Som mange andre asiatiske retter, kan kylling med teriyaki sauce og risnudler, laves på ca. 30 minutter. Så oplagt at lave den i hverdagen, hvor tiden er knap. Det bliver retten ikke dårligere af, for der er masser af smag og grøntsagerne gør denne ret, både sund og fedtfattig. Hvis du kan lide asiatisk mad, vil du sikkert, synes godt om denne opskrift.
Prøv også Laks i massaman karry.
Opskrift med noter
Kylling med teriyaki sauce og nudler
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 500 g kyllingekød (filet eller brystkød)
- 2 fed hvidløg
- 2 cm ingefær
- 1 stk. løg
- 250 g gulerødder (eller karotter)
- 1 stk. porre
- ½ stk. peberfrugt (rød)
- ½ stk. peberfrugt (gul)
- ½ stk. broccoli
- 2 spsk. sesamolie (til stegning (kan erstattes af olivenolie))
Sauce
- 2 dl grøntsagsbouillon (eller hønsebouillon)
- 4 spsk. Soya
- ½ dl sød chilisauce
- ½ dl teriyakisauce
- ½ spsk. honning
- ½ stk. lime
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær kyllingefileter ud i mundrette stykker.
- Pil hvidløgsfed og hak dem fint. Skræl ingefær og hak det fint. Pil løg og skær det ud i halve ringe. Skyl og klargør broccoli og skær den i små buketter.
- Skyl peberfrugt og skær dem i skiver. Knæk blomkål ud i små buketter, skyl og dup dem tørre.
- Skær det grønne væk fra porren. Snit porren i strimler. Kom det op i et dørslag og skyl det under den kolde hane. Dup det tørt i et rent viskestykke.
- Skræl gulerødder og skær dem i små stykker eller skiver. Der kan også bruges færdigkøbte karotter.
- Kom sesamolie eller olivenolie i en varm pande eller wok og svits kyllingekødet et par minutter, eller indtil det har fået lys farve.
- Tilsæt broccoli, blomkålsbuketter, gulerødder, peberfrugt og løg under omrøring og svits det et par minutter. Tilsæt hvidløg og ingefær under omrøring og skrue ned for varmen.
Sauce
- Tak en skål. Pres saften ud af lime og kom det i skålen sammen med sød chilisauce, soya, teriyaki sauce, honning og rør det godt sammen. Hæld det op på panden under omrøring. Smag til med salt og peber.
- Tilsæt hønsebouillon under omrøring. Lad det hele simre et par minutter.
Tilbehør
- Kog nudlerne efter anvisningen på pakken.
Servering
- Anret en skål med kogte nudler og drys lidt sesamfrø ovenpå.
- Tag små skåle frem. Først kommes risnudler i bunden, så kommes oksekødet med teriyaki ovenpå.
- Servér med små skåle der indeholder sesamfrø og lime skåret i både. Salt og peber.
Noter
- Du kan udskifte risnudler med ris
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 10 min. Tilberedning ca. 20 min. Samlet tid ca. 30 min. Opskrift til 2 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 450 g kyllingefilet
- 2 fed hvidløg
- 2 cm ingefær
- 1 stk. rødløg
- 200 g champignoner brune
- ½ stk. peberfrugt rød
- ½ stk. peberfrugt gul
- ¼ stk. spidskål rød
- 1 spsk. olivenolie til stegning
Sauce
- 2 dl grøntsagsbouillon
- ½ dl sød chilisauce
- ½ dl teriyakisauce
- ½ spsk. honning
- ½ stk. lime
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
🥗Tilbehør
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skær kyllingefileter ud i mundrette stykker.
- Pil hvidløgsfed og hak dem fint. Skræl ingefær og hak det fint. Pil rødløg, og skær det ud i halve ringe. Skyl og klargør champignons ved, at skære bunden af stokken. Skær champignons i skiver.
- Skyl peberfrugt og skær dem i skiver.
- Snit spidskål i strimler. Kom det op i et dørslag og skyl det under den kolde hane. Dup det tørt i et rent viskestykke.
- Kom olivenolie i en varm pande eller wok og svits kyllingestykker et par minutter, eller indtil det har fået lys farve.
- Tilsæt champignons, peberfrugt og rødløg under omrøring og svits det et par minutter. Tilsæt hvidløg og ingefær under omrøring og skrue ned for varmen.
Sauce
- Tak en skål. Pres saften ud af lime og kom det i skålen sammen med sød chilisauce, teriyaki sauce, honning og rør det godt sammen. Hæld det op på panden under omrøring. Smag til med salt og peber.
- Tilsæt rød spidskål, og lad den simre med i et par minutter. Spidskål vil stadig have struktur, når den tilsættes så sent. Til sidst tilsættes grøntsagsbouillon under omrøring. Lad det hele simre et par minutter.
🥗Tilbehør
- Kog nudlerne efter anvisningen på pakken.
Servering
- Anret en skål med kogte risnudler og drys lidt sesamfrø ovenpå.
- Tag små skåle frem. Først kommes risnudler i bunden, så kommes kylling med teriyaki ovenpå.
- Servér med små skåle der indeholder sesamfrø og lime skåret i både. Salt og peber.
📖Variation
Du kan ændre denne ret efter hvem som skal spise den. Du kan gøre retten mere:
- Spicy – tilføj lidt hakket chili og ekstra presset hvidløg
- Deluxe – Lav små skåle med ekstra tilbehør. Vi anbefaler peanuts, koriander, mynte, bambusskud, indbagte rejer, indbagte løgringe eller indbagt fisk . Servér kold hvidvin til.
- Børnevenlig – Lav små skåle med chips, saltede peanuts, frugt, f.eks. melon, mango, appelsin, ananas og vindruer.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Hvis spidskålen tilsættes for tidligt, vil den blive slatten i konsistensen.
- Du kan udskifte kylling med oksekød, da kylling ikke har så meget smag, men så skal grøntsagsbouillon udskiftes med okse.
❓ FAQ
Nej, ikke specielt. Det har en krydret syrlig smag.
Nej, som f.eks. soya er det et blandingsprodukt, der indeholder en del sukker.
Teriyaki tilføjer umamismag til retten.
En smagsforstærker der tilføjer velsmag til en ret.
Kommentarer
Ingen kommentarer