften på, hvordan du steger den perfekte steak, så den smager som på restaurant. Marinaden, som vi rører sammen, kan ændres, så betragt den som en grundopskrift.
Det er meningen, at man kun skal ane smagen fra marinaden. Det er timian og rosmarin, som skal være de foretrukne smagsgivere.
Dette kan du læse mere, i afsnittet, sådan steger du den perfekte steak.
Prøv også whiskymarinade
Gå til
Hvorfor lave marinade til oksekød
Der er flere grunde til at lave en marinade til oksekød:
1. Tilføje smag: Marinaden kan tilføre en række forskellige smagsnuancer til oksekødet, afhængigt af ingredienserne i marinaden. En god marinade kan gøre kødet mere velsmagende, mørt og interessant.
2. Øge mørhed: Syre i marinaden kan blødgøre kødet og gøre det mere mørt, så det er lettere og mere behageligt at tygge og spise.
3. Bevar saftighed: Marinaden kan og tilføre og hjælpe med at bevare saftigheden i kødet, især hvis man bruger en marinade tilsat olie eller fedt.
4. Forbedre udseendet: En marinade kan også give en flot farve til kødet og gøre det mere appetitligt at se på.
Generelt kan en marinade forbedre smag, mørhed og udseende af oksekød, og give en mere tilfredsstillende oplevelse.
Sådan steger du den perfekte steak
Her får du hemmeligheden på, at få en steak eller bøf til at smage som den gør når man spiser på en restaurant. Det er flagesalt som er med til, at give smag til bøf.
- Pensl kødet på begge sider med olivenolie, drys godt med flagesalt over bøf og kom dem på en rygende varm stegepande eller grillplade.
- Læg nu 1 kvist rosmarin og 2 kviste timian under hver steak og svits steaks ca. 1 minut på hver side, så steaksne får en brun overflade på hver side.
- Skrue ned for varmen og steg eller grill steaks ca. 2-3 minutter på hver side.
- Pak dem derefter ind i stanniol med krydderurter og lad bøf eller steaks hvile i ca. 5 minutter så kødsaften samler sig.
- Servér straks
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Arbejdstid er ca. 5 min. Samlet tid er ca. 6 min. Opskrift til 4 bøf
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 2 spsk. Brun farin
- ½ dl Whisky
- 1 dl Olivenolie
- ½ spsk. Soya
- 2 spsk. Sesamfrø
- 1 dåse tomatpuré lille
- 1 stk. Løg finthakket
- 1 spsk. Chili
- 1 spsk. Paprika
- 1 tsk. Sellerifrø
- 1 spsk. Balsamico
- ½ tsk. Spidskommen
- 1 knivspids Friskkværnet peber
Krydderurter til steaks under stegningen
- 4 kviste rosmarin
- 8 kviste timian
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tag lidt køkkenrulle og fjern kødsaft.
- Tag en stor frysepose på ca. 6 liter og læg bøf i posen.
- Rør alle ingredienserne (undtagen sesamfrø) til marinaden sammen.
- Hæld marinaden over bøf og gnub den godt ind i bøf.
- Kom sesamfrø på en tør pande og rist dem 1 minut og hæld dem straks over bøf i posen og gnid det hele godt ind.
- Sæt det hele ind i køleskabet i mindst 3 timer og gnid posen et par gange.
Stegning eller grill
- Tag kødet ud af køleskabet og fjern marinaden, så bøf eller steaks er tørre. Læg dem på en tallerken, så de får stuetemperatur.
- Kom dobbelt folie på en grill eller bruge en stegeplade. På komfuret bruges en god tyk stegepande.
- Pensl kødet på begge sider med olivenolie, drys godt med flagesalt over bøf og kom dem på en rygende varm stegepande eller grillplade. Hæld lidt mere olivenolie på steaks.
- Læg nu 1 kvist rosmarin og 2 kviste timian under hver steak og svits steaks ca. 1 minut på hver side, så steaksne får en brun overflade på hver side. Skrue ned for varmen og steg eller grill steaks ca. 2-3 minutter på hver side. Tag en spiseske og kom hele tiden varm stegefedt over steaks.
- Pak dem derefter ind i stanniol med krydderurter og lad bøf eller steaks hvile i ca. 5 minutter så kødsaften samler sig.
- Servér straks
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan ændre marinaden med de krydderier du har. Det er meningen, at man kun skal ane smagen fra marinaden.
❓ FAQ
Nej, den er bedst frisklavet.
Ja, tilsæt lidt cayennepeber eller mere chili
Ja, men den må kun være 1 dag gammel, pga. farlige bakterier
Ja, men så er smagen fra marinaden meget fremtrædende
Opskrift med noter
Marinade til oksekød
Giv os op til en 5-stjernet vurdering med kommentar!
Ingredienser
- 2 spsk. Brun farin
- ½ dl Whisky
- 1 dl Olivenolie
- ½ spsk. Soya
- 2 spsk. Sesamfrø
- 1 dåse tomatpuré (lille)
- 1 stk. Løg (finthakket)
- 1 spsk. Chili
- 1 spsk. Paprika
- 1 tsk. Sellerifrø
- 1 spsk. Balsamico
- ½ tsk. Spidskommen
- 1 knivspids Friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tag lidt køkkenrulle og fjern kødsaft.
- Tag en stor frysepose på ca. 6 liter og læg bøf i posen.
- Rør alle ingredienserne (undtagen sesamfrø) til marinaden sammen. Hæld marinaden over bøf og gnub den godt ind i bøf.
- Kom sesamfrø på en tør pande og rist dem 1 minut og hæld dem straks over bøf i posen og gnid det hele godt ind.
- Sæt det hele ind i køleskabet i mindst 3 timer og gnid posen et par gange.
Stegning eller grill
- Tag kødet ud af køleskabet og fjern marinaden, så bøf eller steaks er tørre. Læg dem på en tallerken, så de får stuetemperatur.
- Kom dobbelt folie på en grill eller bruge en stegeplade. På komfuret bruges en god tyk stegepande. Pensl kødet på begge sider med olivenolie, drys godt med flagesalt over bøf og kom dem på en rygende varm stegepande eller grillplade.
- Hæld lidt mere olivenolie på steaks. Læg nu 1 kvist rosmarin og 2 kviste timian under hver steak og svits steaks ca. 1 minut på hver side, så steaksne får en brun overflade på hver side.
- Skrue ned for varmen og steg eller grill steaks ca. 2-3 minutter på hver side. Tag en spiseske og kom hele tiden varm stegefedt over steaks.
- Pak dem derefter ind i stanniol med krydderurter og lad bøf eller steaks hvile i ca. 5 minutter så kødsaften samler sig. Servér straks
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer