Bulgur er skønt at bruge i en salat, da salaten derved, både kan blive til et helt måltid eller bruges som tilbehør til kød. Her er en grundopskrift på bulgursalat med tomater, basilikum og marinade. Bulgur kan også en fin erstatning for ris eller pasta.
Prøv også Pastasalat med kylling og bacon
Gå til
Opskrift med noter
Opskrift på bulgursalat med tomater og oliven
Bedøm gerne opskriften
Sådan gør du
- Tag en stor gryde og hæld ½ liter vand i. Kog vandet op uden låg til det bulderkoger, sluk for varmen.
- Hæld 3 dl. Bulgur i vandet under omrøring, og lad den stå og trække som anvist på posen (ca. 12 minutter), eller indtil bulguren er blød og har opsuget væden og svulmet op. Hvis der er noget vand tilbage, hældes dette fra igennem en sigte.
- Bulguren sættes til afkøling.
- Skyl tomater og skær den ud i lidt grove stykker og vend stykkerne i bulguren. Vend rosiner og oliven rundt i bulguren. Hak mynte fint og vend den i bulgur.
- Pisk dressingen sammen, smag til og dryp den over salaten og vend det hele forsigtigt rundt.
- Bland det hele godt sammen, og sæt det evt. i køleskab, en times tid eller indtil servering.
Noter
- Bulgursalat serveres som tilbehør til grill og kødretter eller blot som let aftensmad.
- Varierer bulgursalaten med de grøntsager du bedst kan lide
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Tilberedningstid ca. 5 min. Samlet tid er ca. 15 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 3 dl Bulgur
- 5 dl Vand
- 2 stk. Rødløg (skåret i små stykker)
- ½ stk. Agurk
- 4 stk. Tomater (skåret groft)
- 20 stk. Oliven
- 1 dl Rosiner
- 1 spsk. Mynte
🥬Pynt
- 6 stk. Mynteblade
Marinade Bulgursalat:
- ½ stk. Citron (saften)
- ½ stk. Lime (saften)
- 1 tsk. Honning
- 2 spsk. Olivenolie
- 1 knivspids salt og friskkværnet peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tag en stor gryde og hæld ½ liter vand i. Kog vandet op uden låg til det bulderkoger, sluk for varmen.
- Hæld 3 dl. Bulgur i vandet under omrøring, og lad den stå og trække som anvist på posen (ca. 12 minutter), eller indtil bulguren er blød og har opsuget væden og svulmet op. Hvis der er noget vand tilbage, hældes dette fra igennem en sigte.
- Bulguren sættes til afkøling.
- Skyl tomater og skær den ud i lidt grove stykker og vend stykkerne i bulguren. Vend rosiner og oliven rundt i bulguren. Hak mynte fint og vend den i bulgur.
- Pisk dressingen sammen, smag til og dryp den over salaten og vend det hele forsigtigt rundt.
- Bland det hele godt sammen, og sæt det evt. i køleskab, en times tid eller indtil servering.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
Tips til Bulgursalat med tomater og marinade
- Bulgursalat serveres som tilbehør til grill og kødretter eller blot som let aftensmad.
- Varierer bulgursalaten med de grøntsager du bedst kan lide
Kommentarer
Ingen kommentarer