Det er hjemmelavet grillmad når det er bedst og så smager en hel kylling med grillede grøntsager og bagte kartofler bare super godt. Vi kommer de skiveskårne kartofler i stanniol og laver en lukket pakke, som vi lægger på grillen, så kartoflerne bliver perfekt sprøde i bunden og bløde indeni.
Gå til
Grøntsager til kylling
Man kan grille næsten alle slags grøntsager, det er vel nærmest kun størrelsen, det kommer an på. Vi griller ofte og vi kan anbefale følgende grøntsager til kylling.
- Rød, gul og grøn peber
- Majs
- Squash
- Tomat
- Aubergine
- Løg
- Kål
- Asparges
- Kartofler
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 1 time og 10 min. Samlet tid er ca. 1 time og 25 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 1 stk. Kylling hel
- 2 spsk. Olivenolie
- 2 tsk. Paprika stødt
- 1 spsk. Barbecue marinade til at pensle kyllingen
Barbecue marinade
- 2 dl Olivenolie
- 2 fed Hvidløg presset
- 1 spsk. Vineddike
- 4 spsk. Farin brun
- 1 spsk. Paprika stødt
- ¼ tsk. Cayennepeber stødt
Grillede grøntsager
- 1.5 kg Kartofler
- 2 stk. Løg
- 2 stk. Squash
- 2 stk. Peberfrugt rød
- 2 stk. Aubergine
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Barbecue marinade
- Rør ingredienserne til marinaden sammen og hæld den ud i en stor dyb tallerken.
Kylling
- Pensl kyllingen med barbecue marinaden eller den du har i køleskabet i forvejen. Drys godt med paprika over hele kyllingen.
- Først grilles kyllingen over direkte varme i ca. 10 til 15 minutter, så den får lidt farve og krydderier bliver brændt af.
- Grill derefter kyllingen ved indirekte varme på grillen. Vi bruger et rotisseri som roterer kyllingen rundt.
Kartofler i folie
- Kog kartoflerne al dente dvs. med bid, Skær dem ud i skiver. Pak dem derefter ind i folie og kom lidt olivenolie og en klat smør på toppen. Krydr med lidt salt, evt. også lidt paprika.
- Sæt kartoflerne ind til kyllingen ca. 30 minutter før kyllingen er færdig. Pas på de ikke brænder på i bunden.
Grøntsager
- Skyl og klargør peberfrugt og skær den ud i store strimler.
- Klargør løg og skær den ud i tykke skiver.
- Skræl squash og skær den i tynde skiver.
- Læg grøntsager i marinaden og lad dem trække der i ca. 10 minutter.
- Når kylling og kartofler er færdige, tages grøntsager op af marinaden og grilles ved direkte varme på begge sider.
🍽Servering
- Skær kyllingen ud og læg et stykke på en tallerken. Anret en pakke med kartofler og anret til sidst de grillede grøntsager.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Pas på med ikke at prikke hul i folie, så olie løber ud
- Du kan bruge forkogte kartofler
❓ FAQ
Nej
Grøntsagerne kan klargøres på forhånd.
Marinaden kan laves på forhånd.
Man kan komme mere cayennepeber eller finthakket chili i marinaden.
Opskrift med noter
Grillet hel kylling med grillede grøntsager
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- Grill
- stanniol / folie
Ingredienser
Barbecue marinade
- 1½ dl Olivenolie
- 2 fed Hvidløg (presset )
- 1 spsk. Vineddike
- 4 spsk. Farin (brun)
- 1 spsk. Paprika (stødt)
- ¼ tsk. Cayennepeber (stødt)
Grillede grøntsager
- 2 stk. Løg
- 2 stk. Squash
- 2 stk. Peberfrugt (rød)
- 2 stk. Aubergine
Sådan gør du
Marinade
- Rør ingredienserne til marinaden sammen og hæld den ud i en stor dyb tallerken.
Kylling
- Pensl kyllingen med barbecue marinaden eller den du har i køleskabet i forvejen. Drys godt med paprika over hele kyllingen. Grill kyllingen ved indirekte varme på grillen. Vi bruger et rotisseri som roterer kyllingen rundt.
- Først grilles kyllingen over direkte varme i ca. 10 til 15 minutter, så den får lidt farve og krydderier bliver brændt af.
Kartofler i folie
- Kog kartoflerne al dente dvs. med bid, Skær dem ud i skiver. Pak dem derefter ind i folie og kom lidt olivenolie og en klat smør på toppen. Krydr med lidt salt, evt. også lidt paprika.
Grøntsager
- Skyl og klargør peberfrugt og skær den ud i store strimler.
- Klargør løg og skær den ud i tykke skiver.
- Skræl squash og skær den i tynde skiver.
- Læg grøntsager i marinaden og lad dem trække der i ca. 10 minutter.
- Når kylling og kartofler er færdige, tages grøntsager op af marinaden og grilles ved direkte varme på begge sider.
Servering
- Skær kyllingen ud og læg et stykke på en tallerken. Anret en pakke med kartofler og anret til sidst de grillede grøntsager.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer