Opskriften Spaghetti carbonara har vi sammensat efter den smag, som vi her i norden særligt foretrækker at spise denne italienske klassiker.
Denne opskrift på Spaghetti carbonara er en bombe af smag, som du sagtens kan nyde at spise en helt almindelig hverdag.
Vi har brugt ægte fløde i denne spaghetti carbonara opskrift og det giver retten den ekstra kraftige smag, som vi er mange der foretrækker.
Spaghetti carbonara er en italiensk pastaret lavet med Parmigiano-Reggiano også kaldet ægte parmesan.
Gå til
Inden du går i gang med spaghetti carbonara
Før man går i gang med opskriften på spaghetti carbonara, bør man være opmærksom på følgende:
Alle ingredienser: Sikre dig, at du har alle ingredienserne i opskriften, inden du starter madlavningen. Dette inkluderer spaghetti, æg, bacon, parmesanost, salt, sort peber og evt. fløde.
Erstatnings ingredienser: Hvis du ikke har alle ingredienser, kan du se om du har ingredienser som kan supplere eller erstatte de ingredienser, som skal bruges i opskriften. F.eks. kan du erstatte pancetta med bacon og supplere fløden med sødmælk.
Følg opskrift: Vær opmærksom på at følge opskriften nøje, især hvad angår timing og temperatur, for at opnå det bedste resultat.
Koncentrerer dig under madlavningen: Husk at røre rundt i æggeblandingen hurtigt og konstant, når den hældes over spaghetti og bacon, så æggene ikke koagulerer og bliver til en klump.
Kvalitet: Vælg gerne en god kvalitet af pancetta/bacon og parmesanost, da disse ingredienser er med til at give den autentiske smag af spaghetti carbonara.
Servering: Retten skal serveres straks efter den er færdiglavet, da den smager bedst og autentisk, når den er frisklavet og varm.
Ved at være opmærksom på disse punkter, kan du være sikker på at få en vellykket og lækker spaghetti carbonara.
Hvorfor lave spaghetti carbonara
At lave denne opskrift giver dig mulighed for at nyde smagen af Italien i dit eget hjem. Det er også en opskrift, som serveres på cafeer og restauranter, så måske kender du allerede smagen og ved hvordan den skal smage.
Spaghetti carbonara er en klassisk italiensk ret, der er elsket af mange for sin fyldige og cremede sauce, den krydrede pancetta og den perfekte kogte pasta med bid.
Det er en enkel, men lækker ret, der er perfekt til en hyggelig aften med gode venner eller som et nemt måltid i en travl hverdag.
Men denne opskrift på spaghetti carbonara er også ideel at lave, hvis man elsker italienske retter og gerne vil prøve kræfter med en autentisk og klassisk italiensk pastaret.
Spaghetti carbonara er en traditionel og velsmagende ret, som er hurtig og nem at lave, og som samtidig imponerer med sin lækre smag og cremede konsistens.
Med denne opskrift kan du servere en velsmagende og autentisk italiensk ret for dine gæster eller familie.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør: 5 minutter. Arbejdstid: 5 minutter. Tilberedningstid: ca. 20 min. Samlet tid: ca. 30 min. Opskrift: til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Spaghetti carbonara
400 g spaghetti
200 gram Pancetta (eller bacon skåret i små skiver)
¼ liter fløde
4 fed hvidløg (finthakket)
1 stk. løg
3 stk. æg (store)
100 g parmesanost (eller revet pasta & gratineringsost)
1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
2 spsk. ekstra olivenolie
1 knivspids muskatnød (Kan udelades)
Ingredienser tilbehør – Tomat med bruschetta
4 skiver Italiensk brød (eller baguettes i skiver)
4 spsk. basilikum (friskhakket)
3 stk. tomater (solmodne )
3 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg (presset )
1 tsk. vineddike
1 tsk. rørsukker
1 knivspids friskkværnet peber
1 knivspids gourmet salt (flagesalt)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Fremgangsmåde spaghetti carbonara
- Først koges spagettien i ca. 8 til 10 min. i en gryde med vand tilsat lidt salt. Eller se anvisning på posen.
