Nem opskrift på sunde kokoskugler med blandt andet dadler og abrikoser som tilsættes lidt romessens, så de får smag henad romkugler. Dette er en sund snack som kan opbevares i køleskabet, så de er lige til at snuppe, når man får lyst til lidt sund snack. Man kan tilsætte ægte rom, hvis det kokoskuglerne kun er til voksne.
Gå til
Opskrift med noter
Sunde kokoskugler med dadler
Bedøm gerne opskriften
Sådan gør du
- Tag sten ud af dadler og kom dem i en multihakker eller blender. Kom dadelmassen i en skål.
- Kom resten af ingredienserne i skålen og rør det hele sammen til en sammenhængende masse. Hvis massen er for tør tilsættes lidt ekstra vand.
- Kom nu indholdet ud på køkkenbordet og del massen i ca. 10 stykker. Rul og tril stykkerne runde. Derefter trilles de og trykkes let ned i kokosmel.
- Sæt kokoskugler på en tallerken og kom dem i køleskabet, hvis de skal spises samme dag. Derefter skal de opbevares i en bøtte i køleskabet, så de ikke tager smag.
- Holdbarhed ca. 4 dage.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 5 min. Arbejdstid ca. 3 min. Samlet tid ca. 10 min. Opskrift giver 10 kokoskugler.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 5 stk. dadler
- 4 stk. abrikoser
- 3 spsk. rosiner
- 3 spsk. chiafrø
- 1 dl mandler
- 2 spsk. kokosfedt
- 1 dl. vand
- 1 spsk. kakao
- 1 spsk. romessens
🥬Pynt
- 2 spsk. kokosmel
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tag sten ud af dadler og kom dem i en multihakker eller blender. Kom dadelmassen i en skål.
- Kom resten af ingredienserne i skålen og rør det hele sammen til en sammenhængende masse. Hvis massen er for tør tilsættes lidt ekstra vand.
- Kom nu indholdet ud på køkkenbordet og del massen i ca. 10 stykker. Rul og tril stykkerne runde. Derefter trilles de og trykkes let ned i kokosmel.
- Sæt kokoskugler på en tallerken og kom dem i køleskabet, hvis de skal spises samme dag. Derefter skal de opbevares i en bøtte i køleskabet, så de ikke tager smag.
- Holdbarhed ca. 4 dage.
📖 Variation
Kokoskugler kan varieres efter smag så de ikke er ens. Rosiner kan udelades, der kan kommes havregryn eller mysli i dem. Mandler kan erstattes af forskellige nødder, du kan ændre smagen som du har lyst. Her får du en lille liste:
Ingredienser til kokoskugler:
Figner, tranebær, rosiner, græskarkerner, forskellige tørrede frugter, frugt mysli, sesamfrø, chiafrø, solsikkekerner, hørfrø med mere.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
Vi har rullet kokoskugler i kokosmel, men man kan også rulle dem i f.eks. krymmel.
❓ FAQ
I en tætsluttet beholder i køleskabet.
4 dage.
Ja, man kan erstatte kakao med mørk chokolade.
Kommentarer
Ingen kommentarer