Denne fiske og skaldyrsret er rigtig velegnet, at servere til gæster, da det er en meget smuk og virkelig lækker og delikat ret. Når man er kommet hjem fra ferie, vil man gerne have de retter man fik spist mens man var på ferie. Paella med fisk og skaldyr er sådan en ret. Paellaen er en forholdsvis nem ret at lave, der endda ligner en million.
Gå til
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 30 min. Samlet tid er ca. 50 min. Opskrift til 4 personer
Opskrift med noter
Paella med fisk og skaldyr
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 500 g Fisk
- 200 g Skalrejer
- 120 g Muslinger
- 100 g Chorizo pølse
- 4 dl. Risottoris (eller paellaris)
- 1 liter Hønsebouillon
- 2 dl. Hvidvin
- 4 fed Hvidløg
- 2 spsk. Olivenolie
- 1 stk. Peberfrugt (rød)
- 1 stk. peberfrugt (gul)
- 2 stk. Tomater
- 2 tsk. Paprika (stødt)
- 1 tsk. Gurkemeje
- 1 stk. Løg
- 1 tsk. Safran
- 1 tsk. Salt
- 1 dl. persille (hakket)
- 1 stk. Citron (i både)
Sådan gør du
- Tag en stor stegepande og varm den godt op. Imens tager du folie og folder midt på. Det skal kunne være på stegepande.
- Kom nu safran ind i folie og luk folie. Kom det på den varme stegepande og “varm” den ganske kort, eller indtil det begynder at dufte. Tag det straks af panden og sæt det til afkøling i folie.
- Skyl og klargør grøntsager. Pil og hak løg og hvidløg fint. Skær peberfrugterne i lidt grove aflange stykker. Skær tomater i både.
- Chorizopølsen skæres i tynde skiver og svitses kort i olivenolie, så smagen kommer ud i olien. Brug en ægte paellapande eller en stor stegepande.
- Kom løg, hvidløg, peberfrugter og tomater på panden sammen med pølsen. Svits og rør det sammen. Efter et par minutter tilsættes risene, svits dem med ganske kort.
- Tilsæt paprika, gurkemeje, safran fra folie, hvidvin og hønsebouillon og rør og vend det sammen.
- Smag til med lidt salt og citronsaft.
- Skrue ned for varmen til simre. Kom et stort låg over panden, så risene kan suge væsken. Paellaen skal simre ved lav varme i ca. 12 min. under låg. Har du ikke et stort låg, kan du bruge folie som du folder dobbelt og kommer over panden.
- Skyl og rens fisk. skær fisken i stykker på ca. 4 cm i bredden og 8 cm. i længden. Bruges fladfiskefileter skæres disse igennem på langs og rulles sammen. Stik en tandstik ind i fisken for at holde på rullen.
- Fordel fisk og muslinger og tryk dem lidt ned i paellaen og læg låget på. Paellaen skal nu simre i ca. 8 minutter mere, så ris er perfekte. Smag evt. lidt på ris, de skal stadig være lidt faste og have lidt “bid”.
- Fordel rejerne oven på paellaen og tryk dem lidt ned og kog dem videre i ca. 5 min.
Servering
- Skyl og hak persille og drys det ovenpå paella.
- Pres lidt citronsaft over og servér den varme paella i panden med citronbåde.
Noter
- Har du ikke et stort låg, kan du bruge folie som du folder dobbelt og kommer over panden.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 500 g Fisk
- 200 g Skalrejer
- 120 g Muslinger
- 100 g Chorizo pølse
- 4 dl. Risottoris eller paellaris
- 1 liter Hønsebouillon
- 2 dl. Hvidvin
- 4 fed Hvidløg
- 2 spsk. Olivenolie
- 1 stk. Peberfrugt rød
- 1 stk. peberfrugt gul
- 2 stk. Tomater
- 2 tsk. Paprika stødt
- 1 tsk. Gurkemeje
- 1 stk. Løg
- 1 tsk. Safran
- 1 tsk. Salt
- 1 dl. persille hakket
- 1 stk. Citron i både
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tag en stor stegepande og varm den godt op. Imens tager du folie og folder midt på. Det skal kunne være på stegepande.
- Kom nu safran ind i folie og luk folie. Kom det på den varme stegepande og “varm” den ganske kort, eller indtil det begynder at dufte. Tag det straks af panden og sæt det til afkøling i folie.
- Skyl og klargør grøntsager. Pil og hak løg og hvidløg fint. Skær peberfrugterne i lidt grove aflange stykker. Skær tomater i både.
- Chorizopølsen skæres i tynde skiver og svitses kort i olivenolie, så smagen kommer ud i olien. Brug en ægte paellapande eller en stor stegepande.
- Kom løg, hvidløg, peberfrugter og tomater på panden sammen med pølsen. Svits og rør det sammen. Efter et par minutter tilsættes risene, svits dem med ganske kort.
- Tilsæt paprika, gurkemeje, safran fra folie, hvidvin og hønsebouillon og rør og vend det sammen.
- Smag til med lidt salt og citronsaft.
- Skrue ned for varmen til simre. Kom et stort låg over panden, så risene kan suge væsken. Paellaen skal simre ved lav varme i ca. 12 min. under låg. Har du ikke et stort låg, kan du bruge folie som du folder dobbelt og kommer over panden.
- Skyl og rens fisk. skær fisken i stykker på ca. 4 cm i bredden og 8 cm. i længden. Bruges fladfiskefileter skæres disse igennem på langs og rulles sammen. Stik en tandstik ind i fisken for at holde på rullen.
- Fordel fisk og muslinger og tryk dem lidt ned i paellaen og læg låget på. Paellaen skal nu simre i ca. 8 minutter mere, så ris er perfekte. Smag evt. lidt på ris, de skal stadig være lidt faste og have lidt “bid”.
- Fordel rejerne oven på paellaen og tryk dem lidt ned og kog dem videre i ca. 5 min.
🍽Servering
- Skyl og hak persille og drys det ovenpå paella. Pres lidt citronsaft over og servér den varme paella i panden med citronbåde.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Har du ikke et stort låg, kan du bruge folie som du folder dobbelt og kommer over panden.
❓ FAQ
En fisk og skaldyrsret, som især serveres i spansktalende lande.
Kommentarer
Ingen kommentarer