Rosenkål smager faktisk rigtigt godt, hvis den bliver svitset lidt i krydderier. Tilsæt evt. lidt smør til olivenolien, hvis det skal være ekstra smag. Sørg for at rosenkål for lidt farve når du svitser den på panden. Hvidløgscremen smager bare så godt til bagekartofler. Kylling med hvidløgscreme er god aftensmad med masser af de rigtig gode grøntsager.
Opskrift med noter
Kylling med hvidløgscreme og rosenkål
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Ingredienser kylling på grill
Ingredienser tilbehør med rosenkål
- 1½ kg. Kartofler (Små)
- 1 spsk. Timian (Tørret)
- 400 gram Rosenkål
- 1 dl. Græskarkerner
- 2 spsk. Olivenolie
- 1 tsk. Chili
- 4 spsk. Smør
- 1 spsk. Honning
- 1 spsk. Citronsaft
Ingredienser hvidløgscreme
- 1 spsk. Citronsaft
- 2 dl. Fløde
- 1 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber
Sådan gør du
Fremgangsmåde kylling
- Planlæg om du vil grill kyllingen på grill eller om den skal laves i ovnen. Laves kyllingen på grill, lægges de hele hvidløgsfed i siden uden direkte varme.
- Krydr kyllingen med krydderierne og læg de hele fed hvidløg ved siden af og steg kyllingen i ca. 1 timer og 15 minutter.
Fremgangsmåde kartofler
- Kog kartofler i ca. 10 minutter og lad dem køle helt ned så de er faste. Tag en gryde og svits kartofler gyldne. De sidste minutter drysser du en spsk. tørret timian i gryden, så kartofler får smag af timian.
Fremgangsmåde rosenkål
- Skyl rosenkål, fjern de yderste blade og skær dem midt igennem.
- Svits rosenkål, chili og græskarkerner i olivenolie.
- Smag til med honning og citronsaft.
Fremgangsmåde hvidløgscreme
- Tag hvidløgsfed og pres indholdet ud i en lille gryde.
- Tilsæt fløde og varm det op.
- Smag hvidløgscreme til med lidt salt, citron og honning.
Servering
- Server kyllingen for sig selv og anret et fad med rosenkål og små kartofler. Fordel græskarkerner braiseret med chili ovenpå.
- Servér hvidløgscreme i en lille skål.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Prøv også kylling med rosenkål
Tips
- Du kan erstatte kylling med perlehøne eller andet fjerkræ.
Vi laver altid vores kylling på et rotisseri fordi det simpelthen er den bedste måde, at få en sprød og saftig kylling som har den helt fantastiske smag fordi, den bliver stegt i sit eget fedt mens den snurrer rundt.
Denne ret er en sand eksplosion af god smag og rosenkål smager vildt godt med denne fremgangsmåde. Rosenkål kan ellers godt være lidt af en prøvelse, da den smager hen af “jern”. Denne opskrift er en af vores mest populære opskrifter og en vi selv laver ofte om efteråret og vinteren.
Kommentarer
Ingen kommentarer