Ønsker du at langtidsstege din juleand, er her en nem opskrift. Langtidsstegt and i ovn, kan med fordel laves dagen før den skal spises. Vi har med vilje ikke skrevet mængde på, så det er bare at fylde anden op med sine ynglings smage.
Prøv også hel and på rotisseri eller andesteg i ovn
Gå til
To opskrifter på andesauce. Fedtfattig og original
- Andesauce 1, er lidt hurtige og mere fedtfattig at lave, da den er uden fløde og rødvin.
- Andesauce 2, er den de fleste laver og hvor der ikke er sparet på noget.
Vi har også to fremgangsmåder som er ens. Den hurtige forklarer bare tingene hurtige. Du kan læse i den detaljere, hvis du bliver i tvivl om noget.
Langtidsstegning af and dagen før
Det er oplagt at langtidsstege anden dagen før den skal spises. Når du har langtidsstegt anden, kommer du den i køleskabet med det samme, den er skåret ud. Når den skal varmes op dagen efter, smører du oversiden med andefedt og giver den ca. 10 ved 175 grader eller til anden er gennemvarm.
Opskrift med noter
Langtidsstegt and i ovn med tilbehør
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Andesteg i ovn
Andesauce 1
- 3 dl. stegesky (Eller hvad der nu er)
- 1 stk. kråse
- 1 stk. vingespidser
- 1 stk. hals
- 2 stk. vingespidser
- 2 stk. skalotteløg (Pillet og skåret i skiver)
- 1 stk. gulerod (Skrællet og skåret i små stykker)
Andesauce 2 (Den rigtige gammeldags med andefond)
- 3 dl. stegeskyen (Fra bradepanden hvor fedt er skummet fra.)
- 1 stk. Hals (Vingespidser, indmad.)
- 2 stk. Skalotteløg (Pillet og skåret i skiver)
- 1 stk. Gulerod (Skrællet og skåret i små stykker)
- 5 dl Andefond
- 2 spsk. Hvedemel
- 2 dl Rødvin
- 2 stk. laurbærblade
- 1 spsk. Rødvinseddike ((eller balsamico))
- 1 knivspids Salt (og friskkværnet peber (Smag til))
- 2 ½ dl Piskefløde
Ingredienser andefond (Laves dagen før)
- 1 stk. Skroget (Fra anden)
- 2 stk. Skalotteløg
- 4 dl Rødvin
- ¾ liter Vand
- 1 spsk. peberkorn (Hele sorte)
- 1 spsk. groft salt
Sådan gør du
Andesteg i ovn (Den hurtige)
- And fyldes op, og lukkes. Krydres med salt og peber. Lægges med brystet nedad i en bradepande med vand. Ovn sættes til 100 grader.
- Efter ca. 1 time vendes anden, krydres med salt, peber, timian og rosmarin. Anden lægges nu på en rist, så fedtet kan dryppe af.
- And sættes tilbage i ovnen, som sættes op til 120 g. og steger så færdig i ca. 5 timer!
- Brunes lige inden servering ved 225°C i 6-8 minutter.
Andesteg i ovn (Samme som den hurtige, bare med alle detaljer)
- Skyl anden under koldt vand og fjern alt uønsket indhold – (samme fremgangsmåde som i ovnstegt and).
- Hæld vandet i en bradepande og læg ænderne med brystet nedad i bradepanden, krydr oversiden godt med salt og friskkværnet peber.
- Sæt ovnen til 100 grader varme og lad ænderne stege i 1 time. Tag bradepanden med ænderne op. Læg en rist over bradepanden og læg ænderne op på risten med brystet opad. Drys igen med salt, friskkværnet peber og skær 4 snit i anden, hvori der lægges smør og finthakket rosmarin og timian.
- Sæt i ovnen og lad dem stege i ca. 4 ½ til 5 timer ved 120 grader. Overhæld ænderne med stegesky en gang hver time.
- Brunes lige inden servering ved 225°C i 6-8 minutter.
- Gem stegesky til sauce.
Andesauce 1
- Skum fedtet af stegeskyen. Hæld en god portion stegesky i en kasserolle sammen med kråse, hjerte, hals, løg, gulerødder og vingespidser og krydr med salt og peber. Lad det simre under låg i en lille time. Sigt og jævn saucen.
- Til and tilbydes hvide kogte kartofler, små brunede kartofler, lun rødkål, ribs gele, franske kartofler og andesauce.
Andesauce 2 (Den rigtige gammeldags med andefond)
- Skær hals, vingespidser og indmad i mindre stykker. Brun det med lidt andefedt i en stor gryde. Tilsæt så løg, gulerødder, salt og friskkværnet peber.
- Lad simrer lidt igen. Tilsæt nu stegeskyen i sammen med andefond og laurbærblade. Kog ind til den rette konsistens, smag til med rødvinseddike (eller balsamico)
- Hæld så indholdet igennem en sigte, og kom det tilbage i gryden.
- Tilsæt rødvinen mens der piskes. Når det har simret lidt, kommes mel i under piskning, til rette konsistens.
- Til sidst tilsættes piskefløde, salt og friskkværnet peber.
- Lad simre indtil servering, det gør kun smagen kraftigere.
Andefond
- Kom skroget i en gryde, sæt på blusset med lidt fedt og lad skroget stege. Tilsæt de øvrige ingredienser, kog det op, skru ned, læg låg på og lad det simre i 1 time. Smag til. Kog yderlige en halv times tid.
- Sigt fonden og hæld den i en skål. Lad den stå i køleskabet i et døgn, hvorefter det meste af andefedtet fjernes.
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Forberedelsestid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 5 timer og 20 min. Opskrift til 6 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Andesteg i ovn
1 stk. and Hel ca. 3 kg.
400 g Svesker
2 stk. madæbler økologiske
1 stk. lime økologisk
50 g smør
4 stk. skalotteløg
1 bundt rosmarin
1 spsk. timian
1 tsk. salt
1 knivspids peber
½ liter vand
Andesauce 1
3 dl. stegesky Eller hvad der nu er
1 stk. kråse
1 stk. vingespidser
1 stk. hals
2 stk. vingespidser
2 stk. skalotteløg Pillet og skåret i skiver
1 stk. gulerod Skrællet og skåret i små stykker
Andesauce 2 (Den rigtige gammeldags med andefond)
3 dl. stegeskyen Fra bradepanden hvor fedt er skummet fra.
1 stk. Hals Vingespidser, indmad.
2 stk. Skalotteløg Pillet og skåret i skiver
1 stk. Gulerod Skrællet og skåret i små stykker
5 dl Andefond
2 spsk. Hvedemel
2 dl Rødvin
2 stk. laurbærblade
1 spsk. Rødvinseddike (eller balsamico)
1 knivspids Salt og friskkværnet peber (Smag til)
2 ½ dl Piskefløde
Ingredienser andefond (Laves dagen før)
1 stk. Skroget Fra anden
2 stk. Skalotteløg
4 dl Rødvin
¾ liter Vand
1 spsk. peberkorn, hele sorte
1 spsk. groft salt
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Andesteg i ovn (Den hurtige)
- And fyldes op, og lukkes. Krydres med salt og peber. Lægges med brystet nedad i en bradepande med vand. Ovn sættes til 100 grader.
- Efter ca. 1 time vendes anden, krydres med salt, peber, timian og rosmarin. Anden lægges nu på en rist, så fedtet kan dryppe af.
- And sættes tilbage i ovnen, som sættes op til 120 g. og steger så færdig i ca. 5 timer!
- Brunes lige inden servering ved 225°C i 6-8 minutter.
Andesteg i ovn (Samme som den hurtige, bare med alle detaljer)
- Skyl anden under koldt vand og fjern alt uønsket indhold – (samme fremgangsmåde som i ovnstegt and).
- Hæld vandet i en bradepande og læg ænderne med brystet nedad i bradepanden, krydr oversiden godt med salt og friskkværnet peber.
- Sæt ovnen til 100 grader varme og lad ænderne stege i 1 time. Tag bradepanden med ænderne op. Læg en rist over bradepanden og læg ænderne op på risten med brystet opad. Drys igen med salt, friskkværnet peber og skær 4 snit i anden, hvori der lægges smør og finthakket rosmarin og timian.
- Sæt i ovnen og lad dem stege i ca. 4 ½ til 5 timer ved 120 grader. Overhæld ænderne med stegesky en gang hver time.
- Brunes lige inden servering ved 225°C i 6-8 minutter.
- Gem stegesky til sauce.
Andesauce 1
- Skum fedtet af stegeskyen. Hæld en god portion stegesky i en kasserolle sammen med kråse, hjerte, hals, løg, gulerødder og vingespidser og krydr med salt og peber. Lad det simre under låg i en lille time. Sigt og jævn saucen.
- Til and tilbydes hvide kogte kartofler, små brunede kartofler, lun rødkål, ribs gele, franske kartofler og andesauce.
Andesauce 2 (Den rigtige gammeldags med andefond)
- Skær hals, vingespidser og indmad i mindre stykker. Brun det med lidt andefedt i en stor gryde. Tilsæt så løg, gulerødder, salt og friskkværnet peber.
- Lad simrer lidt igen. Tilsæt nu stegeskyen i sammen med andefond og laurbærblade. Kog ind til den rette konsistens, smag til med rødvinseddike (eller balsamico)
- Hæld så indholdet igennem en sigte, og kom det tilbage i gryden.
- Tilsæt rødvinen mens der piskes. Når det har simret lidt, kommes mel i under piskning, til rette konsistens.
- Til sidst tilsættes piskefløde, salt og friskkværnet peber.
- Lad simre indtil servering, det gør kun smagen kraftigere.
Andefond
- Kom skroget i en gryde, sæt på blusset med lidt fedt og lad skroget stege. Tilsæt de øvrige ingredienser, kog det op, skru ned, læg låg på og lad det simre i 1 time. Smag til. Kog yderlige en halv times tid.
- Sigt fonden og hæld den i en skål. Lad den stå i køleskabet i et døgn, hvorefter det meste af andefedtet fjernes.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til langtidsstegt and i ovn:
Piskefløden kan udelades.
❓ FAQ
Man kan klargøre grøntsager og stege hele anden dagen før. Når anden så skal lunes i oven, dryppes den med andefedt. Men, en helt ny stegt and fra ovnen er nu bedst.
Kommentarer
Ingen kommentarer