Vi spiser Ravioli med kantareller om efteråret, da det er en særdeles velsmagende ret. Det er muligt, at udskifte kantareller med champignons, karljohansvampe eller svampemix, hvis det er det du har i køleskabet. Ravioli med kantareller er en dejlig opskrift som det er oplagt, at lave om efteråret, hvor det bugner med kantareller.
Resultatet er også rigtig godt, hvis du bruger gode ingredienser. Husk at bruge Italiensk Tipo 00 mel til pastaen, ellers risikerer du, at dejen ikke bliver så god som du regnede med.
Opskrift med noter
Ravioli med kantareller og bacon
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Ingredienser Fyld til ravioli
Ingredienser flødesauce
- 1 dl hvidvin
- 1 stk. citron
- 1 dl. Piskefløde
- 1 tsk. Salt og friskkværnet peber
Drys
- 150 g bacon eller pancetta
- 1 spsk. Persille (hakket)
- 1 spsk. parmesan (revet)
Sådan gør du
Fremgangsmåde pastadej
- Kom melet i en skål og lave en fordybning i midten af melet.
- Slå æg ud i fordybningen. Tag en gaffel og pisk æg sammen med lidt af melet indtil det hele er rørt sammen. Ælt derefter dejen til den er sej og elastisk.
- Kom dejen i skålen og sæt husholdningsfilm over så det slutter helt tæt. Sæt det på køl i mindst 2 timer.
Fremgangsmåde fyld
- Hak bacon groft og steg den indtil den er sprød. Sættes derefter til side.
- Pil og hak løget groft.
- Skyl svampe og skær dem igennem på langs. Skær svampe i mindre tern.
- Kom lidt mere olie på panden fra bacon og svits løg og svampe møre i baconfedt, til de har fået lidt farve. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Kom det op i en skål og kom ricottaost i skålen og rør rundt.
Fremgangsmåde ravioli
- Tag dejen ud en time før du skal bruge den. Del dejen i to. Rul begge tyndt ud i aflange ens stykker.
- Pisk ægget i en lille skål.
- Læg de to deje ved siden af hinanden. Læg et tsk. fyld ca. 5 cm fra hinanden indtil du ikke har mere dej. Pensl rundt omkring fyldet.
- Læg den anden dej ovenpå og tryk forsigtigt dejene sammen rundt om fyldet. Tag en klejnespore, snapseglas eller en rigtig stikker til pasta og stik de små ravioli med fyld ud.
- Kog ca. ravioli 6 ravioli af gangen og i ca. 3 minutter.
- Kom alle de kogte ravioli på en tallerken og køl dem ned straks.
Fremgangsmåde flødesauce
- Hæld hvidvin på panden og kog det lidt ind.
- Tilsæt fløden og smag til med citronsaft, revet citronskal, salt og friskkværnet peber.
- Ravioli vendes nu rundt i flødesauce på panden, så det bliver blandet godt.
Fremgangsmåde anretning
- Anrettes på tallerkener. Drys lidt sprød bacon på toppen og pynt med finthakket persille og slut af med revet parmesanost.
- Server straks.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Prøv også kylling med spicy pastasauce
Du får en lækker cremet sauce når du tilsætter fløde. Du kan bruge en cremefine piskefløde, hvis du vil spare lidt på kalorierne. Vi bruger dog næsten altid ren piskefløde, da den har en rigtig god smag.
Tips
- Du kan erstatte bacon med pancetta
- Bland lidt presset hvidløg i en dl. olivenolie og dryp over retten inden servering
- Kom lidt chili i et glas og stil det ved bordet
Kommentarer
Ingen kommentarer