- Imens hakkes løg og hvidløg. Svits Pancetta eller bacon på en pande i lidt olie og tilsæt løg og hvidløg. Det hele skal stege i ca. 3 minutter. Hvidløg kommes først i, ca. 1 minut før det er færdigt.
- Tag det hele af panden, men lad lidt baconfedt være tilbage.
- Kom fløde, salt og peber i panden og bring det i kog.
- Mens dette kommer i kog, pisker du æg, og muskatnød i en skål og tilsætter paramesanost.
- Når pastaen er færdig hælder du vandet fra og lægger spaghettien på et klæde og dupper den tør. Derefter kommes det tilbage i gryden (men ikke tilbage over varmen)
- Det er det meget vigtigt, at pastaen er varm ved tilsætning af æg blandingen, således at varmen fra pastaen og fløden koger de rå æg i saucen.
- Tilsæt først den varme fløde og dernæst bacon, løg, hvidløg og så ægge-osteblanding i spaghettien.
- Rør godt rundt i et par min.
- Lav din carbonara efter årstidens krydderurter og med flere omgange af friskkværnet sort peber og smag til med salt.
- Anret spaghetti carbonara i varme Portionsskåle og pynt med hakket persille, eller årstidens krydderurter.
- Server og sæt en skål med ekstra parmesanost og hakket persille på bordet.
Fremgangsmåde Bruschetta
- Skær tomaterne i små tern på ca. en ½ cm, bland det i en lille skål med resten af ingredienserne.
- Lad det hele trække i ca. 1 time – lidt køligt, f. eks i en pose med isterninger, men ikke i køleskabet.
- Rist eller grill brødet godt, server straks med et par skefulde tomatblanding på.
Opskrift med noter
Spaghetti carbonara
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Spaghetti carbonara
Sådan gør du
Fremgangsmåde spaghetti carbonara
- Først koges spagettien i ca. 8 til 10 min. i en gryde med vand tilsat lidt salt. Eller se anvisning på posen.
- Imens hakkes løg og hvidløg. Svits Pancetta eller bacon på en pande i lidt olie og tilsæt løg og hvidløg. Det hele skal stege i ca. 3 minutter. Hvidløg kommes først i, ca. 1 minut før det er færdigt.
- Tag det hele af panden, men lad lidt baconfedt være tilbage.
- Kom fløde, salt og peber i panden og bring det i kog.
- Mens dette kommer i kog, pisker du æg, og muskatnød i en skål og tilsætter paramesanost.
- Når pastaen er færdig hælder du vandet fra og lægger spaghettien på et klæde og dupper den tør. Derefter kommes det tilbage i gryden (men ikke tilbage over varmen)
- Det er det meget vigtigt, at pastaen er varm ved tilsætning af æg blandingen, således at varmen fra pastaen og fløden koger de rå æg i saucen.
- Tilsæt først den varme fløde og dernæst bacon, løg, hvidløg og så ægge-osteblanding i spaghettien.
- Rør godt rundt i et par min.
- Lav din carbonara efter årstidens krydderurter og med flere omgange af friskkværnet sort peber og smag til med salt.
- Anret spaghetti carbonara i varme Portionsskåle og pynt med hakket persille, eller årstidens krydderurter.
- Server og sæt en skål med ekstra parmesanost og hakket persille på bordet.
Fremgangsmåde Bruschetta
- Skær tomaterne i små tern på ca. en ½ cm, bland det i en lille skål med resten af ingredienserne.
- Lad det hele trække i ca. 1 time – lidt køligt, f. eks i en pose med isterninger, men ikke i køleskabet.
- Rist eller grill brødet godt, server straks med et par skefulde tomatblanding på.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Bjørn Nielsen
Autentisk opskrift, præcis som den serveres i cafeer og restauranter.