De sprødeste og lækreste koteletter med bacon og pasta, får du her. Glem alt om tørre og kedelige koteletter, hvis du følger vores opskrift.
Svinekoteletterne bliver viklet ind i sliced bacon, som bliver sprøde og afgiver smag til koteletterne. Vi laver et snit i koteletterne, så vi kan lægge et stykke mozzarella, som både giver smag og saftighed til kødet.
Vi svitser friske asparges og forårsløg gyldne, så de også er med til, at give retten ekstra god smag og flot udseende. Drys evt. lidt flagesalt over retten til sidst.
Her får du lækker aftensmad, lavet med få og forholdsvis billige ingredienser.
Prøv også svinekoteletter med fløde
Opskrift udviklet af Bjørn Nielsen, Lene Geisle og Nikolaj Geisle
Gå til
Kedelige koteletter
Du kender dem og har sikkert også købt dem. Det er de billige kedelige blege svinekoteletter, som næsten altid, bliver tørre og kedelige når de steges, fordi de kun er skåret ud i 150 gram stykker.
De er heller ikke særligt velegnet til grillen, da de bliver tørre og seje på grillen, fordi de er for tynde.
Super lækre koteletter
Derfor har vi lavet denne opskrift på koteletter med bacon og pasta, som både giver koteletterne en sprød og velsmagende overflade. Men også dejlig krydret smag, som nu har umami.
Derudover, kommer vi mozzarella ind i koteletten, så den holder sin saftighed og tilmed får endnu mere smag. Se længere nede, hvordan du kan variere opskriften.
Fløde og skysauce
Hvis du ikke ønsker sauce, kan du bare udelade fløden og nøjes med den skysauce der bliver, når panden koges af. Du kan også erstatte fløden med cremefine, sødmælk eller kokosmælk.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 4 stk. svinekoteletter (a 150 gram)
- 400 g pasta penne
- 2½ dl fløde
- 8 skiver bacon
- 400 g mozzarella (frisk)
🧂Krydderier
Her kan du se hvilke krydderier der er valgt til opskriften. Der kan også være vist alternative krydderier, friske eller tørrede. Men også krydderier, der også passer til opskriften, og som kan bruges som erstatning for valgte krydderier.
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. paprika
- 1 knivspids friskkværnet peber
- 2 spsk. olivenolie til stegning
🥦Grøntsager
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tag kødet ud så det får stuetemperatur.
- Skær mozzarella i fire lige store stykker.
- Tag en lille skarp kniv, f.eks. en urtekniv og skær et aflangt snit ind midt i koteletter. Læg et stykke mozzarella ind i snittet på alle koteletter.
- Kom to stk. baconskiver rundt om hver kotelet så snittet lukkes. Du kan lukke med kødsnor også, men det er ikke nødvendigt.
- Koteletterne krydres med paprika, salt og friskkværnet peber.
- Krydr koteletterne med paprika, salt og peber. Svits de baconsvøbte koteletter i lidt olivenolie på en stor stegepande i ca. 2 minutter på hver side eller indtil bacon er brunet.
- Tag koteletterne op på en tallerken. Tilsæt evt. lidt mere olivenolie på panden. Svits de grove skårne asparges og forårsløg, til de har fået lidt farve.
- Kog panden af i lidt vand og tilsæt så fløden. Rør rundt og gem skysaucen.
- Imens koges pasta i letsaltet vand, som anvist på posen.
- Vend pasta og pesto sammen og kom det op i det ildfaste fad. Læg koteletter ovenpå. Fordel de stegte grøntsager ovenpå, tilsæt skysaucen og kom fadet ind midt ind i en 200° varm ovn i ca. 20 minutter eller indtil retten er færdig.
🍽Servering
- Servér straks med en frisk salat til
📖Variation
Denne opskrift er rigtig nem at variere. Du kan bruge de fleste grønne grøntsager som variation
Flere grøntsager – Grønne bønner, slikærter og slikporrer
Børnevenlig – Hvis du vil lave opskriften mere børnevenlig, kan du svøbe bacon rundt om store pølser og servere til, som supplement til svinemørbrad.
Mere spicy – Drys lidt knust chili eller cayennepeber over svinemørbrad
Mere fedtfattig – Erstat bacon med schwarzwälder skinke eller parmaskinke
Måske disse opskrifter kan friste
Opskrift med noter
Pasta i fad med baconsvøbte koteletter og friske asparges
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 4 stk. svinekoteletter (a 150 gram)
- 400 g pasta penne
- 2½ dl fløde
- 8 skiver bacon
- 400 g mozzarella (frisk)
Krydderier
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. paprika
- 1 knivspids friskkværnet peber
- 2 spsk. olivenolie til stegning
Sådan gør du
- Tag kødet ud så det får stuetemperatur.
- Skær mozzarella i fire lige store stykker.
- Tag en lille skarp kniv, f.eks. en urtekniv og skær et aflangt snit ind midt i koteletter. Læg et stykke mozzarella ind i snittet på alle koteletter.
- Kom to stk. baconskiver rundt om hver kotelet så snittet lukkes. Du kan lukke med kødsnor også, men det er ikke nødvendigt.
- Koteletterne krydres med paprika, salt og friskkværnet peber.
- Krydr koteletterne med paprika, salt og peber. Svits de baconsvøbte koteletter i lidt olivenolie på en stor stegepande i ca. 2 minutter på hver side eller indtil bacon er brunet.
- Tag koteletterne op på en tallerken. Tilsæt evt. lidt mere olivenolie på panden. Svits de grove skårne asparges og forårsløg, til de har fået lidt farve.
- Kog panden af i lidt vand og tilsæt så fløden. Rør rundt og gem skysaucen.
- Imens koges pasta i letsaltet vand, som anvist på posen.
- Vend pasta og pesto sammen og kom det op i det ildfaste fad. Læg koteletter ovenpå. Fordel de stegte grøntsager ovenpå, tilsæt skysaucen og kom fadet ind midt ind i en 200° varm ovn i ca. 20 minutter eller indtil retten er færdig.
Servering
- Servér straks med frisk salat til
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Du kan også bruge små slikporrer, hvis du har køkkenhave, og porrer skal tyndes ud.
- Grønne grøntsager er velegnede til denne ret.
- Du kan erstatte mozzarella med ricotta
- Du kan erstatte bacon med parmaskinke. Her anbefaler vi schwarzwälder skinke, som minder lidt om bacon, men er meget mere fedtfattig
❓ FAQ
Ja, men nakkekoteletter indeholder meget mere fedt og er ofte dyere.
Ja, men holdbarheden er kort. Højst en måned.
Ja, retten er hurtig at lave, og kan laves på ca. 30 min.
Kommentarer
Ingen kommentarer