Lækker opskrift på pizzasnegle med skinke og mozzarella, der kan tages med i madpakken, eller som en lækker snack når man er lækkersulten. Disse pizzasnegle er perfekte til, at servere til en børnefødselsdag eller for de unge teenagere, som er sultne udenfor spisetid.
Vi laver en ægte pizzasauce, som er meget hurtig at lave, men du kan bruge en købt, hvis du vil spare tid.
Prøv også pizzasnegle med krydret oksekød
Gå til
Blendet pizzasauce
Vi laver en super hurtig pizzasauce i denne opskrift, men som stadig smager rigtigt godt, da det er gode råvarer vi bruger. Alle ingredienserne kommer i en blender og bliver blendet, og det reducerer arbejdstiden meget i denne opskrift.
Du kan komme den rå pizzasauce i en gryde og koge den op og lade den simre en halv til en hel time, som en traditionel pizzasauce normalt tilberedes, men det er ikke nødvendigt.
Køkkenhygiejne
Da pizzasaucen ikke koges op, så bakterier dræbes, er der næsten ingen holdbarhed. Dvs. du skal bruge al pizzasaucen. Får du pizzasauce tilbage, kan det gemmes 1 dag i køleskabet, ellers skal det kasseres.
Hvis du vil gemme den, skal du koge den op i et par minutter, så du er sikker på, at alle bakterier er dræbt. Så er holdbarheden ca. 4 dage i en lukket beholder.
Tipo 00 hvedemel
Når man lave pizza og pizzasnegle, skal man helst bruge det rigtige hvedemel. Tipo 00 hvedemel og durum hvede er perfekt sammen. Tipo 00 giver den rigtige pizza med bid og durum hvede giver god smag og svampet brød.
Når man bruger durumhvedemel, er forholdet ca. 1 del durum til 4 dele tipo 00, da durumhveden ikke har god bagekraft.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Hviletid ca. 60 min. Tilberedningstid ca. 15 min. Samlet tid er ca. 1 time og 20 min. Opskrift giver ca. 20 stk. pizzasnegle.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Dej
- 400 g hvedemel (Tipo 00)
- 25 g gær
- 2½ dl vand (lunken)
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. smør
- 1 spsk. honning (sukker)
- 1 tsk. salt
Pizzasauce
- 1 dåse tomat (400 g hakkede)
- 1 dåse tomatkoncentrat (70 g)
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. Olivenolie
- 1 spsk. oregano
- ½ stk. løg
- 1 spsk. oregano (tørret)
- 1 håndfuld basilikum (frisk)
- 1½ tsk. salt og lidt friskkværnet peber
🍳Fyld
- 150 g skinke (grofthakket)
- 1 stk. peberfrugt (små tern)
- ½ stk. løg (finthakket)
- 150 g Mozzarella (revet)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Dej
- Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt det meste af melet, men hold lidt tilbage. Tilsæt salt og olivenolie og rør og ælt det sammen. En røremaskine vil være perfekt til dette arbejde.
- Tilsæt hvedemel indtil du har en dej som er blevet elastisk. Lav dejen til en kugle og lad dejen samle sig i et par minutter. Kom et fugtigt rent viskestykke ovenpå imens. Lav pizzasaucen.
Pizzasauce
- Kom alle ingredienserne i en blender og blend det hele i nogle sekunder, eller indtil konsistensen er ensartet. Smag til med ekstra sukker og salt.
- Sættes på køl.
- Det pizzasauce som ikke bruges, kan kommes i beholder som kan lukkes med låg. Pizzasauce kan kun holde sig frisk i ca. en dag i lukket glas, da den ikke er tilberedt ved kogning. Se tips.
Pizzasnegle
- Drys hvedemel på køkkenbordet og rul dejen ud til en rektangel på ca. 30 x 45 cm.
- Fordel pizzasaucen ovenpå. Du kan undlade, at bruge al pizzasauce, hvis der ikke ønskes et tykt lag tomatsauce.
- Fordel mozzarella over pizzasauce.
- Hak skinken lidt groft og fordel den ovenpå. Hak peberfrugt og løg fint og fordel dette også.
- Nu skal dejen med fyld rulles sammen og det er vigtigt, at rulle det stramt sammen, så rullen ikke bliver løs, så fyldet flyder ud.
- Rul stramt sammen så du får en roulade. Skær rouladen ud til mellem 15 til 20 pizzasnegle, alt efter hvor tykke de ønskes.
- Sæt pizzasnegle til hævning på smurt bageplade og under et fugtigt klæde i ca. 20 minutter.
- Bag pizzasnegle med krydret oksekød midt i en 200° varm ovn i ca. 12 til 15 minutter eller til de er gyldne og sprøde. Dem der ikke spises straks sættes til afkøling på bagerist.
- Hvis der ønskes pizzasnegle til fryseren, skal pizzasnegle tages ud før de er helt færdige, så de kan bages færdige senere. Tag dem ud ca. 5 minutter før.
🍽Servering
- Pizzasnegle smager allerbedst direkte fra ovnen.
📖Variation
Det er meget nemt, at variere fyldet i disse pizzasnegle med skinke, da man kan tilsætte alle de traditionelle pizza ingredienser.
Grøntsager – Ristede champignons, grøn, gul peberfrugt, kartofler i tynde skiver
Stærk – Tilsæt chili til pizzasauce
Italiensk – Kom den rå pizzasauce i en gryde og lad den simre i mindst to timer. Rør rundt ind imellem. Derved samler smagen sig og bliver mere harmonisk. Smag til med oregano, sukker, vineddike og salt
Kød – Du kan tilsætte kebab, små pølser, cocktailpølser, krydret oksekød og parmaskinke
Opskrift med noter
Pizzasnegle med skinke og oregano
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Dej
Pizzasauce
Fyld
- 150 g skinke (grofthakket)
- 1 stk. peberfrugt (små tern)
- ½ stk. løg (finthakket)
- 150 g Mozzarella (revet)
Sådan gør du
Dej
- Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt det meste af melet, men hold lidt tilbage. Tilsæt salt og olivenolie og rør og ælt det sammen. En røremaskine vil være perfekt til dette arbejde.
- Tilsæt hvedemel indtil du har en dej som er blevet elastisk. Lav dejen til en kugle og lad dejen samle sig i et par minutter. Kom et fugtigt rent viskestykke ovenpå imens. Lav pizzasaucen.
Pizzasauce
- Kom alle ingredienserne i en blender og blend det hele i nogle sekunder, eller indtil konsistensen er ensartet. Smag til med ekstra sukker og salt.
- Sættes på køl.
- Det pizzasauce som ikke bruges, kan kommes i beholder som kan lukkes med låg. Pizzasauce kan holde sig frisk i ca. en uge i lukket glas.
Pizzasnegle
- Drys hvedemel på køkkenbordet og rul dejen ud til en rektangel på ca. 30 x 45 cm.
- Fordel pizzasaucen ovenpå. Du kan undlade, at bruge al pizzasauce, hvis der ikke ønskes et tykt lag tomatsauce.
- Fordel mozzarella over pizzasauce.
- Hak skinken lidt groft og fordel den ovenpå. Hak peberfrugt og løg fint og fordel dette også.
- Nu skal dejen med fyld rulles sammen og det er vigtigt, at rulle det stramt sammen, så rullen ikke bliver løs, så fyldet flyder ud.
- Rul stramt sammen så du får en roulade. Skær rouladen ud til mellem 15 til 20 pizzasnegle, alt efter hvor tykke de ønskes.
- Sæt pizzasnegle til hævning på smurt bageplade og under et fugtigt klæde i ca. 20 minutter.
- Bag pizzasnegle med krydret oksekød midt i en 200° varm ovn i ca. 12 til 15 minutter eller til de er gyldne og sprøde. Dem der ikke spises straks sættes til afkøling på bagerist.
- Hvis der ønskes pizzasnegle til fryseren, skal pizzasnegle tages ud før de er helt færdige, så de kan bages færdige senere. Tag dem ud ca. 5 minutter før.
Servering
- Pizzasnegle smager allerbedst direkte fra ovnen.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Lav to portioner. En til fryser og en portion der spises indenfor et par dage.
- Laves en portion til fryser, skal de ikke bages helt færdige.
- Drys lidt flagesalt og friske krydderurter over, lige inden servering.
- Kom den rå pizzasauce i en gryde og lad den simre i mindst to timer. Rør rundt ind imellem. Derved samler smagen sig og bliver mere harmonisk. Smag til med sukker, vineddike og salt
Kommentarer
Ingen kommentarer