Duft og smag karakteriserer denne fiskesuppe med hummer. Fiskesuppe hører til gruppen af madvarer som er anti inflammatorisk kost og er særdeles velegnet hvis man vil være god ved sine tarme. Prøv denne dejligt krydrede fiskesuppe, som er helt eventyrlig god. Det er tilmed en sund suppe. Nyd en kølig hvidvin til suppen som kan nydes som forret eller lille hovedret.
Prøv også fransk muslingesuppe
Gå til
Fiskesuppe med kokosmælk
Vi tilsætter frisk kokosmælk men kokosmælk fra dåser er også særdeles velegnet, da det giver en dejlig afrunding af smagen og en pikant eftersmag. Du kan selvfølgelig erstatte kokosmælk med almindelig fløde.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 20 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 500 gram Torsk evt. hvilling, sej eller kuller
- 200 gram Hummerhaler friske eller frosne
- 100 gram Muslinger Dåse eller friske. Se note
- 100 gram Mangetout ærter kan erstattes af edamame bønner
- 2 ds. Kokosmælk
- 250 ml Bouillon eller fond
- 2 håndfulde Spinatblade friske
- ½ bundt Koriander frisk
- 1 stk. Chili rød uden kerner
- 1 stk. Lime saft
- 2 stk. Løg
- 1 spsk. Gurkemeje
- 4 stk. Kaffirlimeblade
- 3 fed Hvidløg
- 3 cm Ingefær
- 1 spsk. Olivenolie
- 1 tsk. Salt
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tag en gryde og tilsæt lidt olivenolie og tænd op på middel varme.
- Ingefær og løg skrælles og snittes fint. Kom det i gryden og rør rundt.
- Kom limeblade og gurkemeje i gryden og rør rundt.
- Pil og hak hvidløget fint og kom det i gryden og rør rundt i ca. 1 minut.
- Kom kokosmælk og halvdelen af bouillon i gryden under omrøring.
- Retten skal nu simre i ca. 10 minutter og være næsten kogende.
- Rens og færdiggør fisken og skær den i ca. 5 cm. lange stykker og kom det i gryden og rør forsigtigt rundt. Lad det simre i ca. 5 minutter.
- Skyl muslinger grundigt under rindende vand og kom dem i gryden.
- Klargør imens grøntsager. Hak chili og koriander fint og tilsæt det i gryden sammen med hummerhaler og de hele spinatblade.
- Smag til med salt, limesaft og resten bouillon.
🍽Servering
- Serveres i suppeskål
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Muslinger, skal skylles grundigt, eller lægges i vand i nogle minutter, ellers bliver saucen for salt.
- Du kan bruge diverse skaldyr med eller i stedet for hummerhaler
- Du kan bruge mindre koriander
- Du kan tilsætte citrongræs først i opskriften
- Du kan tilsætte citronmelisseblade eller citronverbena sidst i opskriften
❓ FAQ
Nej
Fiskesuppe kan holde frisk sig 1 dag i køleskab ved 4 grader.
Ja, tilsæt lidt finthakket chili eller tilsæt en knivspids cayennepeber.
Opskrift med noter
Fiskesuppe med hummerhaler og muslinger
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 500 gram Torsk (evt. hvilling, sej eller kuller)
- 200 gram Hummerhaler (friske eller frosne)
- 100 gram Muslinger (Dåse eller friske. Se note)
- 100 gram Mangetout ærter (kan erstattes af edamame bønner)
- 2 ds. Kokosmælk
- 250 ml Bouillon (eller fond)
- 2 håndfulde Spinatblade (friske)
- ½ bundt Koriander (frisk)
- 1 stk. Chili (rød uden kerner)
- 1 stk. Lime (saft)
- 2 stk. Løg
- 1 spsk. Gurkemeje
- 4 stk. Kaffirlimeblade
- 3 fed Hvidløg
- 3 cm Ingefær
- 1 spsk. Olivenolie
- 1 tsk. Salt
Sådan gør du
- Tag en gryde og tilsæt lidt olivenolie og tænd op på middel varme.
- Ingefær og løg skrælles og snittes fint. Kom det i gryden og rør rundt.
- Kom limeblade og gurkemeje i gryden og rør rundt.
- Pil og hak hvidløget fint og kom det i gryden og rør rundt i ca. 1 minut.
- Kom kokosmælk og halvdelen af bouillon i gryden under omrøring.
- Retten skal nu simre i ca. 10 minutter og være næsten kogende.
- Rens og færdiggør fisken og skær den i ca. 5 cm. lange stykker og kom det i gryden og rør forsigtigt rundt. Lad det simre i ca. 5 minutter.
- Skyl muslinger grundigt under rindende vand og kom dem i gryden.
- Klargør imens grøntsager. Hak chili og koriander fint og tilsæt det i gryden sammen med hummerhaler og de hele spinatblade.
- Smag til med salt, limesaft og resten bouillon.
Servering
- Serveres i suppeskål
Noter
- Muslinger, skal skylles grundigt, eller lægges i vand i nogle minutter, ellers bliver saucen for salt
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer