Laks med sesamfrø i perfekt samspil med citron og blåskimmelost gør, at vi får en herlig kraftig sauce, som vi drypper graciøst ud over pastaen. Du får virkelig smag med umami for alle pengene i denne skønne opskrift. Vi har lavet denne opskrift med laksestykker en del gange, men denne gang har vi varieret opskriften sådan, at vi først smører laks ind i honning og sojasauce og derefter vender laks i sesamfrø. Hertil serverer vi en herlig krydret sauce.
Prøv også laks i ovn med bagte tomater
Gå til
Citronsauce
Vi er vilde med den citronsauce vi serverer til denne ret. Blåskimmelost giver også saucen en dejlig krydret smag som supplerer laks godt.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 20 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 4 stk. Laksefileter eller 1 hel lakseside
- 2 spsk. Sesamfrø
- 4 spsk. Honning
- 1 spsk. Sojasauce Økologisk
- 4 kviste Timian frisk
- 1 stk. Citron Økologisk. Revet citronskal
- 1 spsk. Citrontimian frisk
- 1 spsk. Olivenolie til stegning
- 1 spsk. Smør til stegning
- 1 tsk. Salt og knivspids friskkværnet peber
Citronsauce
- 2½ dl Piskefløde
- 2 spsk. Blåskimmelost
Pynt
- 2 spsk. Blåskimmelost
- 1 spsk. Citronmelisse friskhakket
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Laks
- Skyl og vask citron grundigt. Riv det gule fra citronskal med et fint rivejern. Bland citronskal, sesamfrø, salt og peber sammen i en lille skål.
- Tag den hele lakseside eller de 4 laksestykker og vend dem med skindsiden ned og smør dem først med honning og derefter med sojasauce. Vend derefter laks eller laksestykker i krydderiblandingen. Du kan også drysse krydderier over i stedet og trykke krydderier godt fast.
- Steg laks møre med skindsiden nedad i ca. 10 minutter på en pande med smør og olie. Steg yderlige 5 minutter med skindsiden opad.
- Når du vender laks om, smider du en håndfuld frisk timian på panden som afgiver aroma til fisk og saucen.
- Tag laks op og pak dem ind i folie så de holder på varmen. Fisk de friske kviste op fra panden og smid dem ud.
Citronsauce
- Tilsæt en kvart piskefløde og rør 2 spsk. blåskimmelost ud på panden og kog det sagte ind til du har en let cremet sauce.
- Smag på saucen om den skal have en anelse salt og friskkværnet peber.
🥗Tilbehør
- Kog pasta som anvist på pakken.
🥬Pynt
- Pynt laks med friskhakket citronmelisse.
🍽Servering
- Server med citronsauce, citronskiver og fettuccine.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
Du kan lave det hele i ovnen i et ildfast fad i stedet og til sidst lave saucen i en lille saucegryde.
❓ FAQ
Ja, men laks og krydderier mister hurtigt deres smag.
Laks kan holde sig frisk i ca. 1 måned, derefter vil smagen forringes væsentligt. Holdbarheden fra retten er lavet er ca. 1 dag i køleskabet.
Opskrift med noter
Laks med sesamfrø og citron
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Laks
- 4 stk. Laksefileter (eller 1 hel lakseside)
- 2 spsk Sesamfrø
- 4 spsk. Honning
- 1 spsk. Sojasauce (Økologisk)
- 4 kviste Timian (frisk)
- 1 stk. Citron (Økologisk. Revet citronskal)
- 1 spsk. Citrontimian (frisk )
- 1 spsk. Olivenolie (til stegning)
- 1 spsk. Smør (til stegning)
- 1 tsk. Salt og knivspids friskkværnet peber
Citronsauce
- 2½ dl Piskefløde
- 2 spsk. Blåskimmelost
Pynt
- 1 spsk. Citronmelisse (friskhakket)
Sådan gør du
Laks
- Skyl og vask citron grundigt. Riv det gule fra citronskal med et fint rivejern. Bland citronskal, sesamfrø, salt og peber sammen i en lille skål.
- Tag den hele lakseside eller de 4 laksestykker og vend dem med skindsiden ned og smør dem først med honning og derefter med sojasauce. Vend derefter laks eller laksestykker i krydderiblandingen. Du kan også drysse krydderier over i stedet og trykke krydderier godt fast.
- Steg laks møre med skindsiden nedad i ca. 10 minutter på en pande med smør og olie. Steg yderlige 5 minutter med skindsiden opad.
- Når du vender laks om, smider du en håndfuld frisk timian på panden som afgiver aroma til fisk og saucen.
- Tag laks op og pak dem ind i folie så de holder på varmen. Fisk de friske kviste op fra panden og smid dem ud.
Citronsauce
- Tilsæt en kvart piskefløde og rør 2 spsk. blåskimmelost ud på panden og kog det sagte ind til du har en let cremet sauce. Smag på saucen om den skal have en anelse salt og friskkværnet peber.
Tilbehør
- Kog pasta som anvist på pakken.
Pynt
- Pynt laks med friskhakket citronmelisse.
Servering
- Server med citronsauce, citronskiver og fettuccine.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer