Denne klassiske grøntsagslasagne får sin gode smag fra aubergine, squash og ost, men der kan også bruges mange andre forskellige grøntsager i denne opskrift på lasagne med squash og aubergine. Revet gulerod, rødbede, pastinak, jordskok og andre grøntsager hvis du vil variere fyldet.
Gå til
📋 Opskrift med noter
Lasagne med squash og aubergine
Hjælp andre ved at give opskriften stjerner når du har lavet den
Ingredienser
Sådan gør du
- Først varmes ovn op på 175 grader.
- Imens ovnen bliver varm, skylles alle grøntsager og klargøres.
- Skær, tomat, aubergine og squash i skiver på ½ cm.
- Drys salt på aubergine og læg dem på et rent viskestykke, så vandet kan sive væk. Efter 10 minutter skylles saltet af og aubergine tørres.
- Tænd grill på ovnen og giv aubergine- og squashskiver grill striber.
- Brun kødet i en gryde med lidt olivenolie.
- Hak løg og hvidløg fint og svits det med i 1 minut sammen med tomatpure.
- Kom oregano, basilikum, salt og peber i gryden og rør rundt.
- Tilsæt nu flåede tomater og 1 dl mælk og rør det sammen og kog det langsomt op.
- Tag et ildfast fad og hæld nu lidt af saucen i fadet og fordel skiver af aubergine, tomat og squash.
- Fordel lidt revet ost.
- Nu lægges et lag pasta. (Kan udelades).
- Gentag indtil det hele er brugt. Slut af med revet ost på toppen.
- Lasagnen skal have ca. 30 minutter i ovnen ved 175 grader.
- Serveres med frisk salat.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 30 min. Samlet tid ca. 45 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 1 stk. aubergine
- 1 stk. squash
- 1 stk. løg
- 1 dl mælk
- 3 stk. tomater store modne
- 1 ds tomater flåede på dåse
- 500 gram oksekød
- 1 spsk. Olivenolie
- 4 fed hvidløg
- 1 ds koncentreret tomatpure lille
- 1 spsk. oregano
- 1 spsk. basilikum frisk
- 100 gram revet ost
- 1 pk. pastaplader
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Først varmes ovn op på 175 grader.
- Imens ovnen bliver varm, skylles alle grøntsager og klargøres.
- Skær, tomat, aubergine og squash i skiver på ½ cm.
- Drys salt på aubergine og læg dem på et rent viskestykke, så vandet kan sive væk. Efter 10 minutter skylles saltet af og aubergine tørres.
- Tænd grill på ovnen og giv aubergine- og squashskiver grill striber.
- Brun kødet i en gryde med lidt olivenolie.
- Hak løg og hvidløg fint og svits det med i 1 minut sammen med tomatpure.
- Kom oregano, basilikum, salt og peber i gryden og rør rundt.
- Tilsæt nu flåede tomater og 1 dl mælk og rør det sammen og kog det langsomt op.
- Tag et ildfast fad og hæld nu lidt af saucen i fadet og fordel skiver af aubergine, tomat og squash.
- Fordel lidt revet ost.
- Nu lægges et lag pasta. (Kan udelades).
- Gentag indtil det hele er brugt. Slut af med revet ost på toppen.
- Lasagnen skal have ca. 30 minutter i ovnen ved 175 grader.
🍽Servering
- Serveres med frisk salat, brød og smør.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Du kan udelade pastaplader
- Du kan udelade mælk og erstatte med bouillon
❓ FAQ
Ja, kom lidt finthakket chili i saucen.
Ja, men de almindelige er de bedste.
Kommentarer
Ingen kommentarer