Beregn 4 til 5 stykker flæsk per person til stegt flæsk med spidskål. Vi kommer lidt små kartofler i saucen for at give retten en større mæthedsfornemmelse, men kartoflerne kan sagtens udelades. Stegt flæsk får en herlig smag på grillen, så det kan anbefales.
Opskrift med noter
Stegt flæsk med spidskål i flødesauce
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 8 – 10 stykker flæsk
- 10 stk små kartofler
- 1 stk spidskål
- 1 stk porre
- 1 bundt persille
- 1 stk løg
- 4 apsk Olivenolie
- 2 spsk Smør
- 1 tsk Salt og knivspids peber
- ¼ liter piskefløde
- 1 knivspids Muskatnød
Sådan gør du
- Tænd op i grill så den er varm.
- Skyl porre, fjern det øverste af toppen og skær den i fine strimler af 3-5 cm.
- Kog de små kartofler forsigtigt, pil dem og skær dem midt over.
- Krydr flæsk med salt og peber og læg det på en tallerken
- Skyl persille og hak den groft
- Hak løg fint og spidskål lidt groft.
- Svits det og de små kartofler i smør og olie på en pande et par minutter og hæld så fløden ved.
- Grill flæsk på grillen over direkte varme, eller steg flæsk på en pande. Du kan også komme dem i ovnen og tilberede dem ved 220 grader.
- Kog saucen med spidskål ind, da spidskål afgiver godt med vand.
- Drys persille over og rør rundt.
- Serveres straks
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Prøv også fiskefrikadeller hjemmelavede
Det er klassisk hverdagsmad, som bør kunne på ca. 30 minutter. Der er masser af smag i retten. Til Gengæld er retten til den righoldige kalorie side, så en skål salat er grøntsager, vil være glimrende tilbehør.
Tips
- Du kan bruge hvidkål
- Du kan smage saucen til med lidt revet muskatnød
- Du kan komme et par skefulde fedtstof fra flæsk i saucen
Kommentarer
Ingen kommentarer