Ribbensteg på et rotisseri i en gasgrill eller i en kuglegrill, bliver meget mere sprød og saftig, end hvis ribbenstegen bliver lavet i ovnen. Hvis du laver stegen på et rotisseri i en gasgrill eller kuglegrill får du verdens mest saftige, smagsfulde og møre ribbensteg du kan tænke dig og med sprød svær.
Prøv også Hel kylling på gasgrill med Weber rotisseri
Saftig ribbensteg
Hemmeligheden ved at få ribbenstegen saftig er, at den hele tiden drejer rundt og saften derved bliver i stegen. Du får såmænd også den mest lækre stegesky du kan tænke dig.
Garanti for sprød svær
Hvis du vil have garanti for sprød svær, kan du forberede stegen ved, at du ridser sværen helt ud til kanten. Derefter kommer du stegen i et ildfast fad, med sværen nedad. Hæld vand i fadet så sværen er dækket af vand. Kom det ind i en 190 grader varm ovn i en halv time. Så krydrer du sværen med salt og kommer det godt ned i rillerne. Så er ribbenstegen klar til at komme på rotisseriet.
Husk, du skal bruge en ribbensteg af god kvalitet. Dvs. mager ribbensteg.
Opskrift med noter
Ribbensteg på rotisseri
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Ingredienser ribbensteg på rotisseri
- 1 stk. Ribbensteg (På ca. 1.5 kilo)
- 1 tsk. Salt
Tilbehør
- 250 g Franske kartofler
- 200 g Agurkesalat
- 400 g Rødkål (Lun)
- 1.5 kg. Kartofler (Kogte hvide)
Ingredienser Sauce
- 2 spsk. Ribsgele
- 1 dl. Kartoffelvand
- 1 Knivspids Peber (Friskkværnet )
- 1 dl. Meljævning (Af mel og vand)
- 1 tsk. Kulør
Sådan gør du
Fremgangsmåde ribbensteg på rotisseri
- Tag ribbensteg og rids den helt ud til siderne, da slagteren nok ikke er kommet helt ud der. Pas på du ikke ridser ned i kødet.
- Tænd din gasgrill op på indirekte varme. Sæt temperaturen til ca. 200 grader.
- Sæt ribbenstegen ind på dit rotosseri og lad den være i 10 minutter. Du kan evt. binde den fast også. Stik spyddet ind under sværen, hvis du ikke vil have mærker fra spyd.
- Efter 10 minutter på din Weber kuglegrill eller gasgrill har sværene åbnet sig. Nu smører du salt, godt ind mellem sværene.
- Brug kun det nødvendige salt, da stegeskyen ellers bliver for salt og ødelægger saucen.
- Nu får du verdens sprødeste svær.
- Nu skal du lade ribbenstegen være i ca 30 minutter og så skruer du varmen ned til 190 grader i ca. 30 minutter.
- Derefter sætter du et stegetermometer ind i stegen og lader kernetemperaturen blive mindst 80 grader.
- Vi anbefaler en kernetemperatur 85 grader, da det er på grill og bakterier fra gris, kan være farlige.
- Imens koges kartoflerne møre. Rødkålen lunes og bordet dækkes.
Fremgangsmåde brun sauce
- Nu hælder du det af stegeskyen du skal bruge, op i en lille gryde og tilsætter lidt kartoffelvand. (ikke for meget, da det kan give en bismag). Ellers brug, fløde, mælk, postevand, bouillon eller fond.
- Lav en meljævning af mel og vand og tilsæt meljævningen i en tynd stråle, mens du pisker saucen op.
- Krydr med friskkværnet peber, men ikke salt, da stegeskyen er meget saltet.
- Smag til med ribsgele og hæld kulør i.
Noter
- Lad ribbenstegen samle sig 10 min. så saften bliver i kødet.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Klargøring ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 1 time. Samlet tid ca. 1 time og 20 min. Opskrift giver 8 forskellige tørrede krydderurter.
Ingredienser ribbensteg på rotisseri
- 1 stk. Ribbensteg På ca. 1.5 kilo
- 1 tsk. Salt
🥗Tilbehør
- 250 g Franske kartofler
- 200 g Agurkesalat
- 400 g Rødkål Lun
- 1.5 kg. Kartofler Kogte hvide
Ingredienser Sauce
- 2 spsk. Ribsgele
- 1 dl. Kartoffelvand
- 1 Knivspids Peber Friskkværnet
- 1 dl. Meljævning Af mel og vand
- 1 tsk. Kulør
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Fremgangsmåde ribbensteg på rotisseri
- Tag ribbensteg og rids den helt ud til siderne, da slagteren nok ikke er kommet helt ud der. Pas på du ikke ridser ned i kødet.
- Tænd din gasgrill op på indirekte varme. Sæt temperaturen til ca. 200 grader.
- Sæt ribbenstegen ind på dit rotosseri og lad den være i 10 minutter. Du kan evt. binde den fast også. Stik spyddet ind under sværen, hvis du ikke vil have mærker fra spyd.
- Efter 10 minutter på din Weber kuglegrill eller gasgrill har sværene åbnet sig. Nu smører du salt, godt ind mellem sværene.
- Brug kun det nødvendige salt, da stegeskyen ellers bliver for salt og ødelægger saucen.
- Nu får du verdens sprødeste svær.
- Nu skal du lade ribbenstegen være i ca 30 minutter og så skruer du varmen ned til 190 grader i ca. 30 minutter.
- Derefter sætter du et stegetermometer ind i stegen og lader kernetemperaturen blive mindst 80 grader.
- Vi anbefaler en kernetemperatur 85 grader, da det er på grill og bakterier fra gris, kan være farlige.
- Imens koges kartoflerne møre. Rødkålen lunes og bordet dækkes.
Fremgangsmåde brun sauce
- Nu hælder du det af stegeskyen du skal bruge, op i en lille gryde og tilsætter lidt kartoffelvand. (ikke for meget, da det kan give en bismag). Ellers brug, fløde, mælk, postevand, bouillon eller fond.
- Lav en meljævning af mel og vand og tilsæt meljævningen i en tynd stråle, mens du pisker saucen op.
- Krydr med friskkværnet peber, men ikke salt, da stegeskyen er meget saltet.
- Smag til med ribsgele og hæld kulør i.
💭 Tips
- Lad ribbenstegen samle sig 10 min. så saften bliver i kødet.
🍽Servering
- Server Ribbensteg på rotisseri med al tilbehøret.
Svend Aage Nygaard
Hej, vil bare lige sige tak for en god opskrift, afprøvet og det var bare super, absolut sprød svær og fantastisk kød ???
Bjørn Nielsen
Hej Svend Aage
Tak for de rosende ord.
Vi er rigtig glade for, at du havde en god oplevelse med en af vores opskrifter.
Med venlig hilsen
Bjørn