Her får du nem, lækker og sund aftensmad der kan laves på ca. 30 minutter. Kylling med spinat og pasta er en asiatisk ret, som vi ofte laver, når det skal være nem og hurtig aftensmad, men stadig lækkert og let.
Retten kan laves på nogenlunde samme tid det tager, at bestille og hente fast food, og så er aftensmaden endda også sundere. Det kræver selvfølgelig, at man har råvarerne i huset.
Kylling med spinat og pasta kan laves både med og uden fløde. Vi har lavet retten uden fløde og tilsat lidt bouillon i stedet.
Vi har indsat fløde/cremefine i opskriften, hvis der ønskes flødesauce.
Vi har nævnt cremefine i opskriften, som er et godt alternativ til fløde, men du kan, som skrevet også tilsætte hønsefond, hønsebouillon eller grøntsagsbouillon i stedet for fløde/cremefine.
Kylling, spinat og pasta
Retten er en smagfuld kombination af kylling, spinat og pasta. Kyllingen tilberedes til perfektion med en velsmagende blanding af krydderier, mens spinaten tilføjer et dejligt strejf af friskhed.
Pastaen fuldender retten og giver et tilfredsstillende og skønt mættende element til retten.
Prøv også tigerrejer med spinat og pasta
Gå til
Fedtreduceret
Man kan skære yderligere ned for kalorierne i denne enkle ret. Hvis man ønsker en mere fedtfattig eller fedtreduceret opskrift, udelades også parmesan og peanuts. Hvidvin, kan erstattes af vand.
For at få syre i retten tilsættes så friskpresset citronsaft.
Derfor skal du lave retten
Velkommen til vores lækre opskrift på kylling med spinat og pasta! Denne kulinariske opskrift, har en symfoni af smag, der med garanti vil friste dine smagsløg. Vores ekspert krydrede kylling steges i panden for at opnå et perfekt gyldent og sprødt ydre, mens den forbliver mør og saftig indeni.
Stjernen i denne ret er uden tvivl spinaten. Det tilføjer en levende farve og en forfriskende lækker og dyb smag, der komplementerer den saftige kylling. Sauteret i retten med hvidløg og olivenolie bliver spinaten mør, hvilket skaber en dejlig basis for vores retten.
Men hvad er et komplet måltid uden noget pasta? Vi har omhyggeligt udvalgt al dente pasta for, at lave tilfredsstillende tilbehør for denne lækre kombination. Pastaen absorberer let smagen af kylling og spinat, hvilket skaber en harmonisk blanding, der vil efterlade dig med lyst til mere.
Denne opskrift er ikke kun en fest for sanserne, men også en leg at lave. Med klare trin-for-trin instruktioner på vores hjemmeside, har du denne lækre ret på dit bord på ingen tid. Så hvorfor vente?
Gå over til opskriften og begiv dig ud på et kulinarisk eventyr, der vil løfte din middagsoplevelse.
God madlavning!
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 10 min. Tilberedningstid er ca. 15 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Kød og stegning
600 g kylling (filet eller bryst)
2 spsk. smør
1 spsk. olivenolie
🥣Sauce
4 cm ingefær (revet)
4 fed hvidløg (finthakket eller presset)
2 stk. skalotteløg (finthakket)
2 håndfuld spinat (frisk)
200 g cherry tomater (halve)
6 stk. forårsløg (Skåret i skiver)
2½ dl grøntsagsbouillon
2 dl hvidvin
50 g parmesan (fintrevet)
½ stk. chili (rød)
1 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber
Til flødesauce (kan udelades)
2 ½ dl cremefine (eller piskefløde)
🥗Tilbehør
600 g pasta (frisk spinatpasta evt. fettuccine)
100 g peanuts (saltede, kan udelades)
1 stk. broccoli (dampet)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Skær kylling ud mundrette stykker.
Kom smør og olivenolie på en stegepande og svits kyllingekød i et par minutter eller indtil kødet har fået lidt farve. Tages af og sættes til side på en tallerken.
Flødesauce eller grøntsagssauce
Pil og hak skalotteløg. Skyl forårsløg, fjern toppen og skær løgene i skiver. Steg det hele i fedtstoffet fra kyllingekødet indtil løgene er klare. Tilsæt ekstra fedtstof hvis det er nødvendigt.
Pil hvidløgsfed og hak det fint. Hak chili fint. Kom det hele på panden og steg det med et minut under omrøring. Riv ingefær fint, tilsæt det og rør rundt.
