Vi laver ofte grøntsager i ovn, da det er en ret nem måde, at få de alle de sunde grøntsager man skal have. Grøntsager bliver rigtig lækre efter en tur i ovnen. Grøntsager med gorgonzola, er ingen undtagelse og de møre grøntsager smager super godt. Man kan variere de forskellige grøntsager efter hvad man lige har i køkkenet. Du kan sagtens bruge en anden blåskimmelost i stedet for gorgonzola, vi bruger den ost vi bedst kan lide og en mild en af slagsen.
Prøv også Grundopskrift på braiserede grøntsager
Gå til
Opskrift med noter
Grøntsager med gorgonzola og granatæble
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 1 stk. Butternut squash
- 200 g Rosenkål
- 2 stk. Skalotteløg (eller 1 løg)
- 100 g Champignons
- 2 fed Hvidløg
- 1 stk. Peberfrugt (rød)
- 1 stk. Rødbede
- 1 stk. Aubergine
- 1 stk. Squash
- 1 spsk. Paprika
- 2 spsk. Sød chilisauce
- 1 tsk. Salt og knivspids peber
- 1 stk. Granatæble
- 4 spsk. Olivenolie
- 100 g Gorgonzola
Sådan gør du
- Tænd ovnen op på 200° almindelig varme.
- Skyl og rens alle grøntsager.
- Skær butternut squashen igennem på langs og skrab kernerne ud med en spiseske. Skær skallen af og skær frugtkødet ud i tern. Man kan beholde skallen hvis man ønsker dette.
- Fjern stok og de yderste blade på rosenkålen, og skær den midt over. Pil og skær løg ud i tykke ringe eller små både, og tryk dem lidt flade med håndfladen.
- Pil og hak hvidløg fint. Hak
- Skær squash, peberfrugt og aubergine ud i grove tern. Skær champignons ud i skiver eller blot midt igennem. Hak osten groft.
- Kom det hele op i et stort ovnfast fad, og hæld olivenolie over og vend det rundt. Krydr med salt, paprika og friskkværnet peber. Kom det ind i ovnen og giv det først ca. 10 minutter. Åben ovnen og fordel den søde chilisauce, granatæbler og blåskimmelost over grøntsagerne og vend det hele godt. Giv det hele yderligere 15 minutter eller til grøntsagerne er møre.
- Vend rundt i grøntsagerne, tilsæt granatæblekerner, og smuldr fetaost over. Giv det yderligere ca. 15 minutter, eller indtil det hele er mørt.
- Servér de bagte grøntsager som de er, eller med godt frisk brød til.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 20 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 2 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 1 stk. Butternut squash
- 200 g Rosenkål
- 2 stk. Skalotteløg eller 1 løg
- 100 g Champignons
- 2 fed Hvidløg
- 1 stk. Peberfrugt rød
- 1 stk. Rødbede
- 1 stk. Aubergine
- 1 stk. Squash
- 1 spsk. Paprika
- 2 spsk. Sød chilisauce
- 1 tsk. Salt og knivspids peber
- 1 stk. Granatæble
- 4 spsk. Olivenolie
- 100 g Gorgonzola
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tænd ovnen op på 200° almindelig varme.
- Skyl og rens alle grøntsager.
- Skær butternut squashen igennem på langs og skrab kernerne ud med en spiseske. Skær skallen af og skær frugtkødet ud i tern. Man kan beholde skallen hvis man ønsker dette.
- Fjern stok og de yderste blade på rosenkålen, og skær den midt over. Pil og skær løg ud i tykke ringe eller små både, og tryk dem lidt flade med håndfladen.
- Pil og hak hvidløg fint. Hak
- Skær squash, peberfrugt og aubergine ud i grove tern. Skær champignons ud i skiver eller blot midt igennem. Hak osten groft.
- Kom det hele op i et stort ovnfast fad, og hæld olivenolie over og vend det rundt. Krydr med salt, paprika og friskkværnet peber. Kom det ind i ovnen og giv det først ca. 10 minutter. Åben ovnen og fordel den søde chilisauce, granatæbler og blåskimmelost over grøntsagerne og vend det hele godt. Giv det hele yderligere 15 minutter eller til grøntsagerne er møre.
- Vend rundt i grøntsagerne, tilsæt granatæblekerner, og smuldr fetaost over. Giv det yderligere ca. 15 minutter, eller indtil det hele er mørt.
- Servér de bagte grøntsager som de er, eller med godt frisk brød til.
💭 Tips
- Det er oplagt, at grille eller stege koteletter eller fjerkræ og servere det sammen med disse lækre ovnbagte grøntsager. Men, vi har også prøvet og lave en sprød salat med vinaigrette og serveret til, det kommer lidt an på, om det skal være let eller mere “mættende” aftensmad.
- Du kan udelade den søde chilisauce da den egentlig bare er tilsat for, at give ekstra smag.
- Timian og rosenkål passer godt sammen, så du kan tilsætte eller erstatte paprika med timian.
- Du kan også tilsætte sødkartoffel eller andre grøntsager som bliver hurtigt møre i ovnen.
- Vi bruger rødbede som er en rodfrugt, da den bliver forholdsvis hurtig mør i ovnen.
- Ovnbagte grøntsager er oplagt at lave på grill også. Her kan de pakkes ind i folie og grilles over indirekte varme. Eller i et fad som tåler varmen fra en grill.
Hvad kan man servere ovnbagte grøntsager til ?
Du kan selvfølgelig også servere disse ovnbagte grøntsager til kød. Svinekød og fjerkræ passer rigtigt godt sammen til sammenbagte grøntsager. Hvis det skal være oksekød, vil hakkebøf være godt, da man kan dyppe kødet i væden fra de bagte grøntsager.
Vi laver ofte denne ret da vi spiser den både som den er, da den er nem at lave og tilmed er en rigtig sund ret. Men også som tilbehør til et stykke kød.
Kommentarer
Ingen kommentarer