Denne klassiske grøntsagslasagne får sin gode smag fra aubergine, squash og ost, men der kan også bruges mange andre forskellige grøntsager i denne opskrift på lasagne med squash og aubergine. Revet gulerod, rødbede, pastinak, jordskok og andre grøntsager hvis du vil variere fyldet.
Gå til
Opskrift med noter
Lasagne med squash og aubergine
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Sådan gør du
- Først varmes ovn op på 175 grader.
- Imens ovnen bliver varm, skylles alle grøntsager og klargøres.
- Skær, tomat, aubergine og squash i skiver på ½ cm.
- Drys salt på aubergine og læg dem på et rent viskestykke, så vandet kan sive væk. Efter 10 minutter skylles saltet af og aubergine tørres.
- Tænd grill på ovnen og giv aubergine- og squashskiver grill striber.
- Brun kødet i en gryde med lidt olivenolie.
- Hak løg og hvidløg fint og svits det med i 1 minut sammen med tomatpure.
- Kom oregano, basilikum, salt og peber i gryden og rør rundt.
- Tilsæt nu flåede tomater og 1 dl mælk og rør det sammen og kog det langsomt op.
- Tag et ildfast fad og hæld nu lidt af saucen i fadet og fordel skiver af aubergine, tomat og squash.
- Fordel lidt revet ost.
- Nu lægges et lag pasta. (Kan udelades).
- Gentag indtil det hele er brugt. Slut af med revet ost på toppen.
- Lasagnen skal have ca. 30 minutter i ovnen ved 175 grader.
- Serveres med frisk salat.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 30 min. Samlet tid ca. 45 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 1 stk. aubergine
- 1 stk. squash
- 1 stk. løg
- 1 dl mælk
- 3 stk. tomater store modne
- 1 ds tomater flåede på dåse
- 500 gram oksekød
- 1 spsk. Olivenolie
- 4 fed hvidløg
- 1 ds koncentreret tomatpure lille
- 1 spsk. oregano
- 1 spsk. basilikum frisk
- 100 gram revet ost
- 1 pk. pastaplader
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Først varmes ovn op på 175 grader.
- Imens ovnen bliver varm, skylles alle grøntsager og klargøres.
- Skær, tomat, aubergine og squash i skiver på ½ cm.
- Drys salt på aubergine og læg dem på et rent viskestykke, så vandet kan sive væk. Efter 10 minutter skylles saltet af og aubergine tørres.
- Tænd grill på ovnen og giv aubergine- og squashskiver grill striber.
- Brun kødet i en gryde med lidt olivenolie.
- Hak løg og hvidløg fint og svits det med i 1 minut sammen med tomatpure.
- Kom oregano, basilikum, salt og peber i gryden og rør rundt.
- Tilsæt nu flåede tomater og 1 dl mælk og rør det sammen og kog det langsomt op.
- Tag et ildfast fad og hæld nu lidt af saucen i fadet og fordel skiver af aubergine, tomat og squash.
- Fordel lidt revet ost.
- Nu lægges et lag pasta. (Kan udelades).
- Gentag indtil det hele er brugt. Slut af med revet ost på toppen.
- Lasagnen skal have ca. 30 minutter i ovnen ved 175 grader.
🍽Servering
- Serveres med frisk salat, brød og smør.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan udelade pastaplader
- Du kan udelade mælk og erstatte med bouillon
❓ FAQ
Ja, kom lidt finthakket chili i saucen.
Ja, men de almindelige er de bedste.
Kommentarer
Ingen kommentarer