Tikka masala er en opskrift der er vidt udbredt, og spises i rigtig mange lande. Retten har en speciel krydret smag mange godt kan lide. Der er meget smag i denne dejlige krydrede opskrift med kylling. Du kan udskifte kylling med kalkun hvis du gerne vil have andet fjerkræ end kylling. Hvis du vil få saucen til at smage helt specielt kan du tilsætte lidt ginger beer til saucen i stedet for vand.
Prøv også Tikka masala ala Gordon Ramsay
Gå til
Laves hele året
Denne opskrift bruger vi tit og vi laver den hele året. Vi er ret glade for den specielle smag som denne opskrift har. Vi kan endda finde på, at hakke lidt frisk pebermynte sanket fra krydderurtebedet og drysse i retten inden servering.
Opskrift med noter
Tikka Masala med græsk yoghurt
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Ingredienser kylling i yoghurt
- 600 gram kyllingebryst (eller filet.)
- 1 dl græsk yoghurt
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. gurkemeje
- 2 tsk. garam masala
- 4 fed hvidløg
- 1 tsk. ingefær
- ½ stk. frisk chili
- 1 stk. Lime (saften)
Ingredienser sauce
- 2 stk. løg
- 2 tsk. hvidløg (ca. 2 fed – finthakket)
- 2 tsk. ingefær (finthakket)
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 dåse koncentreret tomatpuré
- 2 dl vand
- 2 dl. æblesaft (kan erstattes med vand)
- 1 dl piskefløde
- 3 spsk. mandelmel
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. olivenolie
Ingredienser agurk salsa
- 2 dl yoghurt
- 1 stk. agurk (hakket i små stykker)
- 1 Knivspids spidskommen
- 2 spsk. limesaft
- 1 tsk. salt
Sådan gør du
Fremgangsmåde kylling i yoghurt
- Kyllingebryst skæres i firkanter.
- Kom alle ingredienser til kylling i yoghurt sammen i et ildfast fad og rør det sammen.
- Sættes i køleskab og trækker et 1 time eller et par timer.
- Tænd ovnen op på 220 grader og sæt fadet ind i ovnen.
- Giv kylling ca. 20 minutter eller indtil kylling er gennemstegt.
Fremgangsmåde sauce
- Pil og hak løg og hvidløg.
- Kom olien i en tykbundet gryde, og steg løg indtil de er gennemsigtige.
- Kom tomatpuré i gryden og svits det sammen med løg.
- Derefter tilsættes gurkemeje, hvidløg og ingefær mens der røres rundt.
- Pres saften af 2 æbler og kom saften i gryden. (Kan erstattes af vand)
- Tilsæt vand og mandelmel og rør sammen.
- Lad saucen koge stille op og tilsæt så kyllingen inkl. al væden fra fad.
- Smages til med fløde, salt og lime.
Fremgangsmåde agurk salsa
- Skræl evt. agurk og hak den i fine små firkanter på ca. 1 cm.
- Kom terninger i en skål og hæld yoghurt over og rør rundt.
- Smages til med spidskommen, limesaft og salt.
- Kom det i køleskab i mindst en time så er konsistensen bedst.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 20 min. Samlet tid er 1 time og ca. 30 min. Opskrift til 3 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 600 gram kyllingebryst eller filet.
- 1 dl græsk yoghurt 10 %
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. gurkemeje
- 2 tsk. garam masala
- 4 fed hvidløg
- 1 tsk. ingefær
- ½ stk. frisk chili
- 1 stk. Lime saften
Ingredienser sauce
- 2 stk. løg
- 2 tsk. hvidløg ca. 2 fed – finthakket
- 2 tsk. ingefær finthakket
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 dåse koncentreret tomatpuré
- 2 dl vand
- 2 dl. presset æblesaft Kan erstattes med vand
- 1 dl piskefløde
- 3 spsk. mandelmel
- 1 tsk. Salt
- 2 spsk. Olivenolie
Ingredienser agurk salsa
- 2 dl yoghurt
- 1 stk. agurk hakket i små stykker
- 1 Knivspids spidskommen
- 2 spsk. limesaft
- 1 tsk. salt
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Fremgangsmåde kylling i yoghurt
- Kyllingebryst skæres i firkanter.
- Kom alle ingredienser til kylling i yoghurt sammen i et ildfast fad og rør det sammen.
- Sættes i køleskab og trækker 1 time eller et par timer.
- Tænd ovnen op på 220 grader og sæt fadet ind i ovnen.
- Giv kylling ca. 20 minutter eller indtil kylling er gennemstegt.
Fremgangsmåde sauce
- Pil og hak løg og hvidløg.
- Kom olien i en tykbundet gryde, og steg løg indtil de er gennemsigtige.
- Kom tomatpuré i gryden og svits det sammen med løg.
- Derefter tilsættes gurkemeje, hvidløg og ingefær mens der røres rundt.
- Pres saften af 2 æbler og kom saften i gryden. (Kan erstattes af vand)
- Tilsæt vand og mandelmel og rør sammen.
- Lad saucen koge stille op og tilsæt så kyllingen inkl. al væden fra fad.
- Smages til med fløde, salt og lime.
Fremgangsmåde agurk salsa
- Skræl evt. agurk og hak den i fine små firkanter på ca. 1 cm.
- Kom terninger i en skål og hæld yoghurt over og rør rundt.
- Smages til med spidskommen, limesaft og salt.
- Kom det i køleskab i mindst en time så er konsistensen bedst.
🍽Servering
- Serveres evt. med friskhakket koriander
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Frisk salat og brød vil være godt som ekstra tilbehør
❓ FAQ
Ja, man kan lave kylling i yoghurt i forvejen, så det er klar, når retten skal tilberedes.
Kommentarer
Ingen kommentarer