Skyl tomater og skær tomaterne midt over og kom de halve tomater på panden. Lad det simre i ca. 5 minutter ved middel varme.
Krydr med lidt salt og peber. Tilsæt grøntsagsbouillon og rør rundt og lad det simre lidt ind et par minutter. Smag saucen til med hvidvin, salt og peber.
Lad det simre i ca. 5 minutter
Flødesauce
Tilsæt fløde og rør rundt. Lad det simre i et par minutter eller indtil du har en ensartet sauce. Riv parmesan og vend parmesanen hurtigt i saucen så du får en lidt mere cremet sauce. Smag til sidst det hele til, med salt, og peber, og evt. ekstra hvidvin.
Skyl spinaten og lad det vand der hænger ved komme med i retten. Vend det stegte kyllingekød i retten så det bliver varmet op igen.
Grøntsager
Damp broccoli buketter og anret det på tallerken
Pasta
Kog pasta som anvist på pakken og vend den i saucen og servér straks.
🍽Servering
Servér kylling med spinat straks, sammen med peanuts anrettet i små skåle.
Sæt rivejern og parmesan på bordet. Riv lidt parmesan over retten, hvis dette ønskes.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Lige inden servering vendes den klargjorte spinat i retten, så den beholder konsistensen og ikke koger ud i retten.
Du kan udelade fløde hvis der ønskes en mere fedtfattig udgave.
❓ FAQ
Ja, kylling kan erstattes med f.eks. tigerrejer
3 dage i køleskabet i en lukket beholder
Opskrift med noter
Kylling med spinat, pasta og hvidvin
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Kød og stegning
- 600 g kylling (filet eller bryst)
- 2 spsk. smør
- 1 spsk. olivenolie
Sauce
- 200 g cherry tomater (halve)
- 6 stk. forårsløg (Skåret i skiver)
- 4 cm ingefær (revet)
- 4 fed hvidløg (finthakket eller presset)
- 2½ dl grøntsagsbouillon (eller hønsebouillon)
- 2 stk. skalotteløg (finthakket)
- 2 håndfuld spinat (frisk)
- 2 dl hvidvin
- ½ stk. chili (rød)
- 1 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber
Til flødesauce (kan udelades)
- 2 ½ dl cremefine (eller piskefløde)
Sådan gør du
- Skær kylling ud mundrette stykker.
- Kom smør og olivenolie på en stegepande og svits kyllingekød i et par minutter eller indtil kødet har fået lidt farve. Tages af og sættes til side på en tallerken.
Flødesauce eller grøntsagssauce
- Pil og hak skalotteløg. Skyl forårsløg, fjern toppen og skær løgene i skiver. Steg det hele i fedtstoffet fra kyllingekødet indtil løgene er klare. Tilsæt ekstra fedtstof hvis det er nødvendigt.
- Pil hvidløgsfed og hak det fint. Hak chili fint. Kom det hele på panden og steg det med et minut under omrøring. Riv ingefær fint, tilsæt det og rør rundt.
- Skyl tomater og skær tomaterne midt over og kom de halve tomater på panden. Lad det simre i ca. 5 minutter ved middel varme.
- Krydr med lidt salt og peber. Tilsæt grøntsagsbouillon og rør rundt og lad det simre lidt ind et par minutter. Smag saucen til med hvidvin, salt og peber.
- Lad det simre i ca. 5 minutter
Flødesauce
- Tilsæt fløde og rør rundt. Lad det simre i et par minutter eller indtil du har en ensartet sauce. Riv parmesan og vend parmesanen hurtigt i saucen så du får en lidt mere cremet sauce. Smag til sidst det hele til, med salt, og peber, og evt. ekstra hvidvin.
Fortsættelse med og uden fløde
- Skyl spinaten og lad det vand der hænger ved komme med i retten. Vend det stegte kyllingekød i retten så det bliver varmet op igen.
- Hvis du laver sauce uden fløde kan du udelade parmesan, men det kan også tilsættes og vendes i retten inden servering.
Grøntsager
- Damp broccoli buketter og anret det på tallerken
Pasta
- Kog pasta som anvist på pakken og vend den i saucen og servér straks.
Servering
- Servér kylling med spinat straks, sammen med peanuts anrettet i små skåle.
- Sæt rivejern og parmesan på bordet. Riv lidt parmesan over retten, hvis dette ønskes.
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer